Prima pagină > Ştiri > PENTRU NOI, CĂLDICEII – Cuvînt tare al părintelui Amfilohie

PENTRU NOI, CĂLDICEII – Cuvînt tare al părintelui Amfilohie

22 de minute de atitudine hotărîtă, de duş rece, de cuvînt ortodox autentic, rostit răspicat pentru noi, creştinii vremurilor de acum… îmbibaţi de mir, de miros de tămîie şi de „smerenie” letală. Ascultaţi aici.

Reclame
 1. 1 august 2008 la 16:43

  Minunate cuvinte .

  Cum s-a format aceasta plaga a natiunii , care ne tot conduce si care nu se mai satura ?

  Silviu Brucan ( nascut Saul Bruckner , 1916 – 2006 , papusarel local dar cu relatii in lumea GREILOR ) , spunea in 1990 :

  “ Am stiut cand vine trenul , am stat pe peron si l-am luat “

  Spune parintele ca multe din tara asta nu mai sunt in mana romanilor ortodocsi . Aminteam in articolele mele cateva nume de PAPUSARI . Dintre ei , fam. Rothschild este deosebit de activa in Romania , atat prin patrunderea pe piata a ABN AMRO Rothschild dar si prin achizitii sau implicare in privatizari strategice sau importante : BCR- Erste Bank , Banca Ion Tiriac – HVB Bank , Romportmet – Mittal Steel , Petrom , Alro , Azomures , Arctic Arcelik , Luxten , Terapia Advent , Enel – pentru Distrigaz Sud si Nord , ultimele filiale Electrica , Trigranit , Esplanada City Center , dezvoltatorul Planorama , Asiban , etc.

  Mai zice dansul de Emil Moise … Asta s-a scandalizat in legatura cu icoanele din scoli . Nu stiu cati isi mai aduc aminte de o emisiune mai veche in care Dan Puric a incercat, prin teorii mai mult decat pertinente, fara patima, sa-i arate semnificatia profunda a icoanelor, a legaturii milenare dintre romani si aceste simboluri, necesitatea raportarii la simbolurile religioase, in contextul actualei crize morale. Inutil. Nu stiu de unde l-au racolat „civilii” pe profesorasul Moise. Nu stiu ce servicii le-o fi facut. L-am auzit insa, la emisiunea lui Liviu Mihaiu, aberand paroxistic: „Icoanele fac RAU!!!” (a adus si niste asa-zise argumente). Moise s-a aratat extrem de deranjat de o afirmatie privind actiunile de prozelitism ale „martorilor lui Iehova” (de unde s-ar putea trage concluzia ca are afinitati cu acea comunitate si astfel se explica multe). Moise a fost bine instruit. A reactionat ca o marioneta, dirijata din neantul ratiunii. A folosit tendentios rezultatele unui chestionar, impus elevilor de liga „ProEuropa”, din care rezulta obscurantismul copiilor romani, ortodocsi, participanti la orele de religie. In schimb, Moise, foarte ingrijorat de starea invatamantului, nu s-a aratat interesat de scolile ce stau sa cada pe copii, de proliferarea pedofiliei si a drogurilor in scoli, de programa de invatamant defectuoasa… Totul e perfect, doar icoanele „fac rau”!

  El nu este singur , ci sustinut de un grupuscul foarte activ de „ elite „ . Iata de exemplu cativa cosemnatari ai „ Scrisoare deschisa catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de sustinere a necesitatii retragerii simbolurilor religioase din institutiile publice de invatamant „ :

  Alexandru Crişan şi Monica Dvorski – Centrul Educaţia 2000+

  Cătălin Teniţă – Societatea Culturală Noesis

  Cristian Pîrvulescu – Asociaţia Pro Democraţia

  Doina Jela – Asociaţia Jurnaliştilor Independenţi din România

  Dorina Năstase – Centrul Român de Studii Globale

  Gabriel Andreescu – Centrul de Studii Internaţionale

  Gabriel Penciu – Asociatia Culturală şi Amicală Română de la Strasbourg

  Ghenadie Brega – Asociatia Hyde Park

  Joanne Richardson – Asociatia D Media, Cluj

  Ioana Avădani – Centrul pentru Jurnalism Independent

  Ion Bogdan Lefter

  Iustina Ionescu – Centrul de Resurse Juridice

  Liviu Andreescu

  Mihaela Miroiu

  Mihai Burcea – Miliţia Spirituală

  Mircea Toma

  Răzvan Martin – Agenţia de Monitorizare a Presei

  Remus Cernea – Solidaritatea pentru libertatea de conştiinţă

  Renate Weber

  Romaniţa Iordache – ACCEPT

  Ruxandra Costescu – membră Indymedia România

  Roxana Teşiu – Centrul Parteneriat pentru Egalitate

  Smaranda Enache – Liga Pro Europa

  Acestea sunt numele sonore dintr-o lista un pic mai mare care isi semneaza unii altora tot felul de petitii in care folosesc conceptul de „ toleranta „ pentru a scuipa pe cele trei mari valori traditionale : crestinismul ortodox , patriotismul si familia . Este suficienta alocarea catorva zeci de minute pentru a gasi pe internet activitatea grupului ce rezulta din propriile lor documente . Veti gasi inclusiv tot felul de „ studii „ si „ analize „ platite pe fata de Soros care urla impotriva „ pericolului „ ortodoxiei si a nationalismului ( asa numesc ei patriotismul ) intr-o Romanie apartinatoare UE , care UE este continuatoare autodeclarata a „ Libertatii , Egalitatii , Fraternitatii „ primei revolutii de stanga , care a tinut sa renege orice legatura a Europei cu crestinismul , care s-a oripilat cand politicanul creştin-democrat Rocco Buttiglione afirma ca homosexualitatea este un pacat si care si-a construit Cladirea Parlamentului European dupa modelul picturii “ Turnul Babel “a lui Peter Brueghel cel Batran.

  Este evident ca atunci cand copii vor fi invatati la scoala ( asa cum se preconizeaza ) ca familia nu inseamna tata-mama-copil ci si variante tata-tata-copil sau mama-mama-copil , aceste asociatii vor fi pe deplin multumite si nu-si vor mai pune problema ca oripileaza segmentul majoritatii populatiei normale .

  http://saccsiv.weblog.ro/2008-05-28/386548/CASTA-CONDUCATOARE-din-Romania.html

 1. 1 august 2008 la 14:36
 2. 1 august 2008 la 15:08

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: