Prima pagină > Ştiri > Islamul – religie oficială în Olanda

Islamul – religie oficială în Olanda

islamul-inseamna.jpg

 

 

Ministerul Justitiei ai Olandei a recunoscut oficial islamul drept religie care va avea grija de sufletele credinciosilor in instantele de judecata si inchisori, comunica agentia Islam news.

Ministrul Ernst Hirsch Ballin a semnat un acord cu „Contactorgaan Moslims en Overheid” (CMO), organul care coordoneaza relatiile dintre guvernul si credinciosii musulmani, in conformitate cu care cei 60 de imami care activeaza in inchisorile olandeze in baza de voluntariat vor deveni functionari de stat.

 

CMO urmeaza sa elaboreze un program, in care vor fi descrise problemele practice (ritualuri) si teoretice (teologice) ai silamului.

 

In fruntea Consiliului religios format din 63 de imami se afla Mohamed Ajuu, in varsta de 40 de ani, un teolog calificat, partizanul “liniei islamice ortodoxe”, potrivit careia Coranul si traditiile trebuie respectate cu scrupulozitate si corect intelese, dar interpretate in conformitate cu necesitatile contemporane.

ro.novopress.info

Reclame
 1. Adrian Adasan
  28 octombrie 2007 la 23:46

  Daaaaa…
  Niceago sebe…
  Nu prea se leaga ISLAMUL cu mila, compasiunea, toleranta si iubirea. Doar daca de cei ce fac parte din islam.
  Dar Dumnezeu spune ca si cei rai isi iubesc copii si pe prietenii sai si ca aceasta nu este dragostea la care ne cheama El – adica o dragoste neconditionata, de bunavoie, fara a astepa rasplata, aratata si fata de vrajmasi, adica o dragoste altruista, cum este dragostea lui Dumnezeu fata de omenire, artata prin jertva Fiului Sau, Iisus Hristos, pentru pacatele noastre.

 2. ion
  30 octombrie 2007 la 17:10

  islamul e una
  iar oamenii care-l interprteaza sunt multi

  o parte din acesti oameni vad in islam ideia razboiului sfint.
  in crestinism asta s numeshte „Hristovskii pohod”
  a unei ramuri a crestinismului care este catolicismul…remember

  deci –muslims care erau omoriti de crestinii plini de mila si de smerenie cred ca ziceau in sina lor acelash lucru Crestinismul –inseamna „mila” iubire”compasiune–tolerantsaaaaa!!!

 3. Adrian Adasan
  2 noiembrie 2007 la 16:52

  Eu vorbisem de crestinismul biblic, desi acesta nu interzice ca sa-mi apar patria si sa nu ma duc la armata.
  In armata, eu devin parte a dregatoriilor, care dupa cum e scris in Biblie, sand randuite de Dumnezeu, ca sa pedepseasca pe cei ce fac raul si sa protejeze pe cei ce fac binele. Multi insa cred ca e mare pacat ca un crestin sa mearga la armata, caci poate omora. Asta insa nu corespunde crestinismului Biblic.
  Dar, crestinismul Biblic (adevarat, drept slavitor de Dumnezeu, adica altfel zis ortodox) propaga mila, dragostea, altruismul si nicidecum razboiul sfant impotriva oamenilor.
  Razboiul nostru sfant este cu dracii si diavolul. NOi nu luptam cu carnea si cu sangele.
  Totusi cei ce sunt in functii publice, in organele de ordine, lupta si cu sangele si carnea, in virtutea imputernicirilor sale, precum si datorita fatpului ca cu aceasta imputernicire ii inzestreaza insasi Dumnezeu…..
  Cred ca va este clara diferenta.

 4. 2 noiembrie 2007 la 17:23

  Ioane,

  Nu încurca lucrurile şi nu induce în eroare lumea. Cruciadele nu au nimic comun cu Ortodoxia, cu învăţătura lui Hristos. Dimpotrivă, sînt anti-creştine, au o motivaţie geo-politică şi materialistă evidentă. Dacă nu ştiai, îţi amintesc că cruciadele s-au înfăptuit după Marea Schismă din 1054, prima fiind din 1096.

  Mă amuză siguranţa ta cînd afirmi că în Ortodoxie există noţiunea de război sfînt. Precum întunericul nu are vreo legătură cu lumina, aşa şi Ortodoxia (creştinismul autentic, nestricat) nu are nimic comun cu catolocismul sau cruciadele.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: