Prima pagină > Ortodoxie, Ştiri > Se întîmplă minuni şi-n zilele astea !

Se întîmplă minuni şi-n zilele astea !

Reclame
 1. AndreiD
  1 februarie 2008 la 19:20

  DA exista o mare putere DUMNEZEU si nu trebuie sa uitam de asta

 2. 1 februarie 2008 la 22:03

  Imi place interpretarea preotului: Sa ne intoarcem la credinta. O putere a fost, dar nu in icoana, ci in Dumnezeu care a vrut sa transminta ceva, cum spunea preotul.

 3. 1 februarie 2008 la 23:11

  romoflorin,

  nefrate, mă bucur că ai dat de acest blog. Fii binevenit. Tu – binevenit. Nu însă şi interpretările tale neortodoxe. Este o minune ortodoxă, care adevereşte încă o dată puterea icoanelor ortodoxe, prin care lucrează Dumnezeu cel Născut, Răstignit şi Înviat. Care adevereşte că lumea are nevoie de Adevăr, doar că nu-L caută unde trebuie (Hristos nu este acolo unde este minciună). Domnul minunilor să te lumineze !

  Cu iertare.

 4. 2 februarie 2008 la 13:57

  Ma bucur ca macar pe mine ma salutati, daca nu si pe Dumnezeul meu.

  Am vazut mai multe clipuri cu parintele Proclu, bune invataturi!(cu mici exceptii, dar mici)

  Ati spus ca adevarul trebuie cautat unde trebuie. Eu consider ca in Sfanta Scriptura, asa ne invata sfintii Apostoli. Acolo nu este minciuna.

  Dumnezeu sa va ajute sa fiti sare si lumina in lume cu adevarat!

 5. 2 februarie 2008 la 14:47

  Nu merit să-ţi salut dumnezeul.

  Care sînt acele excepţii nebune (adică rele) din învăţăturile părintelui Proclu ?

  Am spus şi mai repet. Adevărul trebuie căutat unde trebuie. Adevărul nu este un ce. Este un Cine. Este Cel care, pe lîngă Sfînta Scriptură (în care se spune foarte clar despre cum un om poate dobîndi Raiul) ne-a lăsat şi Sfînta Tradiţie perpetuată (prin purtarea de grijă a Duhului Sfînt) în timp pînă astăzi. Ca şi noi, muritorii acestui veac, să nu spunem că n-am ştiut sau că nu există aşa ceva. Fiecare alege ce vrea să dobîndească – iadul sau raiul. Dai cu piciorul în Adevăr – departe ajungi, în fundul iadului. Şi nu pentru că El este un tiran şi călău, ci pentru că în rai noi nu vom rezista, într-o astfel de stare. Dacă nu dai, te supui Lui, te împărtăşeşti cu El, urmezi învăţătura Lui nealterată, eşti credincios Canoanelor şi învăţăturilor Sfinţilor Părinţi – dobîndeşti raiul, cu mila şi cu îndurarea Lui.

  Bine ai zis de sare. Poate fără să vrei – ai nimerit cu acest verset. Toate merg bine, pînă cînd sarea îşi pierde gustul…

 6. Chiril
  3 februarie 2008 la 2:30

  – „O putere a fost, dar nu in icoana, ci in Dumnezeu care a vrut sa transminta ceva, cum spunea preotul.” – te invit la o discutie cu sens, romoflorin. De la mine 2 intrebari scurte si concrete vizavi de fraza ta :

  1) daca puterea nu era in Sfânta Icoana a Maicii Domnului, de ce atunci Dumnezeu o fi vrut „sa transmita ceva” anume prin aceasta icoana?
  2) si ce totusi ce anume ar fi acel „ceva”, dupa tine, ce a vrut sa transmita Dumnezeu? Asta o ocazie sa spui pina la sfarsit ce ai inceput.

 7. 3 februarie 2008 la 13:33

  Chiril,

  Demult n-am rîs aşa… 🙂 Doamne, ajută, frate !

 8. Chiril
  3 februarie 2008 la 16:20

  il incurajez totusi pe romoflorin in cazul in care revede acest post sa accepte invitatia spre dialog. Hristofor a râs da nu cu rau, sunt sigur, in orice caz eu te asigur ca nu te voi jigni in discutie. Deci astept raspunsul tau romoflorin.

 9. 4 februarie 2008 la 14:26

  Hristofor:
  care sunt exceptiile de care spuneam din mesajele preotului Proclu? Mesajul in ansamblu mi-a placut mult. A vorbit de smerenie, de a vedea pe cei din biserica mai presus de tine, sa nu ii judeci, sa amani raul, intre timp sa te mai rogi si apoi sa nu il mai faci. Multa intelepciune aici! Exceptia este: a spus la un moment dat ca daca facem tot ce voim sa ne faca altii noua, prin asta ne mantuim sufletele. Asa a spus Mantuitorul, sunt cuvintele Lui, in asta se cuprinde legea si proorocii, dar mantuirea este prin jertfa lui Hristos si doar prin ea. Faptele noastre bune sunt ca o haina manjita in fata lui Dumnezeu si ele nu sunt niciodata suficiente pentru mantuirea sufletului. Ele sunt luate in seama abea dupa ce noi facem fapta cea mare, ne pocaim si crdem in Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

  Mi-a placut cum ai descris crestinismul, nu este un ce, ci un Cine. Foarte buna descriere a crestinismului!

  Chiril:
  incerc sa raspund la prima intrebare: Dumnezeu vorbeste oamenilor prin lucrurile specifice fiecaruia. Eu cunosc cazuri cand Sfanta Scriptura nu a luat foc, sau cineva a fost salvat de un glont printr-un Nou testament ce il avea la piept. Nu Biblia era supranaturala, ci Autorul ei care a intervenit si lucrat la un moment dat prin ea. De ce nu cred ca puterea e in icoana? Pt ca e facuta de mana omului, pentru ca altfel ar trebui toate icoanele sa faca asta. Dumnezeu alege cand si cum sa lucreze. E posibil ca minunea sa nu se mai repete cu unele icoane, chiar cea in cauza.. pentru ca Dumnezeu hotaraste cand si ce sa se intample. (este ca in cuzul chivotului din Israel, Dumnezeu lucra, dar nu chivotul era Dumnezeu!!)

  La a doua intrebare: ceea ce a spus preotul acela mi se pare corect. Oamenii sa se intoarca la credinta, credinta in Hristos, in El aveam rascumpararea prin sangele lui iertarea pacatelor. Dumnezeu pur si simplu si-a facut simtita prezenta in locul acela, cercetand pe oamenii aceia.

 10. Chiril
  7 februarie 2008 la 22:23

  Romoflorin, cand spui „toate icoanele ar trebui sa faca asta” generalizezi probabil excesiv. Chiar si in acest reportaj de exemplu se vorbea de o icoana – de la manastire. In general, ce stiu despre icoane e ca sunt anumite „reguli” care fac ca o icoana sa fie cu adevarat icoana sfanta. Cei care stiu mai mult la acest subiect, rog sa ma corecteze.
  Argumentul „facut cu mina omului”, cum sa zic… Da Biblia, Vechiul si Noul Testament – nu tot de oameni au fost facute? Tot ce avem pe pamint probabil ca e facut de om, asta vreau sa spun. Si chiar Biserica nu tot de Om a fost facuta? Chiar si Biserica lui Hristos – tot de Om, Fiul lui Dumnezeu care era si Om a fost facuta. E ca si cum ai spune : soarele rasare in fiecare zi dimineata, din cauza asta eu nu cred ca ziua de munca e sfanta, ci ca asa se invirt planetele – „pur si simplu”. E un lucru EVIDENT asta – ca icoana e facuta de mina omului, prin asta nu demonstrezi nimic.

  Mult mai pertinent in ceea ce ai spus e ca „nu crezi in puterea icoanei”. Pai, aici e o chestie de credinta, vezi. Eu fiind de religie ortodoxa accept Biserica Ortodoxa Apostolica cu icoanele ei Sfinte si facatoare de minuni. Spune-mi te rog, tu de ce confesiune esti? Ca sa stiu si eu.
  Da, si e revelator totusi ca religia ta iti permite sa crezi in minunile facute de cartea Noul Testament si nu in cele facute de Sfintele Icoane. Eu cred si in una si in alta, ambele fiind „facute” de mina omului.
  Deliberat repet aceasta idee „de mina omului”. De fapt icoana nu se caracterizeaza pe de parte doar de faptul ca e facuta de cineva din oameni, ea are sensul ei, reprezinta imaginea Sfanta, stabileste o relatie intima intre sufletul care se roaga si Sfantul respectiv sau chiar Isus. E o chestie care crezi in ea daca ai credinta, deci nu e ceva rational, logic, evident… Cum nu e nici credinta ceva rational. Credinta (drepata) e credinta, si o ai sau nu o ai. Dar asta nu inseamna ca nu este pe loc pentru discutii, argumentari, din contra .Numai ca, ma repet, argumentul ca e facuta de om – nu e un argument.

 11. jjbo
  9 februarie 2008 la 22:17

  „Tot vă voi arde, pentru păcatul în care aţi stat! Şi în continuare – cine va fi cu Mine nu va arde.”

 12. andrea
  9 decembrie 2009 la 17:28

  Intru si eu in discutie. Sunt ortodox dar nu inteleg de ce sunt asa de importante icoanele si Sfanta Traditie. Traditia e sfanta? Pai in Biblie nu spune nimic de sfanta traditie, doar de traditie si nu e de bine. Iar porunca „sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant, sau in apele de jos de cat pamantul. Sa NU TE INCHINI INAINTEA LOR SI SA NU LE SLUJESTI; caci eu Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos…..” Asta cum se explica. Icoanele sunt chipuri ale unora din cer sau pamant (adica morti) si multa lume se inchina la ele, chiar sunt foarte importante ca fac minuni.
  Eu sunt ortodox dar asta nu o inteleg deloc. Am inceput sa citesc Biblia anul trecut si anul asta am terminat-o si sunt multe intrebari…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: