Prima pagină > Ştiri > „Holocau$tizarea” Terrei

„Holocau$tizarea” Terrei

012raed-khalil-syriaz-4.jpgMINISTERUL DE EXTERNE Ministerul de Externe al Israelului lucreaza de zor sa mentina in atentia internationala holocaustul, la mai bine de 60 de ani dupa ce acesta a avut loc. Conform The Jerusalem Post, editia din 16 octombrie, ministerul a trimis Organizatiei pentru Educatie, Stiinta si Cultura a ONU (UNESCO) o rezolutie prin care cere infiintarea unui curs sponsorizat de UNESCO si destinat sa familiarizeze studentii din intreaga lume cu holocaustul si rolul acestuia in istorie.

Rezolutia isi propune sa pastreze vie memoria holocaustului si totodata sa previna negarea acestuia, mai scrie JP. “Este nevoie ca UNESCO, principalul organism educativ al ONU, sa se implice activ in comemorarea holocaustului,” a afirmat Orli Gil, unul dintre oficialii Ministerului. “Nu e vorba doar de ceremonii. UNESCO il va duce mai departe, in scolile si institutiile din intreaga lume.”

 

UNESCO va vota proiectul de rezolutie in cea de-a 34-a Conferinta Generala care a inceput saptamana trecuta si va dura pana pe 3 noiembrie. Conform sursei citate, 70 de tari de pe toate continentele, inclusiv un stat arab, sustin rezolutia.

 

Rezolutia este parte a unei agende care avanseaza pas cu pas, in fiecare an, si a carei tinta este transformarea holocaustului intr-o dogma mondiala, a carei simpla punere in discutie atrage pedepse penale. Dupa incriminarea negarii holocaustului in mai multe tari europene si presiuni facute pentru o abordare similara la nivelul intregii Uniuni Europene, fetisizarea tragediei poporului evreu continua la ONU si in institutiile afiliate acesteia. In 2005, ONU a stabilit Ziua Internationala a Comemorarii Holocaustului pe 27 ianuarie (ziua eliberarii lagarului de la Auschwitz si, printr-o ciudata coincidenta, ziua de nastere a inventatorului sintagmei magice “6 milioane). Un an mai tarziu, in 2006, ONU a adoptat o rezolutie care condamna explicit negarea holocaustului. (Altermedia)

Reclame
 1. stas
  25 octombrie 2007 la 4:00

  grrr…eu sa fiu german si sami amiteasca continuu despre faptul ca stramosii mei au facut acest masacru mas simti tare aiurea.

 2. Domnica
  25 octombrie 2007 la 22:14

  stas , ai dreptate, multi tineri germani asa si se simt, imi povestea o colega , fiind la o tabara in Cehia , in momemtul cind fiecare reprezentant din fiecare tara povestea cite ceva din istoria tarii sale, o fata din Germania a inceput a plinge , ii era rusine de trecut.( asta-i doar un mic exemplu)
  Oricum, ce a fost in trecut nui neaparat prorpiu pentru germani acum, de cite ori oficial conducatorii germani si-au cerut scuze, si nu doar verbal ci diferite actiuni, spre ex. proiectul de modernizare a agriculturii din Moldova, un proiect pe care sunt dispusi sal finanteze in intregime.
  E bine sa tinem minte istoria, pentru ca deseori ea se repeta,si asta trebuie de prevenit.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: