Prima pagină > Ştiri > Bush: Toate religiile venerează “acelaşi Dumnezeu”

Bush: Toate religiile venerează “acelaşi Dumnezeu”

 stupidno4.jpgPresedintele SUA, George W. Bush, si-a reafirmat convingerea ca toate religiile, “fie islamul, crestinismul sau orice alta religie, venereaza acelasi Dumnezeu”. Bush a facut aceasta remarca vineria trecuta, in timpul unui interviu acordat reporterului Al Arabiya, Elie Nakouzi. Al Arabiya este principalul rival al postului Al Jazeerah in Orientul Mijlociu.

In timpul interviului, care a avut loc la Casa Alba, Nakouzi l-a intrebat pe Bush: “Trebuie sa va spun – si sper ca nu va deranjeaza – ca in lumea musulmana se considera ca presedintele Bush este un dusman al islamului, ca vrea sa distruga aceasta religie, credinta musulmanilor. In ce masura este adevarat acest lucru, domnule presedinte?”.

“Nu este adevarat”, a raspuns imediat Bush. Am auzit asta si nu face decat sa arate doua lucruri: unu, ca radicalii au facut o treaba buna cu propaganda. In alte cuvinte, au raspandit zvonul ca nu e vorba de un conflict intre oameni pasnici si radicali sau teroristi, ci de faptul ca Americii nu-i place islamul”.

“In primul rand, cred in Dumnezeu cel atotputernic si mai cred ca toti oamenii din lume, fie ei musulmani, crestini sau de orice alta religie, se inchina aceluiasi Dumnezeu. Asta cred eu. Cred ca islamul e o mare religie care predica pacea. Si cred ca cei care ucid oameni nevinovati pentru a-si atinge scopurile politice nu sunt religiosi, chiar daca sunt crestini – am avut un caz cu un barbat care a aruncat in aer o cladire federala din Oklahoma City, despre care se stia ca e crestin, dar a omori oameni nevinovati nu este o fapta crestina.
Si pur si simplu nu sunt de acord cu ideea conform careia uciderea unor nevinovati, barbati, femei si copii – in special barbati musulmani, femei si copii din Orientul Mijlociu – ar fi o fapta a unei persoane religioase”.

Declaratiile de vineri sunt o reluare a afirmatiilor facute de presedintele american in noiembrie 2003, in timpul unei conferinte de presa alaturi de fostul premier britanic, Tony Blair. Un reporter a observat ca Bush a declarat adesea ca libertatea este un dar din partea “Atotputernicului”, dar nu era sigur daca Bush credea ca “musulmanii venereaza acelasi Atotputernic”, la fel ca el si alti crestini.

“Intr-adevar cred ca libertatea este darul Atotputernicului pentru fiecare persoana. De asemenea, o conditionez, spunand ca libertatea nu este darul Americii pentru lume”, a raspuns G.W. Bush. “Este mult mai mult de atat, bineinteles. Si cred ca veneram acelasi Dumnezeu.”, a raportat The London Telegraph.

Reactia evanghelicilor din America a fost rapida si puternica. Richard Land, presedintele Convetiei Sudice Baptiste, cel mai mare cult neoprotestant din tara, a fost citat de Baptist Press spunand ca presedintele “pur si simplu se inseala”. Potrivit Washington Post, Land a spus in timpul unui interviu: “Trebuie sa ne amintim mereu ca el este comandantul-sef, nu teologul-sef. Biblia arata foarte clar: singurul Dumnezeu si adevaratul Dumnezeu este Iehova si unicul sau Fiu este Iisus Hristos”.

Si reverendul Ted Haggard, pe atunci presedinte al Asociatiei Nationale a Evanghelicilor (ANE), l-a contrazis pe Bush intr-o declaratie de presa. “Dumnezeul crestin incurajeaza libertatea, iubirea, iertarea, prosperitatea si sanatatea”, a spus Haggard. “Dumnezeul islamic pare sa pretuiasca tocmai contrariul. Personalitatile fiecarui dumnezeu sunt evidente in culturile, civilizatiile si legile popoarelor care ii venereaza. Principalul mesaj al lui Mohamed era supunerea, al lui Iisus era iubirea. Par sa aiba personalitati foarte diferite”.

In noiembrie 2006, Haggard a fost obligat sa demisioneze din ANE in urma acuzatilor de consum de droguri si relatii sexuale cu un prostituat homosexual.

Gary Bauer, fost candidat la presedentie si liderul organizatiei Valori Americane, a declarat ca asemenea comentarii “nu sunt de folos presedintelui”. “Din moment ce toata lumea e de parere ca Bush nu e teolog, ar trebui sa fie sfatuit mai bine cum sa joace cand i se pun astfel de intrebari”.

In interviul de vineri pentru Al Arabiya, Bush a evidentiat apropierea lui fata de muslmani. “In seara aceasta luam cina Iftaar – am spus ‘luam’ – Sotia mea si cu mine”, i-a spus Bush lui Nakouzi. “Este a saptea din cei sapte ani in care am fost presedinte. Imi da ocazia sa spun ‘Ramadan Mubarak’. Motivul pentru care fac asta este ca vreau ca oamenii sa-mi inteleaga tara. Cu alte cuvinte, sper ca acest mesaj sa razbata in afara Americii. Vreau ca oamenii sa inteleaga ca una din marile libertati ale Americii este dreptul cetatenilor de a se inchina cum cred ei de cuviinta. Daca esti musulman, agnostic, crestin, evreu, hindus, esti in egala masura american”.

Anul trecut, World Net Daily a scris despre criticile la adresa presedintelui american din partea sultanului Wafa, de origine siriana, care a declarat ca presedintele sustinea liderii teroristi al caror scop suprem era instaurarea legii islamice in intreaga lume prin proclamarea faptului ca islamul este o “religie a pacii”. “Cred ca ne submineaza credibilitatea spunand acest lucru”, a afirmat sultanul. “Noi venim din islam si stim ce fel de religie este islamul”. (B.G. – Novopress romania)

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: