Prima pagină > Ştiri > Profesorii britanici obligaţi să se îmbrace ca musulmanii

Profesorii britanici obligaţi să se îmbrace ca musulmanii

economist_eurabia_cover_featuredimage.jpgLa inceputul saptamanii, o scoala primara din Marea Britanie a fost acuzata ca si-a obligat profesorii se se imbrace in port asiatic timp de o zi, pentru a celebra un festival musulman, scrie The Sun.

Si celor 257 de elevi din scoala li s-a spus sa aduca haine potrivite acestei ocazii, desi majoritatea dintre ei sunt crestini. La adunarea festiva din dimineata respectiva a fost admisa si prezenta tuturor parintilor. Totusi tatilor li s-a interzis accesul la una dintre petrecerile femeilor, deoarece sotii musulmani obiecteaza fata de apropierea altor barbati de nevestele lor.

Dintre cadrele didactice, doar doua persoane sunt musulmane: un asistent si un profesor cu jumatate de norma. Ziua trebuia sa marcheze sfarsitul Ramadanului.

O ruda a unuia dintre cei 39 de profesori a fost citata de cotidianul The Sun spunand: “Personalul a trebuit sa fie de acord cu decizia conducerii, caci altfel, sa recunoastem, ar fi fost etichetati ca fiind rasisti. Cine ar vrea sa isi riste slujba astfel? Li s-a spus ca trebuie sa sarbatoreasca ziua pentru a arata diversitatea, dar sunt nemultumiti”.

Sally Bloomer, directoarea scolii in cauza din Lye, West Midlands, a insistat: “Nu mi s-a plans nimeni. Totul face parte dintr-un proiect al diversitatii menit sa promoveze multiculturalismul”. (C.B. – Novopress Romania)

Reclame
Etichete:, ,
 1. Domnica
  4 noiembrie 2007 la 0:21

  incet , incet ni se imput anumite chestii , norme cu care nu sunt de acord toti, ce politica cu ambalaj frumos si inocent.Poate ar trebui mai multa siguranta si fermitate, daca toti profesorii ar fi fost mai uniti si ar fi reactionat intro maniera mai organizata, sar fi evitat un astfel de incident, cred ca sa exagerat din partea organizinduse asa masiv acest eveniment..

 2. 4 noiembrie 2007 la 20:55

  Cineva spunea că secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc. Vedem ca se cristalizează ideea ce susţine prima variantă.

  Să aşteptăm să ajungă cuţitul mai aproape de os?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: