Prima pagină > Articole > De ce nu trebuie să mergi la spectacolul „Monoloagele vaginului” de Eve Ensler (7 motive)

De ce nu trebuie să mergi la spectacolul „Monoloagele vaginului” de Eve Ensler (7 motive)

1. Autoarea este lipsită de valori morale. Eve Ensler este o femeie lipsită de moralitate şi aceasta o arată prin însăşi faptul că a scris acest spectacol şi prin viaţa sa. Ea a fost căsătorită şi a divorţat de soţ după 10 ani. În lucrarea ei împărtăşeşte cu toată lumea experienţele intime avute cu soţul ei şi le pune într-o lumină rea, iar adulterul şi alte experienţe imorale le laudă şi le prezintă ca ceva bun şi acceptabil. Când vorbeşte despre persoane care procedează în acest fel, Dumnezeu în Sfânta Scriptură spune că ei (sau ele, în cazul Eve Ensler) “îşi spumegă ruşinile lor”.

2. Spectacolul este o promovare şi o exprimare a imoralităţii. Totul ce ţine de relaţia sexuală, de organele genitale face parte din ceia ce numim relaţii intime. Intime înseamnă că nu este pentru toată lumea ci pentru partenerul de căsătorie. Cu această persoană poţi doar să discuţi liber şi deschis despre aceste subiecte şi aşa a fost in toate vremurile. Şi apoi, tocmai această intimitate face din relaţia sexuală a soţilor ceva frumos şi misterios. Când lucrurile acestea ajung să fie discutate la tot colţul şi cu oricine, este diminuată valoarea relaţiei sexuale aşa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie.

3. Spectacolul este o promovare subtilă a idolatriei care intotdeauna a mers mână în mână cu imoralitatea. Am mers de multe ori în Nepal, într-o ţară cu 330.000.000 zei, sau idoli. Pe pereţii la aproape fiecare templu sunt scene sexuale expuse. Biblia ne relatează că imoralitatea atrăgea pe poporul lui Israel în idolatrie şi închinarea la idoli era însoţită de orgii sexuale, iar organele genitale erau zeificate. Aceasta face Eve Ensler prin spectacolul ei, încearcă să zeifice vaginul, organul sexual femenin şi să reducă întreaga valoare a femeii la organul ei genital. Când organul genital va deveni idolul la care se închină cineva, va urma destrăbălare şi cădere în imoralitate şi perversiune.

4. Spectacolul este intenţionat să seducă femeile în mintea lor. După ce a fost prezentat spectacolul în primăvara trecută, Jurnal de Chişinău a scris:

Două sute de femei au fost întrebate cât de des se gândesc la vaginul lor, ce ar putea spune despre el, cu ce l-ar compara, ce senzaţii aşteaptă de la acesta. Multe dintre persoanele chestionate au refuzat, pur şi simplu, să discute pe marginea acestui subiect. Cu toate acestea, au existat şi femei care au depăşit momentul de jenă, trecând peste complexe şi prejudecăţi.

Prin însăşi faptul că au fost întrebare aşa deschis, este o seducere a femeilor şi o neruşinare. Şi dacă o femeie în integritatea ei nu vrea să discute la acest subiect intim cu oricine, este prezentată drept una cu “complexe şi prejudecăţi”. De altfel, gândiţi-vă singuri, dacă afară de soţ sau medic, o altă persoană va întreba pe o femeie despre organele ei genitale, oare nu este aceasta o neruşinare şi o seducere?

5. Spectacolul “Monoloagele Vaginului” este o armă folosită de sodomiţi pentru promovarea imoralităţii. Pe afiş scrie că sponsorul general al spectacolului este Gender-Doc-M, organizaţia homosexualilor şi a lesbienelor din Moldova. Acesta este felul lor de a seduce, mai întâi vorbesc cu cineva despre organele genitale, despre lucrurile intime aşa ca acel sau acea cineva să ajungă a creade că este normal să discuţi în felul acesta. Apoi sunt prezentate şi relaţoiile homosexuale ca şi ceva normal. Culmea este că unul din cele 11 monoloage ale spectacolului prezintă cum o lesbiană seduce o fetiţă şi o violează, iar violul este prezentat ca şi un “viol bun” faţă de “violul rău” săvârşit de bărbaţii asupra unei femei din Bosnia. La subiectul acesta aş mai vrea să accentuiez că aceasta este schema folosită de homosexuali pentru al atrage pe cineva in irmoralitatea lor. După ce am vorbit la o conferinta de presă despre realitatea relaţiilor homosexuale am fost telefonat de un bărbat sexual care apela după ajutor şi eliberare din această perversiune. El se credea bolnav psihic pentru că nu mai simţea atracţie sexuală faţă de femei ci faţă de bărbaţi. Când l-am întrebat dacă aşa a fost totdeauna a spus “Nu” şi apoi mi-a explicat cum a ajuns să fie aşa. Pe la vârsta de 16 ani s-a împrietenit cu nişte bărbaţi mai mari care au început să-i vorbească mult despre sex, apoi despre sodimie ca şi cum ar fi ceva ce trebuie să experimenteze până ce l-au făcut pe acest adolescent să încerce. Odată pornit pe calea aceasta, dorea să se întoarcă înapoi, să nu mai facă acest mare păcat, dar imoralii totdeauna puneau presiune asupra lui astfel scufundând-ul mai mult şi mai mult în desfrâu. Cum vedeţi, “informarea” de felul acesta este tactica de bază a Centrului de Informaţii Gender-Doc-M. Acum, au hotărât să folosească acest spectacol pentru o informare în masă.

6. Spectacolulu este intenţionat să învrăjbească pe femei împotriva bărbaţilor. Lucrul acesta este atât de evedent şi pronunţat în spectacolul “Monoloagele vaginului” încât autori recunscuţi din aceiaşi tabără a fenimismului cu Eve Elsner, cum este Betty Dobson şi Wendy McElroy au spus că întregul spectacol este contra bărbaţilor care sunt prezentaţi doar ca unii care violează, mutilează, provoacă durere, etc. Astfel, spectacolul este o armă a diavoluli pentru a semăna mai multă ură între bărbat şi femeie. Dumnezeu, care a creat pe bărbat şi femeie a spus aşa despre relaţia fizică şi căsătorie:

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. Omul şi nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine. (Geneza 2:24-25)

7. Oamenii de cultură din Moldova nu au acceptat acest spectacol rău intenţionat. «Teatrele s-au dat la o parte, nu au dorit să accepte „Monoloagele», a afirmat VagiNelly Cozaru, actriţa care s-a lăsat să fie folosită de imorali prin punerea în scenă a acestui spectacol. Până la urmă, noua producţie teatrală a fost finisată datorită susţinerii Centrului de Arte „Coliseum”. Oamenii care au făcut şi fac artă adevărată nu pot să accepte un spectacol care promovează imoralitatea. Arta trebuie să-l înalţe pe om şi să-l motiveze la o trăire înaltă potrivit valorilor înalte. Spectacolul lui Even Ensler nu poate fi calificat ca şi artă.

Dacă realizezi pericolul acestui spectacol, nu accepta nicicum invitaţia cuiva, ci invers, vorbeşte despre acest pericol colegilor, prietenilor, tuturor care ştiu şi intenţionează să meargă la spectacol. Un alt lucru care poţi face este să tipăreşti acest articol şi să-l dai colegilor tăi de grup, să-l transmiţi prietenilor şi enoriaşilor din parohia ta. Copie mesajul acesta şi trimite la toţi prietenii tăi a căror adresă de poştă electronică o ai în cartea de adrese. Este deosebit de imoportant să cerem autorităţilor să nu permită imoralilor promovarea şi răspândirea imoralitaţii. Scrie Preşedintelui, Prim-Ministrului, Primarului şi la orice altă instanţă care o consideri responsabilă şi în putere să ia acţiune pentru a opri imoralitatea, acest mare rău care ne afectează ţara, familiile şi vieţile.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: