Prima pagină > Apusul, Atitudine, Ştiri > Adresare către Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, privind Legea pro-pederastică

Adresare către Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, privind Legea pro-pederastică

ALIANŢA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA

Către: Ministerul Justiţiei din Republica Moldova
Fax: +37322 234797
Ref: Proiect de lege privind combaterea discriminării

26 iunie

Stimaţi Domni,

Am luat notă de proiectul de lege privind combaterea discriminării propus de Ministerul Justiţiei din Republica Moldova. Studiind acest proiect, am observat că printre criteriile de discriminare la care se face referire apare şi aşa-numita „orientare sexuală”. Includerea acestui fals criteriu în proiectul de lege este îngrijorătoare şi, dacă va rămâne, va antrena după sine o mulţime de probleme sociale pe termen lung.Vom prezenta mai jos argumentele noastre în favoarea eliminării aşa-zisei „orientări sexuale” din proiectul de lege în discuţie.

Termenul „orientare sexuală” este un termen de largă circulaţie, folosit cu referire la deprinderile sexuale ale unui individ, îndeosebi de natură homosexuală. Termenul este folosit în documente oficiale şi este prezent în legislaţia unor state, în accepţiunea că „orientarea sexuală” reprezintă o caracteristică înnăscută a omului, aşa cum ar fi culoarea pielii. De remarcat faptul că această „trăsătură” chiar apare în enumerări alături de caracteristici evident înnăscute sau culturale, aşa cum sunt culoarea pielii, rasa sau religia.

Totuşi, spre deosebire de caracteristicile individuale alături de care este enumerată, „orientarea sexuală” nu este o trăsătură înnăscută a omului. Cu toate eforturile propagandistice ale activiştilor homosexuali şi chiar ale unor cercetători homosexuali, ştiinţa nu a demonstrat că homosexualitatea sau altă deviere comportamentală ar fi înnăscută. Din contră, studiile efectuate la zi arată că deprinderile şi comportamentul sexual al unui individ depind în foarte mare măsură de mediul familial în care s-a format şi de anumite experienţe traumatizante din copilărie. Desigur, există şi latura patologică a comportamentelor sexuale – cazuri în care pacientul prezintă comportamente obsesiv-compulsive – dar în general comportamentele sexuale deviante îşi au originea în trecutul persoanei.

Pe lângă constatările ştiinţei şi a studiilor de specialitatea efectuate de-a lungul timpului, avem şi realitatea oferită de foştii homosexuali – persoane care aleg să iasă din acest tip de comportament care contravine valorilor lor de viaţă. În întreaga lume, mii şi mii de persoane aleg să-şi schimbe viaţa şi să abandoneze stilul de viaţă homosexual, apelând la ajutor de specialitate (psiholog sau psihoterapeut), pentru identificarea acelor probleme din trecut care converg la maturitate către anumite comportamente sexuale (homosexualitate sau alte comportamente deviante).

Ştiinţa şi existenţa celor care au fost cândva homosexuali, dar astăzi sunt heterosexuali, ne arată fără echivoc că aşa-numita „orientare sexuală” nu este nicidecum o trăsătură înnăscută a omului, ci constituie o sumă de deprinderi şi comportamente sexuale care sunt un simptom al unor probleme de natură psihologică.

Cu toate acestea, asociaţiile de homosexuali şi de alte persoane cu deprinderi sexuale deviante militează intens pentru răspândirea ideii că ceea ce fac ei este un lucru înnăscut. Motivaţia lor este de natură politică. Conştienţi în sinea lor de problemele personale profunde pe care le au, conştienţi şi de oprobiul manifestat de restul societăţii, activiştii homosexuali încearcă să forţeze normalizarea comportamentului lor făcând presiuni asupra societăţii pentru a-i accepta aşa cum sunt. Potrivit tacticii lor, dacă societatea va ajunge să creadă că homosexualitatea şi alte comportamente deviante sunt înnăscute, atunci societatea nu îi va mai putea blama şi le va acorda toate drepturile pe care le pretind ei.

Trebuie menţionat, în acest context, că în Occident (Statele Unite şi unele ţări din Europa) există deja asociaţii legale ale pedofililor, care folosesc aceleaşi metode de legalizare pe care le-a folosit mişcarea homosexualilor din Occident. Cu precădere, se foloseşte argumentul fals că aceste deprinderi ar fi înnăscute. Desigur, scopul lor final fiind acelaşi – forţarea acceptării din partea societăţii – asociaţiile de homosexuali oferă tot sprijinul necesar asociaţiilor de pedofili.

Pentru mai multe informaţii despre studiile ştiinţifice dedicate cercetării homosexualităţii, dar şi despre planurile de acţiune ale activiştilor homosexuali, puteţi accesa situl de internet http://www.homosexualitate.ro, care este cel mai amplu şi mai complet site în limba română dedicat acestui aspect.

Din punct de vedere legislativ, este nefiresc ca un comportament deviant, cu rădăcini psihologice, să beneficieze de recunoaştere şi implicit drepturi legale. Legiuitorii trebuie nu doar să reziste presiunilor organizaţiilor internaţionale de homosexuali, dar să manifeste şi discernământ în formularea legilor care se aplică tuturor cetăţenilor societăţii, de la vârstnici până la copii.

Eliminarea aşa-zisei „discriminări pe criterii de orientare sexuală” constituie numai un prim pas pe agenda de lucru a activiştilor homosexuali. O privire către alte ţări ne arată ce urmează: pretinderea dreptului la căsătorie şi la adopţiile de copii. În fază ulterioară, aşa cum se întâmplă de pildă astăzi în Canada, minoritatea – având acum legea de partea ei – devine intolerantă şi agresivă cu orice voce din societate care îndrăzneşte să formuleze critici la adresa ei.

În acelaşi timp, deşi în general termenul „orientare sexuală” face referire la homosexualitate, el nu este limitativ, putând include şi alte comportamente deviante: zoofilie, necrofilie… Cu siguranţă, autorităţile din Republica Moldova nu doresc ca într-o bună zi toate aceste „minorităţi” să ia cu asalt instituţiile statului şi să pretindă exercitarea drepturilor pe care le-ar avea în virtutea nediscriminării pe bază de „orientare sexuală”.

Nu în ultimul rând, vom menţiona tradiţia social-religioasă a cetăţenilor Republicii Moldova. Este un principiu juridic bine-cunoscut acela că legile unei ţări se nasc şi sunt formulate pornind de la practicile şi valorile sociale ale locuitorilor acelei ţări, astfel încât aceştia să se regăsească pe sine şi valorile lor în legislaţia ţării.

Credinţa creştină – ortodoxă majoritară sau de altă natură – a cetăţenilor Republicii Moldova înseamnă aderenţa la un set de valori care influenţează viaţa în toate aspectele ei. De-a lungul timpului, credinţa creştină a fost unul dintre factorii care au contribuit la menţinerea identităţii naţionale şi spirituale a poporului dintre Prut şi Nistru, în faţa diferitelor vicisitudini care s-au abătut asupra lui. De aceea, pentru aceste motive, legile unei ţări trebuie să fie formulate în acord cu normele sociale şi cu valorile spirituale ale acelui popor. Dorinţa de apropiere a Republicii Moldova de structurile unionale de la Bruxelles nu trebuie să conducă la un mimetism legislativ – copierea oarbă a unor legi specifice altor ţări.

În încheiere, mulţumindu-vă pentru atenţia acordată, ne manifestăm încrederea că legiuitorii din Republica Moldova vor ţine seamă de dorinţa şi de valorile sociale şi spirituale ale cetăţenilor ţării şi vor elimina din legea pentru combaterea discriminării expresia înşelătoare şi periculoasă de „orientare sexuală”.

Cu consideraţie,

Bogdan Mateciuc,

Director Executiv

Alianţa Familiilor din România

  1. Dan Dangatul
    7 august 2008 la 14:59

    Multumim fratelui Bogdan si Aliantei pe care o conduce pentru Scrisoare si sprijin. Sa va dea Domnul multa sanatate si putere de rezistenta. Mai rare astfel de sustineri ale romanilor de ambele maluri ale Prutului. Si cind ma gindesc ce putere duhovniceasca ar putea iesi prin unirea intru credinta strabuna ortodoxa (nu intru acea „unire politica”, ras-tipata de tradatorii de neam si halal-unionisti). Fratilor, cit se mai poate, cit ne mai ingaduie Bunul Dumnezeu, sa ne unim intru Iisus Hristos pe aceste meleaguri binecuvintate, dar si mult rivnite de spurcaciunile lumii acesteia. Sa ne gindim la lansarea unor actiuni ortodoxe comune, bunaoara ale tinerilor si studentilor ortodocsi romani (din Romania si Moldova), la care sa invitam stareti si duhovnici cu cuvinte de invatatura si imbarbatare…Doamne ajuta!

  2. 7 august 2008 la 15:26

    Multumesc si tie, Dan, pentru acest mesaj plin de nadejde si ganduri reale, de folos. Cam rarut pe aici apar comentarii normale, cu sens si mesaj. Sa te ajute Dumnezeu sa-L marturisesti hotarat, indiferent de urmari, in nadejdea dobandirii vietii vesnice!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: