Prima pagină > Înştiinţări, Ştiri > „Timpul” vs Marşul de doliu

„Timpul” vs Marşul de doliu

“Ieri, un grup de tineri, reprezentanţi ai Ligii Studenţilor şi ai Partidului Liberal din Moldova, s-au adunat în faţa Monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului, după care au pornit în marş spre monumentul Doinei şi lui Ion de la intrarea în Parcul din Valea Morilor, monument executat de sculptorul Iurie Canaşin şi înălţat cu sprijinul omului de afaceri Anatol Josan. Aici, au depus o coroană de flori, pe a cărei panglică era scris: „Cu dragoste şi recunoştinţă, din partea fiilor neamului românesc”. […]” (www.timpul.md)

În nr. de miercuri (31 octombrie 2007) al ziarului Timpul, pe prima pagină apare ştirea de mai sus, avînd aerul unui reportaj la cald de la faţa locului, de parcă evenimentele descrise s-ar fi întîmplat exact aşa. După cum e caracteristic acestei excitaţii mediatice numite „Timpul”, în ştirea respectivă s-au strecurat cîteva „greşeli”. Vorbesc aşa hotărît, tocmai din cauză că am participat personal, alături de alţi tineri şi tinere, la acest marş de doliu, de la începutul lui şi pînă la sfîrşit (punctul de destinaţie finală fiind mormînturile celor 2 artişti comemoraţi) şi mi-e greaţă de „profesionalismul” unor jurnalişti. Afirm că tinerii care s-au adunat în faţa monumentului Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfînt nu fac parte din nici o ligă, partid, organizaţie sau lojă… Toţi sînt simpli muritori de rînd, chişinăuieni care mai păstrează nişte valori sfinte şi nu se sinchisesc de la a mărturisi valorile neamului românesc. Coroana de flori, mesajul de pe ea, ideea şi traseul marşului de doliu aparţin în exclusivitate acestor tineri şi nu au nici o tangenţă cu PL-ul sau Liga Studenţilor. Dacă tinerii din PL sau din Liga Studenţilor au dorit să-i comemoreze pe artişi, au făcut-o (cei din LS erau sau invizibili, sau eu stau prost cu vederea, că nu i-am văzut sau că nu aveau lipite pe frunte afişe privin aparteneneţa lor) şi bravo lor. Merită respect pt. acest gest. De altfel, întîlnirea noastră cu PL-ul a fost o simplă coincidenţă şi s-a întîmplat cu cîţiva zeci de metri înaintea Cimitirului de pe str. Armenească. De acolo fiecare din cele 2 grupuri au mers (fără să fi fuzionat între timp, nici ideologic şi nici fizic) spre mormînturile lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, unde am depus flori şi am ascultat cu drag un cuvînt de întărire şi mulţumire din partea mamei Doinei, doamna Eugenia Marin.

Îmi pare rău că anumite zvonuri (nu ştiu, răspîndite din rea-voinţă sau din bună-voinţă) au distorsionat prosteşte evenimentul memorabil de marţi, 30 octombrie, cînd s-au împlinit 15 ani de la moartea marilor patrioţi ai neamului, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, însă nu mă apuc să sper că această „scăpare” va fi ultima. I-aş sfătui pe domnii (in)formatori de opinie publică să fie prezenţi la orice manifestaţie pe care au de gînd s-o transmită informaţional poporului, că, nu de alta, dar reportajul să fie cît de cît realizat în cunoştinţă de cauză (să „posede” o anumită pondere).

Jurnalişti din toate colţurile, faceţi un duş rece!

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: