Prima pagină > Apusul, Ştiri > Sexlimpiadele

Sexlimpiadele

Unul dintre subiectele pentru elevii de clasa a V-a ar fi trebuit să aibă pătrăţel roşu, cu menţiunea „interzis minorilor“.

Elevii băcăuani de clasa a V-a talentaţi la limba română au avut o surpriză, săptămâna trecută, când au primit subiectele la olimpiada de limba şi literatura română. La subiectul al doilea, care ar fi urmat să le testeze creativitatea, li s-a cerut să prezinte continuarea unui basm în care să fie şi ei prezenţi: „A fost odată ca niciodată un împărat mare şi o împărăteasă, amândoi tineri şi frumoşi. Şi, voind să aibă copii, au făcut de mai multe ori tot ce trebuia să facă pentru aceasta“. Mulţi elevi spun că au rămas fără replică. „Nu am mai ştiut ce să scriu! Am încropit, acolo, câteva rânduri, dar nu cred că e bine. Ce să scriu, că îmi zbura imaginaţia departe“, a recunoscut hâtru Mihai C., unul dintre elevii de-a V-a care a participat la olimpiadă. La rândul lui, Mihai B., şi el elev într-a V-a în Bacău, ne-a spus ce a scris: şi-a imaginat că este un vraci care îi aduce împăratului „o pastilă Viagra“. Iar colegul său Laurenţiu C. susţine că el şi-a închipuit că este un personaj care se uită pe gaura cheii, să vadă ce fac în dormitor împăratul şi împărăteasa.

„Dacă s-au gândit la prostii, e treaba lor!“

Profesorii care au corectat tezele susţin că cei mai mulţi elevi au obţinut un punctaj mic la acest subiect, deoarece nu au putut continua basmul. „Cred că, în loc să scrie, ei au chicotit toată ora“, este de părere Maria Popa, profesoară aflată în comisia de corectare a tezelor. Profesorul de limba română Ghiorghi Iorga, organizator al fazei locale a olimpiadei, consideră că subiectul propus este unul normal.„Dacă s-au gândit la prostii, e treaba loc, a copiilor, nu a noastră. Să se întoarcă la poveşti şi să mai lase televizorul. Copiii care s-au gândit la prostii sunt victime ale sistemului. Sunt prea multe lecţii de sexologie, tot felul de simpozioane şi dezbateri despre SIDA, sex şi prevenirea unei sarcini nedorite. Sunt prea multe emisiuni care pun astfel de probleme. Toate acestea îi zăpăcesc pe cei mici şi ei încep să confunde lucrurile“, a declarat profesorul Iorga.

Ovidiu Cojocaru, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, a vrut să se ţină departe de scandal. „Nu am ce comenta! Întrebaţi-mă de matematică, că asta e specialitatea mea, nu româna. Aici nu mă bag!“, a declarat inspectorul Cojocaru. El a mai adăugat doar că subiectele au fost realizate, în colaborare, de un grup de profesori de la mai multe şcoli generale din Bacău. Potrivit programei şcolare în vigoare, elevii din clasele primare studiază disciplina „Educaţie pentru sănătate“, în cadrul căreia, la clasa a IV-a, există un capitol la care copiii roşesc mereu: „Cum am venit eu pe lume“.

Reclame
 1. Florica
  28 februarie 2008 la 23:09

  Interesant articol. Care reflecta realitatea de azi, ca copii de azi sint maturizati fortat, ei au uitat de inocenta fireasca a unui copil. Eu sint de acord cu dl Iorga, ca profii au dat sa continuie o poveste, dar nu sa se gindeasca la „prostii”. Eu cind am citit subiectul pentru creativitate, mi-a venit in gind povestea Degetica, care la fel, porneste de la niste parinti care nu aveau copii si au adoptat-o pina la urma pe o fetita cit un degetel. E problema parintilor care permit copiilor sa fie influentati de emisiunile TV si de alte reclame si reviste nespecifice pentru virsta lor.
  Cum sa-i spui unui copil de 4-5 ani o poveste, daca el sta cu orele in fata computerului cu jocuri ucigase, atunci in mod firesc el va reactiona anormal la povesti.
  Astia sint viitorul nostru. Trebuie sa pastram inocenta copiilor.

 2. 5 martie 2008 la 14:06

  Dureros, dar asta e realitatea, copiii sunt influientati negativ de jocurile agresive electronice, de filmele pline de omoruri si scene erotice… De aici si reactia neadecvata la un subiect poate provocator din start…

 3. nimeni
  23 iunie 2008 la 16:16

  florica,sa imi fie cu iertare,da cum poti sa fii atat de superficial??? cate basme ai mai auzit tu sa inceapa asa??? nu vezi ca li se spala creierele de mici? in spatele acestor”basme” sunt se afla psihologii masoneriei,care invata psihologia si parapsihologia prin ocultism,de la invatatorul lor,diavolul.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: