Prima pagină > Articole, Ştiri > Evreii – majoritari în top 100 ai puternicilor lumii.

Evreii – majoritari în top 100 ai puternicilor lumii.

Pe exclusivista lista a “celor mai puternici oameni din lume”, continand 100 de bancheri, moguli media, editori si arhitecti de imagine care influenteaza destinele a miliarde de oameni, peste jumatate dintre persoane sunt de origine evreiasca, remarca prestigiosul cotidian israelian “Jerusalem Post”.

 

Publicata intre reclame la Chanel si Prada, Dior si Yves Saint Laurent, lista nu este intocmita de vreun grup antisemit, ci de revista mondena americana „Vanity Fair”. Populat de un Cohen si un Rotschild, un Bloomberg si un Perelman, topul pare sa se conformeze tuturor stereotipurilor traditionale despre zonele de suprareprezentare evreiasca – cu oameni a caror influenta se intinde pe tot globul, dar care sunt concentrati strategic pe cele mai inalte coridoare ale puterii.

Joseph Aaron, editorul „The Chicago Jewish News”, crede ca este o lista despre care cititorii sai „ar trebui sa se simta bine, foarte bine”. „Este vorba despre acceptarea noastra in societate, despre faptul ca avem putere in aceasta societate, despre antisemitism ca fiind un lucru apartinand trecutului, despre evrei care nu mai trebuie sa se teama sa fie vizibili si influenti”, scrie Aaron.

La scara globala, populatia de origine evreiasca se cifreaza in prezent la putin peste 14 milioane de persoane, din care 6,1 milioane traiesc in SUA.

Clasamentul – despre care revista spune pe coperta ca i-ar contine pe membrii „Noii Puteri” – este unul mai putin stiintific si nu descrie metodologia de realizare a listei.

Pe primul loc se situeaza magnatul media Rupert Murdoch, urmat de non-evreul Steve Jobs, fondatorul companiilor Apple (informatica, electronice) si Pixar (animatie). Tot la varf, pe locul 3, s-au clasat cei doi evrei care au creat Google, Serghei Brin si Larry Page.

 „Jerusalem Post” mai noteaza ca topul „Vanity Fair” se concentreaza pe lideri din afara sferei publice, mentionand doar cativa politicieni, reflectand probabil intamplator carierele urmarite de evrei si traditionala aversiune pentru putere politica a acestora. (C.V. – Evenimentul Zilei)

104301961_76b8ed8feb.jpg

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: