Prima pagină > Ştiri > Un caz de tristă pomină…

Un caz de tristă pomină…

0gayschifo0nxnovo0rq.jpgDUPA CE au avut grija de aproape 30 de copii defavorizati, doi asistenti maternali din Chard, comitatul britanic Somerset, isi iau astazi la revedere de la ultimul adolescent dat in grija lor, relateaza cotidianul Daily Mail si alte surse din presa britanica.

Mai exact, Vincent si Pauline Matherick, de 65 si respectiv 61 de ani, sunt astfel pedepsiti pentru ca refuza, pe motiv ca sunt crestini, sa il invete pe copil ca “homosexualitatea este normala”. Ei nu au vrut sa semneze documentul care ii obliga sa aplice noi reguli privind “egalitatea sexuala.”

 

Baiatul in varsta de 11 ani va fi luat astazi din grija celor doi si dus intr-un centru de plasament al statului. Sotii Matherick, ambii pensionari, nu vor mai primi niciodata un copil spre crestere si educare.

 

In urma cu cateva luni, responsabilii serviciilor sociale din comitatul Somerset au cerut celor doi asistenti maternali sa semneze un contract prin care se obliga sa implementeze reglementarile privind orientarea sexuala emise de guvernul laburist. Aceste reglementari sunt parte a Equality Act 2006, lege care interzice discriminarea pe criteriu de orientare sexuala.

 

Conform noii legi, cuplul ar fi trebuit sa discute cu copiii care au implinit 11 ani despre relatiile intre persoane de acelasi sex si sa le spuna ca legaturile homosexuale sunt la fel de normale ca si mariajele heterosexuale. Li s-a mai cerut si sa isi duca copiii la intalniri ale asociatiilor de homosexuali (nu se precizeaza daca nu cumva nu trebuie sa vizioneze si demonstratii pe viu de “golden showers” ori “fisting”, unele dintre ocupatiile preferate ale “persoanelor cu sexualitate alternativa”).

 

La protestul sotilor Matherick, serviciile sociale le-au comunicat ca daca nu accepta sa semneze documentul, nu isi vor mai putea practica meseria. Dupa ce s-au sfatuit intre ei, acestia au decis sa renunte la a mai creste, benevol, copii abandonati de altii, decat sa fie umiliti.

 

“Pur si simplu n-am putut accepta sa fac asta, intrucat este impotriva principiilor mele”, a spus dl. Matherick. “Nu am discriminat niciodata pe nimeni, dar nu pot sa tin predici despre beneficiile homosexualitatii atat timp cat cred ca este impotriva cuvantului Domnului.”

 

Doamna Matherick, la randul sau, a solicitat autoritatilor sa continue sa aiba grija de copil macar pana ce acesta isi va gasi o familie permanenta. Raspunsul a fost negativ. “A fost foarte trist, spune ea. Suntem foarte apropiati, dar e un tanar domn matur si se va descurca.”

 

Sotii Matherick au trei copii ai lor, de la care au 6 nepoti si un stranepot. La inceputul carierei de asistenti maternali au primit mame singure cu copii, apoi s-au ocupat de copii de scoala primara, din familii destramate.

 

“E teribil ca am ajuns aici. N-ar fi trebuit sa se intample asta”, mai spune Vincent Matherick. “Chiar si fara aceste noi reguli, tot nu existau asistenti maternali indeajuns. Ni s-a spus ca trebuie sa fim pregatiti sa discutam despre sexualitate cu copiii de la varsta de 11 ani, ceea ce eu cred ca e oricum nepotrivit, dar nu doar asta, ci sa le si explicam cum se ‘intalnesc’ homosexualii. Ba chiar sa ducem adolescentul la intruniri ale asociatiilor de homosexuali. Cum sa fac asta cand este total impotriva convingerilor mele?”

 

Activistii religiosi din comitat spun ca sotii Matherick, crestini practicanti, sunt ultimele victime ale unei tendinte egalitariste care pune drepturile homosexualilor deasupra credintei religioase. Oricum, cei doi se pregatesc sa conteste decizia in instanta cu ajutorul Lawyers’ Christian Fellowship, organizatie care il sustine si pe magistratul Andrew McClintock, care a demisionat in urma unei dispute privind adoptiile de copii in “cuplurile” homosexuale.

 

Conform “Daily Mail”, cazul sotilor Matherick survine intr-o perioada in care lipsa cronica de asistenti maternali forteaza unii copii sa-si schimbe domiciliul de pana la trei ori pe an, ceea ce poate avea efecte devastatoare asupra dezvoltarii acestora. In Marea Britanie sunt mai putin cu 8000 de asistenti maternali fata de numarul optim. (Altermedia)

Reclame
 1. Adrian Adasan
  27 octombrie 2007 la 2:34

  Au innebunit oamenii.
  Trebuie sa nu admitem asa nebunie in Moldova
  Nu trebuie sa treaca Legea antidiscriminare, facuta de Organizatia GenderDocM (care reprezinta pe sodomitii si sodomitele moderne)
  La noi stricatii acestia inca nu au avut parade prin oras, caci nu li s-a permis. S-au unit crestinii si ortodocsi si protestanti (martorii lui Iehova, adventistii, si altii au stat indiferenti, nici nu am auzit de ei sa fi intreprins ceva impotriva) si au iesit in strada, au scris multe scrisori, au facut multa galagie pasnica, si homosexualii si lesbienele nu au putut face parada sa LGBT peste Nistru. Da Doamne sa nu o poata realiza nicicand.
  Nu a trecut nici cursul deprinderi de viata de informatizare a publicului despre practicile sexualitatii deviante. Da Doamne sa nu se promoveze nicicand aceste prostii. AMIN.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: