Prima pagină > Apusul, Ortodoxie, Ştiri > Adio, Europa !

Adio, Europa !

Comisia Europeana va obliga companiile aeriene din Uniunea Europeana sa creeze o baza de date speciala cu datele personale ale pasagerilor. Toti calatorii ce intra pe teritoriul UE, vor trece o verificare minutioasa, inclusiv biometrica. Noul sistem de acumulare si pastrare a informatiei despre clientii companiilor aeriene va fi creat in 2009. Acesta va fi similar celui practicat in SUA si Canada. Baza de date va include amprentele si fotografiile electronice ale solicitantilor de viza Schengen. Pe linga parametrii biometrici, sistemul va pastra datele personale incluse in anchetele de solicitare a vizelor.

In Suedia un sistem similar este folosit pentru inregistrarea pasagerilor la cursele interne. Pe baza amprentei digitale pasagerilor li se permite accesul in avioane, timpul pentru imbarcare reducindu-se esential.

Suplimentar, un nou sistem de gestionare a bagajelor a fost implimentat de compania aeriana suedeza SAS. Acesta permite identificarea bagajului fiecarui pasager dupa amprente. Calatorii vor aplica degetul pe un scaner atit in momentul inregistrarii la cursa cit si dupa aterizare, la luarea bagajului. Identificarea biometrica, minimizeaza riscul greselilor, face procesul inregistrarii pasagerilor si bagajului mai rapid si ofera un grad inalt de securitate a zborurilor (simpatic motiv…).

Noul sistem se inscrie in tendinta de a folosi sisteme de identificare a pasagerilor. In aeroportul din Paris si Frankfurt sunt testate sisteme de scanare a irisului.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: