Prima pagină > Apusul, Ortodoxie > Dumnezeu nu se lasă batjocorit

Dumnezeu nu se lasă batjocorit

Steaua lui David – este steaua cu şase colţuri, reprezentată ca un tot întreg, fără intersecţii şi linii (adică nu ca în cazul stelei de pe drapelul statului contemporan „Israel”). Sensul stelei lui David constă în aceea că ea reprezintă cele 5 simţuri principale ale omului (simbolizate prin cele 5 vârfuri, cu excepţia celui de sus), care trebuie să se supună celui de al şaselea simţ, celui mai important – năzuinţa şi ascultarea de Dumnezeu. O astfel de reprezentare, pe care o întâlnim uneori chiar pe icoanele vechi sau în interiorul bisericilor vechi (ca picturi murale), este pe deplin canonică şi creştinească.

Odată cu lepădarea iudeilor de Dumnezeu şi de adevărata credinţă (după săvârşirea păcatului răstignirii Domnului) s-a produs „înnoirea” şi în simbolica lor. Steaua lui David cu şase colţuri a fost păstrată (ca semn al provenienţei iudaice), însă în acelaşi timp modificată prin reprezentarea ei cu ajutorul a două triunghiuri echilaterale de orientare opusă (cu tot cu interesecţii). Potrivit tîlcuirii masonilor şi a păgânilor o astfel de imagine – hexagrama – semnifică lupta a două începuturi: a lui Dumnezeu şi a lui satan, reprezentaţi în formă de triunghiuri. Potrivit simbolicii lor, anume satana L-ar învinge pe Dumnezeu. Totodată, ei scriu descântece de tipul: ce a fost deasupra (adică Dumnezeu), va fi dedesubt, iar ce a fost dedesubt (satan), va fi deasupra.

Astfel, Steaua lui David a fost înlocuită cu înfăţişarea satanei, iar credinţa în Dumnezeu – cu credinţa în satana. Pentru a înşela, se permite reprezentarea Stelei lui David şi discuţii despre Dumnezeu Creatorul (se permite iudeilor). Mulţi iudei simpli (din cauza orbirii duhovniceşti) nu sesizează deosebirea dintre hexagramă şi Steaua lui David, care este reprezentată doar pe contur şi care servea drept matrice pentru pecetea împăratului. Anume pentru a imita această pecete, unii cneji şi ţari ruşi foloseau steaua lui David pentru pecetea lor.

Mai rămâne de adăugat faptul că Antihristul ce va veni va lua ca simbol al său cele două triunghiuri intersectate care formează „steaua lui David”. În aşa fel, el va arăta că este continuator al mulţimii iudeilor luptători cu Dumnezeu, cât şi faptul că anume el este acel „biruitor” al Dumnezeului celui Viu.

Aveţi mai jos fotografia crucii de pe turla Catedralei „Sfînta Treime” din Sankt-Petersburg…

Vedeţi mai jos efectele acestei profanări. Pe 25 august 2006 a ars Catedrala. Mă tem să nu se întîmple la fel cu Catedrala din centrul oraşului Chişinău. Tot depinde de noi însă.

Policandrul din catedrala patriarhală “Hristos – Mântuitorul” din Moscova, Rusia. Să-i prevenim pe pompieri ?

 1. Calin
  2 aprilie 2008 la 23:26

  Crezi ca atit de negativ e simbolul asta? Ce crezi ca semnifica?

 2. sfinx667
  3 aprilie 2008 la 11:59

  poate ca ne vom lasa totusi mangaiati de intelepciune…
  Dumnezeu sa ne lumineze pe toti…
  respecte,
  SIBILLA

 3. 3 aprilie 2008 la 15:54

  e inspaimantatar ce se intampla. cine s-a infiltrat si la conducerea biserci din rusia? ei se tin pravoslavnici! pe departe!

 4. gicu
  3 aprilie 2008 la 16:20

  continua sa pui articole…e bine…

 5. M.V.
  3 aprilie 2008 la 16:28

  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

 6. 3 aprilie 2008 la 21:03

  Căline, vezi ce înseamnă acest simbol şi de cine şi cu ce scop este folosit astăzi: http://despremasonerie.go.ro/partea2.html

  SIBILLA, Doamne, ajută! Fii binevenită !

  Mihai, ca în orice alt colţ al lumii unde există Biserica lui Hristos, şi în Rusia s-au infiltrat iudeo-masonii care pun în aplicare „taina fărădelegii”. Nu este un secret. La un studiu puţin mai profund ies la iveală urechile clăpăugilor. Însă nu trebuie să confundăm ierarhia BORu cu însăşi poporul drept-măritor. Întotdeauna au rămas şi vor rămîne creştini temători de Dumnezeu, pt. care El ne mai ţine vii pentru a noastră grabnică pocăinţă. Să ne ajute bunul Dumnezeu !

  gicu, cu ajutorul Domnului, iughire !

  M.V, să ne ajută Dumnezeu să-L mărturisim cu dragoste şi hotărîre !

 7. lusi
  3 aprilie 2008 la 22:13

  FEREASCA DUMNEZEU!!! INCREDIBIL….

 8. vasile
  3 aprilie 2008 la 23:09

  masoni sau infiltrat peste tot , au luat si pot lua toate functiile importante in activitatea unui stat , dar cateva lucruri nu pot lua masoni; smerenia , rugaciunea, credinta si sufletu, de astea nu se pot atinge ca sunt a LUI DUMNEZEU, o sa vina un foc mare si peste noi cat de curand, o sa vedeti..

 9. 3 aprilie 2008 la 23:12

  Poate aveau respectivii alte pacate de a ars catedrala. Nu cred ca Dumnezeu este un stapan atat de autoritar incat sa ne pedepseasca pentru un simplu simbol decorativ, pus acolo probabil neintentionat.

 10. vasilee
  4 aprilie 2008 la 0:04

  ma adresez lui darkjade,, nu crezi ca DUMNEZEU este un stapan atat de autoritar? ce te face sa nu crezi? DUMNEZEU ESTE STAPANUL LUMI, EL ESTE STAPANUL CERULUI SI AL PAMANTULUI, dar depinde in ce fel de dumnezeu crezi tu, daca crezi in dumnezeul acestui veac asa este cum spui tu si acel simbol este pus cu intentie si cu mare bagare de seama ,este simbol masonic, DUMNEZEUL CEL ADEVARAT NU SUPORTA BLASFEMIE, simbolurile masonice sunt peste 100 , invatatile ca sa stiti cine sunteti,,

 11. Alex Gherghina
  4 aprilie 2008 la 0:21

  Simbolul utilizat acolo e steaua lui David, nu semnul contrafacut al francmasoneriei.
  Sa nu credem ca arderea cupolei din Kiev e neaparat o forma de pedeapsa din partea lui Dumnezeu.
  Pace!

 12. rose4you
  4 aprilie 2008 la 0:25

  ACEST SIMBOL SE NUMESTE ‘STEAUA LUI DAVID’ ESTE SIMBOLUL EVREILOR!!!!!! oameni buni informati-va!!

 13. Calin
  4 aprilie 2008 la 0:35

  Steaua lui David nu este un simbol masonic si nici satanist, e folosit de ei, dar nu este in sine un simbol negativ ca atare. Sau vreti sa spuneti ca Solomon si David erau satanisti? Pe de alta parte se cunoaste ca e un simbol al poporului evreu, un simbol cu care ei in prezent i-si marcheaza prezenta in lume, deci e evident cine conduce biserica ortodoxa.

 14. 4 aprilie 2008 la 1:16

  iisuse cat de cretin poti sa fii… retardati habotnici, plaga omenirii. inca mai propovaduiti ura in umbra crucii fiv’ar crucea de ras sa va fie. retardati ordinari cu mentalitati de cretini medievali. cadeav’ar toate bisericile in cap sa scapam naibii si de ele si de voi!

 15. Alt Calin
  4 aprilie 2008 la 7:28

  Asta nu-i simbol decorativ. Daca nu mai e Duhul Sfant in sinagoga si nu mai e de la ruperea catapetesmei dupa Sfintii Parinti atunci ce duh e?

 16. Eugen Serea
  4 aprilie 2008 la 9:16

  Dragii meu frati si surori,
  Aceasta stea cu 6 colturi reprezinta Steaua lui David sau pecetea (sigiliul) lui Solomon. Este emblema statului Israel din vremea imparatului si proorocului David si a fiului sau Solomon. Curioasa treaba, nu erau nici masoni, nici ecumenisti (sau poate erau si nu stim noi, ca nici crestini ortodocsi – curati si sfinti cum suntem noi – nu erau!)…
  V-ati gandit vreodata ca este o proorocie (datand cu 1000 inainte de Hristos) despre Mesia cel mult asteptat de Israel, poporul ales al lui Dumnezeu? De ce nu reusiti sa vedeti in acest semn ipostasul unic al Fiului lui Dumnezeu, cu cele 2 firi unite, dar neamestecate: firea umana si firea divina?!
  Ca orice semn sau simbol, care trebuiau murdarite de diavol cu amprenta pacatului, a fost si semnul acesta (ca multe altele, dealtfel) preluat de masoni, ocultisti, vrajitori, etc. si transformat in ceea ce le-a convenit lor.
  Diavolul se straduieste sa ne convinga ca unele elemente din Creatia lui Dumnezeu sunt bune dupa firea lor, altele sunt rele tot dupa firea lor, ca un fel de balanta, de echilibru intre Bine si Rau, Yin si Yang, Lumina si Intuneric, etc. Revelatia crestina ne arata, insa, ca Binele si Raul nu sunt in necesara complementaritate reciproca, nu reprezinta o realitate ontologica, asa cum ar vrea Satana sa credem: exista doar Binele fiintial (Dumnezeu), Raul fiintial nu exista, a fost ipostaziat (personificat) de catre Lucifer atunci cand s-a despartit de bunavoie de Dumnezeu!
  Sf.Maxim Marturisitorul ne spune, inspirat de Sf.Duh, ca toate lucrurile sunt neutre in sine, noi, oamenii, prin utilitatea atribuita lor le facem sa devina folositoare sau nocive. De exemplu, cutitul: poti taia paine ptr. copii sau poti ucide cu el. Sau focul: iti incalzesti locuinta sau pregatesti hrana cu el, sau poti ucide.
  Intunericul nu exista, este doar o absenta a Luminii!
  Diavolul nu este o realitate aparte a Creatiei lui Dumnezeu, ca o echilibrare necesara a Bnelui, el este, structural vorbind, un inger, dar unul dement! Asa cum unui savant sau geniu, nebunia nu-i rapeste puterea lucratoare, ci i-o directioneaza spre Rau, tot asa si Diavolul, continua sa aiba puterile sale ingeresti, dar indreptate impotriva lui Dumnezeu prin intermediul oamenilor. Atata doar ca de la Intruparea Cuvantului incoace, Satana are o problema uriasa: toti acei oameni care si-L asuma pe Hristos ca Domn si Stapan al vietii lor, ii ies de sub autoritate si au posibilitatea sa ajunga dumnezei dupa Har!
  Sa ne ajute Dumnezeu, iubiti frati si surori, ca sa avem privirea atintita catre Mantuitorul nostru, singura noastra sansa in lupta cu un vrajmas infinit mai puternic decat noi: Diavolul!
  Si sa nu mai luam aminte la toate semnele si simbolurile pervertite de mintea omeneasca inspirata de diavol, caci aceasta inseamna sa dialogam cu el. Un Sf.Parinte zicea odata: „Cu diavolului sa nu stai de vorba nici daca are dreptate!”…
  Si apropo de simbolistica demonica si de vraji: stiati ca cele mai puternice vraji se fac cu Sf.Taine? Au existat cazuri in Istoria Crestinatatii cand vrajitorii simulau smerenia crestina, luau Sf.Impartasanie fara s-o inghita si se duceau acasa ca s-o foloseasca la vraji! De aici si severitatea canoanelor Sf.Parinti in problema Sf.Impartasanii!
  Si acum, la final, un ultim lucru: toti cei care se folosesc de Creatia lui Dumnezeu ca sa vrajeasca, influenteze, domine, etc. n-o fac ptr. „puterea satanica” ascunsa intr-un obiect, simbol, etc. ci ptr. ca sufletul lor este vandut diavolului (chiar inconstient, adesea), si fiintele demonice isi exercita astfel nestingherite, lucrarea lor pierzatoare!
  Iar ca sa stam linistiti, haideti sa facem un referendum ca policandrele din Biserici sa aiba forma Sf.Cruci, iar pe crucile de pe turlele Bisericilor sa nu mai apara vreun alt semn: in felul acesta, Bisericile nu vor mai arde niciodata! (Sper ca v-ati pastrat simtul umorului si nu ma veti arde pe rug!…)
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii!

 17. Ionescul
  4 aprilie 2008 la 11:31

  Dar cat de autoritar poate fi, darkjade?

 18. GhitaB
  4 aprilie 2008 la 12:29

  Incendiile sunt un semn al sfârşitului.

  Dumnezeu este dragoste. Dar dragostea implică şi dreptatea. Deci, Dumnezeu e drept. Ce seamnănă omul aceea va şi secera.

  Nu cred că El stă la pândă ca să lovească pe păcătos. Dar nici nu opreşte efectele unei alegeri proaste ale omului. Omul e liber să aleagă, dar va suporta consecinţele. Când Iisus a ales să poate vina păcatului, El a trebuit să moară. Dreptatea cerea asta. În acelaşi timp unica speranţă a păcătosului este în iubirea lui Iisus arătată prin Jertfa Sa.

  Dacă e vorba de consecinţe ale păcatlui… nu numai folosirea unui semn (pentagramă, hexagramă, 666, etc…) e nepotrivită, ci mai mult decât atât fiecare alegere greşită a omului aduce numai rău. De exemplu: Iisus era simplu, se îmbrăca simplu, nu a clădit biserici impunătoare, etc. Noi cum trăim? Viaţa noastră e ca a Lui?

 19. Decembrescu
  4 aprilie 2008 la 13:29

  Pot sa spun si eu o blasfemie ?
  ISUS A FOST EVREU!

 20. jjbo
  4 aprilie 2008 la 13:54

  Semnele masonice nu sunt puse întâmplător, ci cu un anumit scop. Biserica a ars din voia Domnului, poate din cauza că s-a vândut masonilor, nu doar pentru un semn. Până la urmă, nu e vorba de toată Biserica rusă, ci de câţiva tipi ce îşi fac mendrele…

 21. Decembrescu
  4 aprilie 2008 la 16:51

  Stai sa inteleg !
  Biserica pe care era crucea cu steaua lui David (casa lui Isus) a fost arsa de Dumnezeu ?
  Din cauza ca era prezenta steaua acolo ?
  Da, mi se pare logic (scuza-ti-mi sarcasmul) ca dupa ce a petrecut mii de ani sa cladeasca o semintie din care sa „iasa” fiul sau (unicul) sa inceapa sa arda bisericile care au pe ele semnul reprezentativ al acestei natii. Da. Logic.
  Eu zic sa ne luam o Biblie care sa contina si vechiul testament si sa o mai citim o data, cap-coada.

 22. 4 aprilie 2008 la 21:10

  Dumnezeu e drept inainte sa fie autoritar. Nu credeti ca omenirea face pacate mai mari decat sa puna un simbol in forma de stea intr-o biserica? Cine e mai pacatos: unul care poarta la gat o steluta sau unul care ii da un cap unui nevinovat?

 23. 4 aprilie 2008 la 21:12

  In primul rind pe fotografii arde biserica din orasul Sankt-Petersburg, dar nu din Kiev…
  Am o intrebare – de unde ai luat aceasta informatie? Daca de la saitul lui Oleg Molenko e jale mare, fiindca el este un eretic, are secta lui.
  Daca cititi din istoria aparitiiei stelei lui David o sa intelegeti ca Eugen Serea are dreptate si ea intr-adevar este semn ipostasul unic al Fiului lui Dumnezeu, cu cele 2 firi unite, dar neamestecate: firea umana si firea divina. Iudeii au ales-o ca simbolul sau numai in sec XVIII–XIX.
  Daca vorbim despre masonii, cred ca ei au folosit mai multe simboluri crestine (spre ex. Ochiul Veghetor si m.a). Asta nu inseamna ca noi trebuie pe toate sa le excludem din arta bisericeasca…
  Cred ca cind arde o biserica trebuie sa plingem dupa pacatele noastre, dar sa nu declaram ca asa si trebuie…
  Cu iertare…

 24. Pricop
  4 aprilie 2008 la 21:45

  Mesaj catre „warsongu:”
  Frate drag / Sora draga,
  Tu spui sa ne cada bisericile in cap si ca (noi crestinii) suntem cretini habotnici medievali. Dar eu iti spun ca, indiferent de ce a ars biserica, scurt-circuit, trasnet, sudori neatenti, Dumnezeu SE POATE sa fi fost in spatele acestei intamplari. Daca e asa, sau nu, nimeni nu va putea stabili cu certitudine. E doar o optiunea fiecaruia de a crede ceva, sau nu. Totusi, iata cateva certitudini: nu spiritul crestin sau noi crestinii pornim razboaie astazi, nu noi am acaparat cea mai mare parte din bogatiile lumii, nu noi grabim dezastrul final incurajand poluarea, nu noi mintim popoarele lumii si in final, pentru ca esti roman/romanca, nu noi am ucis si schingiuit oameni in vechiul regim. Ce rau ti-au facut tie sau familiei tale crestinii ? Gandeste-te ! Sa-ti ajute Dumnezeu !
  Pricop

 25. 5 aprilie 2008 la 3:50

  Oameni buni, treziti-va
  comentariile voastre nu suna a vorbe de crestini ci mai degraba cuvintele celor ce l-au ucis pe Isus. (si mai precis a preotilor evrei cand il acuzau pe Isus).
  Crestin e cel ce crede in Isus si se aseamana cu EL, (dragostea, bunatatea, …) nu cel ce uraste pe aproapele sau (fie el si evreu).
  amintesc si eu:
  Isus a fost EVREU!
  Isus a fost EVREU!
  Isus a fost EVREU!

 26. Ionescul
  5 aprilie 2008 la 13:31

  Darkjade: Crezi ca e corect sa vorbim in termeni calitativi avand ca masura pacatul? Dumnezeul din Vechiul Testament propus noua este mai razbunator si mai crud decat ceea ce discutam acum. Nu spun ca nu imi e mai aproape sau mai departe. Ci doar ca e foarte discutabila masura pe care o propui. Aceea a pacatului.

  jjbo: De unde atata ura impotriva masonilor. sau crezi ca „secta” lor vrea sa conduca lumea?

 27. CristinaM
  8 aprilie 2008 la 13:37

  Dragii mei!
  Eu vin cu intrebarea pentru ca nu stiu! Steaua lui David poate fi si simbolul Vechiului Testament. De exemlu la Manastirea Sucevita veti gasi steaua lui David in camera mormintelor (inainte de a pasi in naos) pictata pe toti peretii (in partea iferioara) ca simbol al Vechiului Testament pentru ca acolo apar Prooroci (dupa cum mi s-a explicat).
  Acuma reintorcandu-ma la ce vedem pe turla bisericii de mai sus intrebarea mea ar fi: ce cauta steaua lui David acolo? este cumva posibil sa apara ca si simbol al Vechiului Testament si crucea – Noul Testament? (cum ar mai fi de exemplu si octogonul – cei patru profeti si patru evaghelisti)sau vorbesc prostii? M-as bucura daca mi-ar raspunde cineva cu adevarat stiutor si nu din cei care isi dau cu parerea! Cu ocazia asta am avea si noi ceva de invatat.

 28. 19 aprilie 2008 la 16:35

  Fara a fi rautacios sau condescendent, CristinaM citeste Biblia si vei afla singura raspunsul.

 29. painkiller
  28 aprilie 2008 la 22:52

  Doamneeeee…sunteti paranoici…Dumnezeu este iubire in primul rand…ganditi-va la el ca la un parinte…daca tu elev…ai veni acasa cu nota 10 la teza, dar tot in ziua respectiva ai scapat cerneala pe tricou…ce ar face tatal tau??? Te-ar bate pentru cerneala sau te-ar felicita pentru nota???Asa si in cazu’ nostru…Oamenii construiesc o biserica….mare…frumoasa…si pun un semn nevionovat pe turla…sau poate vinovat…Dumnezeu credeti ca e atat de absurd sa distruga biserica???credeti???Daca ar fi fost intr-adevar deranjat…are destula putere sa „arda” doar semnu acela….Eu asa zic…Si va rog mult!!!!nu mai fiti asa de duri la adresa muzicii rock…sunt multe genuri…va rog mult!!!!!!!!

 30. warsongu
  3 mai 2008 la 15:33

  Mesaj catre Pricop,

  prietene, nu de crestini vorbeam, ci de retardatii careu au scris acest post si cei care le sustin mesajul. Un post mustind de ura, de paranoia, de antisemitism. Astora, numai cu ura si scarba le pot raspunde.

 31. 15 mai 2008 la 1:40

  eu nu inteleg un lucru.e clar ca orice se intampla se intampla cu voia lui Dumnezeu.acum,la faza cu steaua,stim f bine ca masonii au preluat simboluri chiar si simboluri crestine in speranta de a dilua crestnismul,de a dovedi ce e eronat si asa mai departe.apoi,daca masoneria e condusa de evrei,si evrei aia sunt antihristi,ce om in toate facultatile mintile ma poate numi antisemit incercand sa imi apar credinta,crestin fiind?ei ma acuza de antisemitism,dar eu nu ii pot acuza de anthrism.asta e politica.dar,nu te iei cu tot neamul la harta,nu?nu bati si oaia si vaca si calul ca ti-a murit pisica!Hristos a fost evreu,asa este,dar dintre evrei cati sunt crestini?prea putini.in plus,ce un inteleg eu,sunteti siguri cu steaua asta ca asa sta treaba?poate e o diversiune a masoneriei sa blamam biserica rusa.eu zic ca e nevoie de rugaciune.si cat despre evrei,sa cititi cartea Infruntarea Jidovilor,de Neofit Cavsocalvitiu.aia da carte.o fi sau nu steaua aia a lui David,dar oricum,in Biblie din cate stiu eu,nici nu e pomenita pe undeva.dar eu is mic nu stiu nimic.dar oricum nu trebuie sa ne culcam pe o ureche.ce la noi in tara,chiar in editia de astazi,14>05>2008,la noi intara,in ziarul gardianul(tot al masonilor),o sa vedeti o biserica inmatriculata cu 666.asta-i linkul: http://www.gardianul.ro/2008/05/14/linia_fierbinte-c5/o_biserica_din_roman_este_inregistrata_de_ministerul_culturii_cu_numarul_666-s113923.html…deci se intampla la noi in tara.asta e mai grav.eu zic sa chemam pompierii la noi mai intai,ca aici sigur e grav.steaua ca steaua da 666?

 32. patricia
  27 mai 2008 la 22:42

  Dragii mei,vad ca va tot certati,degeaba”si-mi pare rau,ca nici nu stiti ca,Mintuitorul nostru,Iisus Hristos,nu a fost Evreu,ci a fost si este Fiul lui Dumnezeu,nascut din Tatal mai’nainte de veci,care a luat trup din Fecioara Maria.Deci cititi bine si cu credinta.Hristos nu a fost Evreu,ci a venit la Evrei.Numai bine si credinta tare va doresc.

 33. sofia i
  8 iunie 2008 la 19:00

  IISUS HRISTOS ,CHIAR DACA A FOST FIUL LUI DUMNEZEU ,SI-A LUAT TRUPUL DE LA FECIOARA MARIA CARE ERA EVREICA ,DECI TRASATURILE TRUPESTI SINT ALE EVREILOR .Dar sa nu uitam ca everii l-au urit pe HRISTOS pina la rastignire,si IL URESC SI AZI asa ca cei care nu il considera FIUL LUI DUMNEZEU,fac parte din rindul acelora carora li s-a luat mostenirea viei ,care este aceasta lume ,si s-a dat altora ,adica crestinilor .Ori noi ,crestinii avem cu totul alte simboluri cre trebuie sa troneze sus pe biserici si in biserici ,avem crucea si icoanele ,iar steaua lui DAVID mai are semnificatie ,in ziua de azi pt evrei ,care nu sint crestini ,ba mai mult il urasc pe IISUS HRISTOS ,asa ca nu are ce sa caute un simbol al unini popor care il uraste pe FIUL LUI DUMNEZEU pe o catedrala .Iar recunoasterea acestei realitati nu inseamna ca sintem antisemiti ,ci doar ca vedem o realitate duhovniceasca.

 34. gaby
  12 iunie 2008 la 12:07

  din toti care au lasat comentariu la aceasta pagina care il cunoaste pe DUMNEZEU intradevar sa poata sa faca un comentariu pe baza subiectului asta??????????????? oare sunteti voi a tot cunoscatori ???????? ia spuneti-mi daca exista intradevar un atotputernic DE CE ATATI NENOROCITI IN LUMEA ASTA???????????????????? ASTEPT RASPUNS DE LA ORICINE ARE CURAJ SA IMFRUNTE INTREBAREA ASTA

 35. 12 iunie 2008 la 15:24

  Gaby, ce emotii…

  De ce intrebi, daca stii ca nimeni nu are curajul sa-i infrunte pe atotputernicii atei… Tremuram de frica cand vreun ateu (pasiv sau activ) ne intreaba ceva 🙂

  Sau esti mica, sau esti detasata de realitate. Daca esti mica – nu vei intelege raspunsul. Daca esti detasata de realitate si invartosata in ura impotriva crestinilor – vei intelege (poate) raspunsul, dar nu-l vei primi, fiindca un ateu nu poate fi biruit, nu-i asa ?

  Deci, m-ai pus intr-un impas. Prin natura si modul tau de intreba m-ai facut sa fiu nevoit sa nu-ti raspund. Daca vrei intr-adevar sa afli raspunsul – intreaba normal, netendentios, ca o fata sincera si inocenta, care vrea sa afle ce cred crestinii despre un anumit lucru.

  See you !

  P.S: Sint sigur ca pe unii cititori ai blogului ii deranjeaza mutimea semnelor interogative folosite de tine. De aceea, te rog, ai grija de ei, sa nu-si oboseasca ochii. Macar cand intri pe la mine in ospetie 🙂

 36. Gia
  27 noiembrie 2008 la 20:07

  E o mare prostie ceea ce crezi..
  eu port la gat un pandantiv ce semnifica cele 2 triunghiuri care se intersecteaza..
  ce ar trebui sa iau foc?!

 37. 27 noiembrie 2008 la 21:25

  Gia, stai linistita, ca cei infocati nu mai au nevoie sa ia foc.

 38. georgiana
  3 februarie 2009 la 20:16

  buna ! si eu am un pandantiv cu steaua lui David .. si nu sunt satanista sau ceva de genu’ ..
  are vreun efect daca il port ? mie imi place cum arata …nu ce simbolizeaza …cine stie sa lase un comentariu .. daca are vreun efect negativ daca port acest pandantiv .. va rog ! multumesc !

 39. 3 februarie 2009 la 20:32

  Georgiana,

  Daca ai citit atent articolul, ai observat ca steaua lui David (in forma ei primara, fara intersectiile celor 2 triunghiuri echilaterale) este un simbol crestin: „O astfel de reprezentare, pe care o întâlnim uneori chiar pe icoanele vechi sau în interiorul bisericilor vechi (ca picturi murale), este pe deplin canonică şi creştinească.” Deci daca porti asa ceva – nu cred ca e rau, desi cred ca ar fi mai bine, daca te consideri crestina (adica a lui Hristos) sa porti Crucea ortodoxa (prin care a venit mantuirea noastra de la Iisus Hristos care S-a rastignit pe cruce pt ispasirea pacatelor noastre).

  Alta treaba este cu falsa „stea a lui David”, simbol iudaic, folosit de iudei (de jidovi, cum li se spune in limba romaneasca), adica de cei care au fost si sint impotriva lui Hristos-Dumnezeu. Ei au strigat „Rastigneste-L! Rastigneste-L!”. Pe aceasta dorinta se bazeaza credinta lor. O astfel de stea se poate vedea pe drapelul asa-numitului stat „Israel” de astazi. Pai iata nu cred ca iti este de folos sa porti un asemenea simbol anti-crestin. Tu alegi. Reciteste articolul daca ti-a scapat ceva. Dumnezeu sa te intareasca in credinta ortodoxa!

  P.S: Sint deschis pt discutii constructive.

 40. georgiana
  4 februarie 2009 la 2:47

  multumesc pentru raspuns !

 41. gabriel
  23 iulie 2009 la 15:18

  Dumnezeu sa ne ajute de toate relele si necazurile ce vor urma

 42. cAsAndrA
  29 august 2009 la 0:43

  Simbolul stelei false (2 triunghiuri inlantuite) vine din vrajitoria babyloniana. Se gasea pe coperta cartii lui Francois Lenormant – Vrajitoria chaldeana: origine si dezvoltare(pe Amazon are alta coperta). Simbolul original al poporului evreu este menora, sfesnicul lor special.

 43. TORA
  1 octombrie 2009 la 15:01

  Am stat si am citit despre toate aceste comenatrii.vad ca multi vorbesc in nestiinta de cauza.”STEAUA LUI DAVID” este un simbol al evreiilor la fel ca menora, la fel ca hanukia si nu are nici o legatura cu satan cu cifra 666.Cititi documentati-va si dupa accea dati-va cu parerea.Si pentru cei care stiu sunt doua lucruri legate de David- STEAUA SI SCUTUL LUI DAVID.Indiferent de religia pe care o ai despre David scrie si in BIBLIE si in TORAH.Asa ca DUMNEZEU ESTE UNUL PENTRU TOTI.

 44. 26 decembrie 2009 la 23:22

  Da, asa este TORA. Din pacate, putem constata o confuzie foarte raspandita prin biserica ortodoxa, legata de stea ca simbol al masonilor sau chiar satanistilor. Este adevarat ca si satanistii au ca simbol o stea cu cinci colturi, dar… E foarte naiv, dar din pacate in acelasi timp foarte malitios, sa judeci lucrurile asa de orbeste… Totusi, in prostia lor, s-ar putea afla unii tineri ce se declara singuri de partea intunericului, care ar face si ei confuzia, adoptand steaua lui David ca simbol.
  Daca cineva pretinde ca e spiritual, nu se va poticni la vesnicie in discutii de acest gen, legate de simboluri ascunse si alte coincidente…

 45. coniferul
  8 ianuarie 2010 la 0:58

  salutare….cu privire la raspunsul ptr Georgiana…. a fi crestin inseamna mult mai mult decit a purta o cruce la git!! … si, care este acea crucea orodoxa?? si, fara suparare, mintuirea nu a venit prin cruce….sa nu facem confuzii…mintuirea noastra vine prin singele Lui….Isus nu S-a rastingnit pe cruce ci a fost rastingnit pe cruce…

 46. Elena Broşteanu
  14 februarie 2010 la 1:08

  Bună seara, şi vă urez o muie largă tuturor celor care credeţi aceste prostii.
  Dacă evreii sunt aşa de căcat, cum ar trebui să deduc din articolul ăsta, ar ieşi faptul că şi creştinii, a căror credinţă s-a creat pe baza iudaismului, sunt oameni de căcat.
  Nu mai vă daţi cu curul de pămînt, că nu sunteţi buni creştini dacă postaţi fotografii cu sinagogi în flăcări.
  Şi legat de steaua lui David, o port pentru că sunt evreică. Şi întîmplător locuiesc şi în Israel.

  Respect.

 47. 14 februarie 2010 la 1:32

  Fragment din spusele Sfantului Ioan Gura de Aur:

  Ai văzut cum erau hirotoniţi în vechime preoţii? Acum însă la iudei toate sunt o jucărie, o batjocură, o ruşine, o afacere! Toate sunt pline de nelegiuiri. Spune-mi, pe aceştia îi urmezi, care totdeauna se încăpăţânează să lucreze şi să vorbească împotriva legilor lui Dumnezeu? Spune-mi, la sinagogile lor alergi? Nu îţi este teamă că are să te trăsnească Dumnezeu de sus? Nu ştii că şi dacă nu furi, dar dacă eşti văzut în peştera tâlharilor primeşti aceeaşi osândă? Dar pentru ce vorbesc eu de tâlhari? Ştiţi bine cu toţii şi vă aduceţi aminte de acei oameni blestemaţi, de şarlatanii aceia care au dat jos statuile împărăteşti din oraşul nostru. Vă aduceţi aminte că nu numai cei care au îndrăznit să săvârşească această faptă, ci şi cei care au fost doar văzuţi că erau de faţă la cele întâmplate au fost duşi la tribunal, au fost târâţi cu ceilalţi şi au primit cea mai grea pedeapsă?

  Iar tu te sileşti să alergi acolo unde-i ocărât Tatăl, unde-i hulit Fiul, unde-i lepădat Duhul cel Sfânt şi de viaţă făcător? Spune-mi, nu îţi este teamă, nu te cutremuri când intri în locurile acelea spurcate şi necurate? Spune-mi, ce apărare, ce iertare vei avea când te împingi de bună voie spre prăpastie, când te arunci singur în adânc?
  Să nu-mi spui mie că în sinagogă se află legea şi cărţile profeţilor! Nu-i de ajuns aceasta ca să facă locul sfânt. Ce lucru e mai bun: să ai cărţile sfinte într-un loc sau să grăieşti cele scrise în cărţi? Negreşit, să grăieşti cele scrise în cărţi şi să le ai în minte! Te întreb: Oare s-a sfinţit gura diavolului pentru că a rostit cuvinte din Scriptură? Nu se poate spune! Diavolul a rămas tot diavol! Dar demonii? îi vom pune oare în rândul Apostolilor pentru că predicau şi spuneau: „ Aceşti oameni sunt robii Dumnezeului celui Preaînalt, care vă vestesc vouă calea mântuirii” ? Deloc! Continuăm să-i blestemăm şi să-i urâm! Te întreb: Cuvintele rostite nu sfinţesc gura ce le rosteşte, iar cărţile sfinţesc locul unde stau? Cum poţi grăi astfel? Eu tocmai pentru asta mai cu seamă urăsc sinagoga, pentru că ţine în ea legea şi profeţii. Dacă nu le-ar ţine, n-aş urâ-o atât de mult.

  – De ce?

  – Pentru că aceasta este o mare momeală, o mare înşelăciune pentru oamenii mai simpli. Căci şi Pavel l-a izgonit pe cel-rău mai mult pentru că a vorbit decât pentru că a tăcut. „ Supărându-se Pavel, spune Scriptura, i-a zis duhului: „ Ieşi din ea!” .

  – De ce?

  – Pentru că duhul necurat striga: „ Aceşti oameni sunt robii Dumnezeului celui Preainalt” .
  Dacă ar fi tăcut, n-ar fi înşelat atâta; vorbind însă, ar fi atras şi i-ar fi convins pe oamenii mai simpli să dea ascultare şi celorlalte spuse ale lor. Ca să deschidă uşă înşelăciunilor lor, ca să dea minciunii mult crezământ, demonii amestecă în minciuni şi ceva adevăr. Întocmai ca aceia care, preparând otrăvurile, ung gura paharului cu miere ca să se ia cu uşurinţă otrava. De aceea mai cu seamă Pavel s-a supărat şi s-a grăbit să le închidă gura, pentru că demonii îşi luaseră o vrednicie ce nu li se cuvenea. De aceea şi eu îi urăsc pe iudei, pentru că au Legea, dar ocărăsc Legea şi încearcă să-i amăgească pe cei simpli. Vina nu le-ar fi atât de mare dacă ar lupta împotriva lui Hristos fără să creadă în profeţi. Aşa însă, sunt lipsiţi de orice iertare, pentru că spun că ei cred în profeţie, dar ocărăsc pe Cel profeţit de ei.

  http://www.ioanguradeaur.ro/cuvantari-impotriva-anomeilor-catre-iudei/

 48. nuConteazaNumeleMeuCiAdevarul
  5 august 2010 la 20:08

  Atunci cei care acum se numesc evrei nu mai sunt evrei: sunt doar fii si fiice ale Babilonului, pentru ca au stat cateva sute de ani acolo.

  Iar Proorocul David spune inspirat de Duhul Sfant in Psalmi:

  „Fiica Babilonului, ticaloasa, fericit va fi cel ce va zdrobi pruncii tai de Piatra” (adica de Iisus Hristos care este piatra cea din capul unghiului).

  Si noi putem fi numiti Fii sau fiice ale Babilonului (pacatului) iar pruncii nostri sunt gandurile si faptele noastre.

 49. simplu
  19 octombrie 2011 la 14:46

  nu simbolurile ne decid viata ele pot fi interpretata si in sens bun si in sens rau depinde de cine le da primul semnificatia. viata noastra depinde chiar de noi de sufletul nostru de credinta noastra de ceea ce vrem sa gasim.

 50. R.
  20 martie 2018 la 15:48

  Asta se cheama „articol”? Cum ii puteti denigra pe altii in asemenea hal? Dumneavoastra chiar va informati cand scrieti asa ceva? Uitandu-ma pe pagina dv., observ ca folositi diverse cuvinte jignitoare pentru evrei. Nu va mustra constiinta daca tot sunteti un bun crestin?

 51. 20 martie 2018 la 22:15

  R.,
  dacă sînteți creștină – cu siguranță cunoașteți poziția Sfinților Părinți ai Bisericii față de iudei (nu evrei, căci „evreu” este etnie și există și evrei creștini, musulmani etc., iar „iudeu/jidov” – este credință), exprimată limpede de Sf. Ioan Gură de Aur – https://www.ioanguradeaur.ro/349/omilia-i-impotriva-evreilor/ Dacă o cunoașteți și nu o împărtășiți, atunci e problematic.
  dacă nu sînteți creștină – ar fi bine să vă informați despre ce spune creștinismul despre cei care L-au răstignit pe Mîntuitorul Hristos, adevăratul Mesia.
  Lectură plăcută!

 1. 5 aprilie 2008 la 18:45

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: