Prima pagină > Apusul, Istorie, Ştiri > englezii vs istoria

englezii vs istoria

Asemenea Frantei si Olandei, Marea Britanie intentioneaza sa introduca obligativitatea examenului pentru strainii care intentioneaza sa primeasca cetatenia britanica. Va fi verificata cunoasterea limbii engleze, istoriei si culturii britanice. Insa, din cate se cunoaste, cele mai putine sanse sa treaca acest examen il au anume elevii bastinasi.

Potrivit unui studiu efectuat printre adolescentii britanici de catre ziarul Daily Telegraph, fiecare al cincilea elev nu are cunostinte elementare despre istoria propriului popor. Majoritatea intrebarilor au vizat figuri istorice care sunt cunoscute in intreaga lume, in afara de Marea Britanie desigur. Astfel, tinerii britanici presupun ca fostul prim-ministru Winston Churcill si lord Malboro sunt personaje fictive.

Regele Richard Inima de Leu, care a domnit in secolul XII, cat si fratele sau John cel Fara de Tara, sunt considerati eroi legendari de catre 47% din respondenti, iar istoria despre rascumpararea acestuia din prizonieratul austriac nu au auzit 47% din elevi. In timp ce eroul legendar Robin Hood, in opinia 51% din copii britanici a existat in realitate si a fost unul din sustinatorii regelui Richard.
Scolarii britanici mai considera reale si urmatoarele personaje: Sherlock Homes si regele Artur Pendragon. In existenta regelui Artur si al Cavalerilor mesei rotunde cred 65% din respondenti.
In general, asa cum a demonstrat studiul, la care au participat aproximativ 3 mii de tineri in varsta de pana la 20 de ani, elevii din Regatul Unit au cunostinte foarte vagi despre istoria patriei sale. Majoritatea din ei nu dispun nici de cunostinte elementare in acest domeniu.

Sondajul indica de fapt nivelul scazut de cunostine pe care il are populatia fata de propria istorie. 77% din acestea au declarat ca nu au citit nici un fel de carte legata de istorie, 61% din ei schimba canalul in cazul in care vad o emisiune legata de istorie.

In acest fel, cel mai bine istoria Marii Britanii o vor cunoaste doar imigrantii straini.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: