Prima pagină > Apusul, Ortodoxie, Ştiri > „Biserica” catolică a acceptat arderea morţilor

„Biserica” catolică a acceptat arderea morţilor

Conferinta episcopilor catolici din Italia a aprobat noul tip de servicii divine pentru crematorii.

Noutatea introdusa a atras atentia abia dupa scandalul din Aost, din muntii Alpi, unde preotul Carmelo Pellicone a refuzat sa citeasca rugaciuni pentru mortul rudele caruia doreau sa incinereze cadavrul iar praful sa-l arunce peste munti.

Preotul a afirmat ca aruncarea prafului cadavrului ars in vant contravine dogmei crestine cu privire la invierea mortilor in veacurile de apoi, deoarece reprezinta o tendinta spre unificarea panteista cu natura.

Reprezentantul conferintei episcopilor Luciano Pacomi a numit aceste argumente drept “anacronice”, iar ziarul catolic “Avvenire” a amintit in cadrul unui articol special ca in pofida faptului ca Biserica Catolica prefera inhumarea (ingroparea mortilor), totusi accepta si incinerarea (arderea mortilor) permitand totodata si slujbe de inmormantare la ardere.

Interzicerea incinirarii trupurilor a fost anulata in anii ’60 ai secolului trecut in cadrul Conciliului II al Vaticanului cu conditia prezentei cadavrului in momentul slujbei. In 1997 Vaticanul a acceptat si slujbele pentru cenusa mortului.

In pofida faptului ca incinerarea devine in Italia foarte populara (pentru cheltuielele sale minime), majoritatea preotilor italieni accepta sa faca slujbe doar pentru trupul celui decedat, iar unii se opun radical incinerarii, calificand-o drept “paganism”.
Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: