Prima pagină > Apusul, Ortodoxie, Ştiri > Paşaportul biometric – „Fabricat în Moldova”, pentru moldoveni !

Paşaportul biometric – „Fabricat în Moldova”, pentru moldoveni !

Direcţia generală documentarea populaţiei, din cadrul ÎS „Registru”, începe implementarea noilor servicii de perfectare şi eliberare a paşaportului cu date biometrice, informează AP FLUX.Astfel, în perioada 7-10 februarie 2008, în cadrul Expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova – 2008″, va fi efectuată recepţionarea comenzilor pentru perfectarea şi eliberarea noilor paşapoarte. Cetăţenii pot depune cererile pentru perfectarea documentului în termen de o lună (1.250 de lei), 25 zile (1.330 de lei), 20 zile (1.500 de lei), 15 zile (1.670 de lei), 10 zile (2.000 de lei), cinci zile (2.500 de lei), 24 de ore (2.830 de lei), opt ore (3.000 de lei), patru ore (3.330 de lei).Potrivit Centrului de presă al Ministerului Dezvoltării Informaţionale, acest tip de document este introdus la recomandările organizaţiei mondiale a aviaţiei civile. Paşaportul va avea pe copertă un semn special, care va confirma că documentul deţine informaţie biometrică despre posesor.

Microprocesorul electronic conţine informaţia privind datele biometrice, inclusiv amprentele ambelor degete arătătoare. Informaţia se introduce cu ajutorul unui mecanism special şi se confirmă ulterior prin semnătura digitală, garantînd astfel integritatea personalităţii şi corectitudinea datelor introduse în microprocesor.

De asemenea, cipul electronic va conţine certificatul electronic, care este generat la Centrul de certificare a cheilor deschise a organelor administraţiei publice. Centrul funcţionează în cadrul Centrului Telecomunicaţii Speciale de pe lângă Serviciul Informaţii şi Securitate.

Cipul electronic este montat în coperta paşaportului. Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Informaţionale afirmă că, practic, este imposibilă sustragerea sau deteriorarea mecanică a acestuia. Informaţia din cipul electronic poate fi citită numai de un utilaj special, la trecerea frontierei. Deja două puncte în cadrul Aeroportului internaţional Chişinău dispun de utilaj necesar pentru detectarea informaţiei biometrice. Legătura informaţională între terminal, computerul de la frontieră şi serverul de bază se stabileşte în cinci secunde.

Sistemul compară informaţia recepţionată cu fotografia digitală, efectuată în momentul trecerii controlului la frontieră, verificând şi confirmând astfel corectitudinea informaţiei despre persoană.

Paşapoartele cu date biometrice nu anulează paşapoartele actuale de străinătate, precizează Centrul de presă al Ministerului Dezvoltării Informaţionale, citat de AP FLUX.

+ + +

Comentariul „Moldova Noastră”:
Ieri – paşaportul cu cod numeric în loc de nume („numărul numelui” cum se spune în cap. 13 al Apocalipsei Sfîntului Ioan Teologul), azi – paşaportul cu procesor biometric, mîine – cardul total cu procesor şi poimîine – procesorul sub piele – la mîna dreaptă sau pe frunte. Fiara apocaliptică se înstăpîneşte tot mai mult în lume, iar Moldova este unul din cele două poligoane principale de testare a reacţiei oamenilor liberali (Australia) şi a oamenilor creştinilor (Moldova) la ispitele (cursele) întinse omenirii de către Fiară. Anume în aceste două ţări sînt implementate ultimele „răcnete” tehno-informaţionale. În celelalte ţări, europene şi neeuropene (mult mai dezvoltate) asemenea reforme „necesare” se află abia în stadiul de proiect.

Numai cei care practică politica struţului nu pot să vadă în cele ce ni se oferă nu numai semnele evidente ale venirii Fiarei, dar şi paşii nemijlociţi, chiar făţişi ai intrării ei în viaţa noastră de fiecare zi. Fiara devine un fenomen cotidian al omului apostat, acceptat şi, de ce nu, chiar dorit. Doar nu în zadar cele necesare pentru Templul Antihristului sînt pregătite şi păstrate cu grijă de către slujitorii acestuia – materialele de construcţie aranjate cu grijă şi numerotate care după care urmează să fie clădite (ca în jocurile de constructor pentru copii), mobilierul Templului – analoagele, băncile, tronul, uşile, – totul este confecţionat, chiar şi catapeteasma şi „sfînta sfintelor” spurcată este ţesută şi, respectiv, confecţionată. A rămas un singur lucru – să fie demolată moscheea Al-Aqsa de pe dealul Templului din Ierusalim. Iar vizionarul apocalipsei (Sfîntul Apostol Ioan) ne previne că acel „Mesia” al înşelării, Antihristul, va veni cînd lumea va fi în pace şi securitate (părelnică).

Duhovnicii Moldovei ne cheamă să nu dăm nimic din trupul nostru – mîna, ochiul – Fiarei pe care o reprezintă cu toată „rîvna” în Moldova Ministerul tehnologiilor informaţionale cu supercalculatorul său.

De altfel, acel paşaport biometric poate fi lesne scos din funcţiune: e suficient să-l ţii vreo cîteva secunde-minute în cuptorul cu microunde, însă acest lucru nu îndreptăţeşte deloc acceptarea şi primirea lui. Ci doar atestă faptul că radiaţiile emise de cuptorul cu microunde îşi fac treaba.

epass2005_text_de.jpg
 1. Florica
  10 februarie 2008 la 21:12

  Introducerea pasaportului biometric, demonstreaza inca o data apropierea cu pasi rapizi a sfirsitului omului.
  Si va rog, sa-mi spuneti (daca e posibil)cum s-a facut ca anume Australia si Moldova au devenit „două poligoane principale de testare a reacţiei oamenilor liberali(Australia) şi a oamenilor creştinilor(Moldova)”?

 2. 11 februarie 2008 la 22:58

  Florica,

  Nu avem de unde şti de ce forurile respective au ales tocmai aceste două ţări (dintre care una s-a întîmplat a fi Patria mea). Una e ţară întinsă cît un continent, alta e un petic de pămînt; una e slab populată, alta e una dintre cele mai dens populate regiuni din Europa şi cea mai dens populată din CSI; una are o tradiţie milenară (ortodoxă) culturală, alta e formată din vîntură lume fără tradiţii (adică e liberală).

  Paşapoarte biometrice, la cerere, sînt oferite şi în alte ţări. Diferenţa e că în Australia şi în RM statul este gata să aplice aceste paşapoarte pentru întreaga populaţie la cele mai sofisticate şi moderne tehnologii. Se pune întrebarea: de ce nu în alte ţări mai dezvoltate tehnologic cum ar fi cele din UE sau cele exportatoare de petrol din Golful Persic ? Poate din cauza că populaţiile din ţările occidentale sînt deja atrofiate duhovniceşte şi reacţia lor la introducerea unor asemenea paşapoarte poate fi uşor prezisă, pe cînd, aici, mai sînt licăriri de duh şi interesul Înţelepţilor urecheaţi ai Lumii este de a cunoaşte mai bine duşmanul, reprezentat de Ortodoxie. Aici e o masă de oameni puţin mai greu controlabilă ca în alte state, tocmai pt. că relaţia statornică cu Ortodoxia ne face mai imuni…

 3. KIKI
  14 februarie 2009 la 3:45

  BIBLIA TREBUIE CITITA SI DESCIFRATA CU MAI MULTA ATENTIE DE CATRE OAMENI COMPETENTI SI CORECTI. SPRE EXEMPLU, SF. IOAN TEOLOGUL NU ESTE UNUL SI ACELASI CU SF. APOSTOL IOAN, CUM E SCRIS MAI SUS.
  PRESUPUN CA PE PASAPAPORT VA FI CODUL PERSOANEI RESPECTIVE, NU NUMELE SAU NUMARUL NUMELUI „FIAREI”, DUPA CUM SCRIE IN APOCALIPSA.
  NU POT FI CONVINSA CONTRA ACESTOR PASAPOARTE DECAT CU ARGUMENTE SOLIDE SI CLARE, DAR SUNT IMPOTRIVA IMPLANTARII IN VIITOR A UNOR CIPURI DEOARECE CONSIDER CA NE VOM TRANSFORMA DIN OAMENI IN SEMIROBOTI.
  ACEA REFERIRE DIN APOCALIPSA NU CRED CA PREZICE ACESTE PASAPOARTE, CARE AU MENIREA SA ADUCA O MAI CLARA EVIDENTA A POPULATIEI. DACA CITITI CU ATENTIE PASAJUL DIN APOCALIPSA, VETI VEDEA CA SE REFERA LA ALTCEVA, LA ALTE CONDITII POLITICE (EVENTUAL LA O DICTATURA DEJA INSTAURATA, CARE SE IMPUNE LA NIVEL MONDIAL), IN NICI UN CAZ LA ACESTE PASAPOARTE.
  TOT CEEA CE ESTE IMORAL SI INCALCA CELE 10 PORUNCI DUMNEZEIESTI, POARTA INTR-UN FEL SAU ALTUL NUME DE FIARA SI SPURCA SPECIA UMANA.

 4. vasile
  16 februarie 2009 la 8:20

  „În perioada 2004 -2006 paşapoartele biometrice au fost adoptate ca metodă de identificare în ţări ca Germania, Grecia, Austria, Belgia, Polonia, Lituania, Slovenia, SUA şi Marea Britanie. Acestea sunt considerate ca fiind cele mai sigure acte de identitate din lume, fiind capabile să stocheze date complexe privind posesorul, cum ar fi fizionomia, amprentele sau scanări ale retinei. ”

  http://www.chip.ro/stiri/diverse/pasapoartele_biometrice_noi_oportunitati_pentru_furtul_de_identitate/15192

  Paşapoartele biometrice, noi oportunităţi pentru furtul de identitate
  Material furnizat de Gecad Net, 07 martie 2007 16:46

  Exista o contradictie nu ? De ce ni se tot repeta ca vor fi mai sigure cand nu este asa ? Se doreste mai multa nesiguranta ? O sa se spuna dupa aceea : Nu avem destula siguranta – trebuie sa implantam un cip – atunci va fi 100 % sigur ………

 5. 2 martie 2010 la 14:57

  Bai da cat de prost poti sa fii? care apocalipsa bai tzaranilor… luati in mina sapa shi mash pe deal ca acolo vii lokul.
  Lasati lumea sa se dezvolte da nu-mi umblati ku bojika

 6. 23 martie 2010 la 19:39

  Una pot a spune la tot acest lucru -este o putere si tre de crezut in puterea domnului

 7. anatol
  1 iulie 2010 la 15:46

  sa fim seriosi cu toate magariile astea de pecete si toate astea ce chred babele,trezitiva taranilor suntem in secolul 21,daca se vor gandi toti ca (babele)ca asta este sfarsitul lumii,au pareri gresite pentru ca acesti oameni nu au minte de gandire moderna ei sunt ramasi in urma cu cateva secole poate si mai mult,eu socot ca toata tehnologia asta de acum este inca putina trebuie si mai mult ,mai multa tehnologie si tehnica noua sa fie,pentru ca asta este viitorul

 8. 29 septembrie 2010 la 22:11

  Eu am o intrebare daca ne facem si biometrice putem pleca si in alte tari mai liber sau iarasi cu cin si probleme.daca da in care?

 9. Lena
  4 octombrie 2010 la 22:45

  da eu cred ca mergem spre asta,spre sfirsit…Vom trai si vom vedea cine are dreptate.Nu are rost sa ne certam,sau crezi in asta sau nu crezi

 10. Gabi M.
  10 ianuarie 2011 la 5:12

  ATENTIE AICI: http://www.antipredazione.org Este si traducerea in engleza! Doamne ajuta!

 11. 6 mai 2012 la 7:58

  trezitivz mai oameni buni si nu dormiti ca fiara este aproape ,,ciiti cuvantul lui dumnezeu si uitativa bine ca spune tot cu privire la acest act,,tot ce a prezis biblia aproape ca sa implinit si se va implini pentru ca dumnezeu a creat lumea si pacatul o va distruge ,,isus sa va lumineze mintile

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: