Prima pagină > Apusul, Ştiri > Europa – ucigătoare de prunci

Europa – ucigătoare de prunci

fetus12ut.jpgO doctorita britanica ar putea fi fortata sa isi paraseasca slujba pentru ca a ajutat unele paciente sa hotarasca renuntarea la avort. Dr. Tammie Downes este supusa unei anchete pentru comportament neprofesional dupa ce a declarat intr-un interviu pentru Daily Mail ca a convins mai multe paciente sa isi duca sarcina pana la capat.

 

In interviul respectiv, Dr. Downes declara ca a intrebat pacientele nehotarate “Ce ar trebui sa se schimbe ca tu sa vezi lucrurile in mod diferit? Ce ar trebui sa se schimbe pentru a te face sa vezi nasterea copilului ca pe ceva bun, si nu ca pe ceva rau?”.

Pentru sfidarea ideologiei pro-avort care guverneaza mediul medical britanic, Dr. Downes este supusa unei anchete de catre Consiliul Medical General (GCM) si si-ar putea pierde dreptul de a practica medicina. Ziarul The Guardian clarifica faptul ca ancheta a inceput dupa ce “un cadru medical implicat in miscarea pro-alegere (pro-avort)” a acuzat-o pe Downes ca incalca Liniile de Buna Practica ale GCM.

Downes a replicat ca si-a lasat sentimentele sa influenteze relatia cu pacientii. Ea a declarat ziarului The Observer: “Nu incerc sa conving pe nimeni. Insa le prezint fapte si le las spatiul de a gandi decizia pe care o au de facut. Trebuie sa fie alegerea mamei. Nu am nici un drept sa decid in locul ei”. “Dar cred ca este de datoria mea ca medic sa ajut o femeie sa faca alegerea in cunostiinta de cauza”, a continuat doamna Downes, care a apreciat ca aproximativ o treime dintre pacientele sale si-au schimbat parerea despre avort.

 

The Guardian scrie ca parlamentarul liberal-democrat Dr. Evan Harris, cel mai incrancenat adept al avortului, a denuntat-o pe Dr. Downes ministrului sanatatii, Dawn Primarolo, si a cerut deschiderea unei anchete. Harris, supranumit “Doctorul Mortii” de catre unii colegi parlamentari din cauza suportului sau pentru avort si eutanasie, a declarat pentru Daily Mail: “Conform propriilor spuse, acest doctor inearca sa isi convinga pacientele sa mearga intr-o singura directie, si isi mai si lauda ’succesul’ intr-un ziar national”.

 

Dar Downes considera ca “este trist daca oamenii se vor simti amenintati si daca dreptul la libera exprimare e pierdut. Pacientele vor fi cele care pierd daca doctorii nu se vor simti in siguranta discutand deschis argumentele pro si contra unui avort”.

 

Liniile Generale ale GMC recomanda doctorilor: “Nu trebuie permisa discriminarea permitand parerilor personale sa afecteze relatia cu pacientii sau tratamentul prescris”. Le este permis insa medicilor sa refuze “executarea unei anumite proceduri” sau sfatuirea pacientilor daca acest lucru intra in conflict cu propriile convingeri religioase; nu e obligatoriu ca medicul sa isi recomande un coleg pentru realizarea procedurii respective. Acesta trebuie doar sa “explice acest lucru pacientului si sa ii spuna ca poate vedea un alt medic”.

 

Dr. Downes declara in Daily Mail: “Oamenii vorbesc despre optiuni de parca asta ar insemna pro-avort, dar eu ma consider a fi in favoarea luarii unei decizii in cunostiinta de cauza, ceea ce de multe ori nu este cazul”.

 

Intre timp, avand sprijinul unui mare numar de medici britanici care nu mai vor sa efectueze avorturi, un grup de parlamentari se pregateste sa ridice in Camera Comunelor problema de a scadea limita minima de varsta a fatului supus avortului de la 24 de saptamani la 20 de saptamani.

 

In urma cu ceva timp, Dr. Downes declara: “Cred ca medicii incep sa realizeze ca exista un conflict in ceea ce facem. In timp ce ne chinuim sa salvam viata unui copil nascut prematur, dupa 21 de saptamani de la conceptie, intr-o sala de operatie de pe acelasi coridor o femeie este supusa unui avort dupa 24 de saptamani de la conceptie. Cum poate avea sens asa ceva?”. (C.B. – Novopress Romania)

Etichete:,
  1. Adrian Adasan
    6 decembrie 2007 la 20:01

    Doamne, te rog, deschide inima politicienilor şi dregatorilor tarii noastre sa nu ajunga la asa ceva…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: