Prima pagină > Apusul, Articole, Atitudine, Cuvînt Bun, Gînduri, Ortodoxie > Gîndurile ortodoxe ale unui forumist exclus din „motive eretice”

Gîndurile ortodoxe ale unui forumist exclus din „motive eretice”

„Cea mai mare durere a ortodoxului traitor din ziua de azi este faptul ca acuma biserica ortodoxa este plina de eretici care invata o ortodoxie mincinoasa dupa placul acestei lumi , antihristica … si au un astfel de talent sa invarta adevarurile de credinta in favoarea lor si a ortodoxiei eretice pe care o invata , incat poti sa ramai si perplex in fata lor nemaiputand face nimic : ei pur si simplu sunt atata de vicleni si au un sistem atat de bine pus la punct incat sunt crezuti de foarte multi dintre ortodocsii nepregatiti, de cei care in ciuda faptului ca merg des la biserica totusi nu sunt ortodocsi curati si sunt usor de pacalit … acest sistem de erezie ” ortodoxa ” se raspandeste acum cu viteza fulgerului in biserica , si nu m-as mira ca in curand sa fie o schisma mare de tot in toata lumea ortodoxa , iar adevaratii ortodocsi sa ramana foarte putini si aproape fara biserici in care sa poata intra … la aceasta apostazie contribuie acuma si preoti si ierarhi , ca sa nu mai zic de mireni … in principiu acestia propovaduiesc o invatatura care are o singura erezie foarte subtila si foarte ademenitoare : iubirea de om este pusa mai presus de iubirea de Dumnezeu; in ortodoxia adevarata ordinea este invers  iubeste-ti aproapele atata timp cat el nu te impiedica de la iubirea de Dumnezeu … acuma insa se doreste rasturnarea valorilor pentru a putea pregati biserica ortodoxa de primirea antihristului … daca le aduci acestor oameni „ortodocsi” dovezi de la Sf. Parinti vei observa ca ei ii vor numi pe sf calugari batrani ramoliti iar pe tine te vor face eretic , antihrist sau nebun si te vor injura , sau in cel mai bun caz , vor ocoli cu viclenie dovezile aduse din sf parinti impotriva ereziei lor continuand cu perfidie sa invete pe altii aceeasi erezie , dupa care vor afirma cu tarie ca ei nu sunt deloc impotriva Sf. Parinti ; apoi vor incepe sa interpreteze pe Sf. Parinti cu atatea invartecusuri incat sa iasa tot cum vor ei , si vor incerca cu tot chipul sa minta impotriva adevarului aducand chiar si citate din scriptura; insa pentru un observator atent se va observa urmatorul lucru in metoda lor  ei ocolesc cu maiestrie toate dovezile din Sf. Parinti aduse impotriva lor pe care pur si simplu le vor ignora ca si cum nu ar exista, dupa care vor incepe sa aduca si ei texte interpretate intr-un mod abuziv sau subversiv incat sa strecoare minciuna lor ; desigur , pentru cei care vor cu orice pret adevarul , nu vor accepta ca unele citate din Sf. Parinti sa fie trecute cu vederea ( asa cum fac ei cu un scop viclean ) ci vor pune cap la cap toate invaturile sf parinti , atat cele aduse de cei vicleni cat si cele care le demasca viclenia acelora , si astfel vor ajunge la adevarata intelegere a Sf. Parinti , care ii va feri de erezia iubirismului omenesc care se vrea astazi sa fie dogma principala a ortodoxiei … Doamne miluieste …

Eu unul , chiar aceasta am patit in ultimul timp , fiind dat afara de pe forumul crestinortodox , pentru „motiv eretic”: pentru faptul ca am spus ca este sub afurisania bisericii unui „ortodox ” iubirist care nu demult s-a aciuat pe forum , eretic pana in maduva oaselor , care sustinea mai multe erezii :

1. sectarii si catolicii fac parte din biserica lui Hristos si din trupul lui Hristos ; in plus botezul sectarilor este valid fiind in numele sf Treimi ; acestea sunt parerile lui teologice ( respectivul a terminat si teologia ) ;

2. impartasirea la greco-catolici nu numai ca nu este eretica si sub afurisenie , ba chiar ca este indicata ; asta deoarece , dupa mintea acelui ” ortodox ” iubirist , preotii ortodocsi , numiti de el calai , mandri si altele multe de genul acesta ( foarte multa violenta a exprimat el impotriva preotilor ortodocsi ) , impartasesc mult prea rar pe credinciosii ortodocsi , care dupa el sunt numiti eretici ; de ce ii numeste eretici ? hm … din motivul ca ei asculta orbeste de preotii ortodocsi , de sf parinti pe care el i-a numit in batjocura calugari batrani ( de ex. pe sf vasile cel mare l-a numit astfel ) si de sinoadele locale ( contestate fervent de iubiristul respectiv ) si de sinoadele ecumenice pe care le ignora caci ii contazice teoriile … in consecinta , el indica impartasirea de la greco-catolici care ti-o dau mai lesne …

3. dupa iubiristul respectiv actul trupesc facut inainte de casatorie nu este pacat sau curvie ci este iubire curata , care ca si o sf taina ( asa a spus el si toti cei care l-au sustinut ) face ca actul sexual inainte de casatorie sa fie o virtute ; el numea virginitatea inselaciune ; ma rog , in sensul acesta , mai povestea inselatul respectiv , ca dupa indelungi cautari a gasit si un preot ortodox care sa ii sustina ereziile si pacatele si sa il impartaseasca asa , pe motiv ” ca asa-i tineretea ” … de ce spun ca preotul respectiv ii sustine si pacatele ? pentru ca iubiristul respectiv a recunoscut cu emfaza ca el insusi traieste in curvie ( pe care el o numea bineinteles iubire curata , suflet si trup ) … mai spunea inselatul respectiv ca atunci cand era la primul duhovnic , care ii interzicea sa curveasca , ii venea permanent ganduri de sinucidere din cauza infranarii excesive la care era supus in mod dictatorial si traumatizant de catre ” pseudo-preotul ” ( expresia lui ) acela care il constrangea la curatie …

Ceea ce insa m-a durut cel mai mult , a fost faptul ca numai doua persoane de pe forum m-au sustinut , in rest fiint combatut de alti 5-6 de pe forum care ii tineau partea si i-au sustinut teoriile … in final le-am spus la toti ca sunt sub afurisenia bisericii , lucru pentru care a luat pozitie impotriva mea si adminul forumului si mi-a interzis sa mai vorbesc impotriva lor … eu nu am facut aceasta ci am continuat sa duc dovezi impotriva lor , pentru care am fost exclus de pe forum … ma intreb : ce fel de ortodox este adminul acelui forum ? in orice caz unul fals , care a preferat sa fie de partea ereticilor si nu a ortodocsilor si a Sf. Parinti … Este de plans starea in care am ajuns acuma : in biserica noastra sunt tot mai putini ortodocsi adevarati , iar randurile ereticilor ” ortodocsi ” se inmultesc pe zi ce trece … ma gandesc cu groaza ca si acel forum – crestinortodox , nu este altceva decat tot un mijloc de raspandire a ereziei , caci cei care au sustinut ereziile de mai sus au ramas sa posteze liberi pe forum si nu mai este nimeni care sa ii combata ( mai sunt vreo doi , dar care nu au facut altceva decat sa imi ia partea , ei insisi ferindu-se sa aduca argumente impotriva ereticilor din cauza fricii de a nu fi dati afara de pe forum ) … iar daca ma gandesc ca forumul are 10.000 de membri inscrisi , dar din care numai cateva zeci scriu activ pe forum , din care marea majoritate dau dreptate ereziilor , deja ma gandesc ca ortodoxia va fi in curand aparata de putini … caci restul de membri care nu scriu nu fac altceva decat sa invete ortodoxia de la cei care scriu , caci si multi au recunoscut aceasta … deci ma intreb : ce este acel forum ” ortodox ” ? o cale de raspandire in masa a ereziei ?”

Preluat de pe cel mai bun forum de teologie ortodoxă în limba română”

 1. Fabian
  8 septembrie 2008 la 23:08

  Parinte:
  Apropo de „ortodocsi” care cica apara Ortodoxia denigrand pe cei ce o apara, inclusiv pe Sf Parinti, sa nu ne miram ca ati fost dat afara de pe forum, din moment ce azi sunt acuzati chiar Sf Parinti si aparatorii Ortodoxiei, fiind facuti inculti etc- ascultati fisierul audio cu pr Dorin, unul din aceste exemple:
  http://bastrix.wordpress.com/2008/09/08/pentru-sceptic-si-toti-scepticii/

  Acum va trimit ce zice o „credincioasa” ortodoxa, foarte ingrijorata ca pe un sit ortodox s-au pus citate din Sf Parinti despre catolici si ecumenism, cam prea aspre… asa incat s-a hotarat ea sa-i corecteze… o fi mai desteapta ca Sf Parinti??

  „Cea mai mare porunca pe care ne-a dat-o Iisus Hristos o data cu Noul Testament este porunca iubirii.

  Parintele Cleopa nu il intrece pe Iisus Hristos si cred ca se caieste de acolo de unde este ca a facut-o.

  Trebuia ca prin iubire si p[rin exemplu sau sa ii aduca pe cat mai multi la Ortodoxie, asa cum a facut-o cel mai mare sfant al secolului XX, Ioan Maximovici.

  Nu mai proliferati prostii pe Internet si nu ne mai inveninati, chiar daca au fost scrise de mari parinti. Filtrati prin mintea voastra. Ca de aceea ne-a dat-o Dumnezeu.”

  Patriarhul Constantinopolului Gherman al II-lea: (+1240):
  „… Pentru aceasta, va legiuiesc si voua, tuturor mirenilor care sunteti adevarati fii ai unicei Biserici Universale (Sobornicesti): sa fugiti alergand departe de preotii care s-au pus in slujba catolicilor.

  Prostii !

  E scris in Biblie ca nu trebuie sa ne fie frica decat de Dumnezeu ! Si daca aplicam, de ce sa fugim si de cine, ca doar nu ne mananca !

  Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
  „Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza…

  Iarasi idiotenii, minti neclare. In Biblie scrie CLAR ca nu ai voie sa blestemi pe nimeni !

  Sfantul Teofan Zavoratul (+1894):
  „La prima vedere, noi avem cu romano-catolicii multe asemanari. La o cercetare amanuntita este evident oricui cat de departe sunt de adevar. Propagandisti vicleni, incearca sa ne sminteasca cu imaginea de ansamblu, ascunzandu-ne deosebirile.”

  Si daca un om iti zice sa ne aruncam toti intr-o fantana, noi ne aruncam ? Va este frica prea mult de ceva care nu va poate face rau. Exagerati. Va induceti frica voi insiva. O sa va imbolnaviti in rotmul asta, fratilor ! Dat-i incolo si de propagandisti si de vicleni ! Ideea e cum sa ii aducem noi pe ei la Ortodoxie. Punct.

  Sfantul Ioan din Kronstad (+1908):
  „Ca urmare a abaterilor de la adevarul evanghelic, papii si catolicismul au devenit obiectul unei incinse dispute cu privire la adevar; si catolicii aparandu-si nedreptatea, se manie pe ortodocsi, ii urasc, ii ocarasc cu tot felul de cuvinte nedrepte si hulitoare si defaima insasi credinta noastra, credinta cea adevarata.

  D’aia nu mai ploua afara ! Fiti si voi mai transanti. De dracu trebuie sa iti bati joc ca sa scapi de el ! Nu sa discuti cu el, sa ii aduci argumente, sa-l lasi sa te innebuneasca !

  Sfantul Paisie de la Neamt (+1794):
  Au ereticii sunt ramlenii (romano-catolicii) cu al lor papa? Bine stiu ca vei zice ca sunt eretici. Si de vreme ce sunt eretici, precum si cu adevarat sunt, atunci Sfanta noastra Biserica ii afuriseste pe dansii. Si pe care Sfanta Biserica ii afuriseste si eu, impreuna cu Biserica, fiul ei fiind, ii afurisesc. [..] Iara preacuviosul asupra tuturor celor ce veneau de supt stapanirea papii, savarsea aceasta mare taina a Botezului, fara de nici o impiedicare sau indoire, iar despre uniati: „Ca pentru alte rataciri si erezii ramlenesti (catolice), ce nu se cuvine de acum sa-ti mai vorbim ca si cu toate ereziile cele ramlenesti s-au amestecat si cu ele se unesc si uniatii, precum sufletul de trup. Si cum le va fi lor nadejde de mantuire? Nicidecum. Numai pentru Botez iti voi vorbi tie din Scripturi, fara de care nu poate avea nimeni nadejde de mantuire. […]

  Iar prostii, numai Dumnezeu stie clar cine se mantuieste si cine nu. Unul care a trait o via ta curata in Antarctica si nici n-a auzit in viata lui de Ortodoxie, nu se mantuieste sau cum ? De ce ? Ca zice sf Paisie de la Neamt ?! Mai fratilor, mare atentie, ce postati pe It, ca se vor intoarce impotriva noastra. Poate ii va atrage Dumnezeu finutz atentia sf Paisie de la Neamt ca nu a luptat mai mult sa-i treaca la Ortodoxie pe cei care nu erau ca el, si ca i-a acuzat astfel… Ce ziceti ?

  Si fugind, nu cauta inapoi cu inima pentru grabnica pierdere a averilor, ca sa nu fii cuprins de focul papistasilor, mai cumplit decat al gheenei, caci mai bine-i pentru tine ca intr-un cuptor sa arzi decat sa defaimezi Duhul Sfant, precum hulesc ramlenii. […] Iesi si fugi de Unie cat poti de repede, ca sa nu ti se intample tie moaretea in Unie si vei fi numarat cu ereticii, iar nu cu crestinii”.

  Nu va suparati ca sunt atat de directa dar din doua, una:

  a. ori ne e frica (produsa de aghiutza) si o luam la sanatoasa ca ne ameninta x sau y
  b. ori luptam

  Dumnezeu stie sfarsitul fiecaruia dintre noi. Fie ca fugim , fie ca nu fugim. Credeti ca schimba momentul in care murim ?

  Nu cred ca trebuia sa propovaduiasca frica daca El este ADEVARUL suprem si cea mai mare forta din Univers.

  Doamne’ajuta si mai si filtrati ce scrieti, fratilor !

  Ioana Dana

 2. Animalici99
  10 septembrie 2008 la 0:03

  Mda… sincer e prima oara cand aud de asta 😛 45

 3. 10 septembrie 2008 la 1:41

  Va dau un exemplu de intelegere ingusta si ignoranta pe care am combatut-o aici:http://marginionut.wordpress.com/2008/08/12/despre-sfantul-botez/

 4. Adrian
  17 septembrie 2008 la 17:02

  Acum ceva timp am deschis pe pe forumul crestinortodox.ro un topic „Contra stilistilor” in care aduceam periodic citate pe aceasta tema (in special din Ilarion Argatu).
  Dupa o perioada topicul a fost sters de admin.

  Iar o simpla trecere printre stirile selectate de administratorii acestui site arata orientarea ecumenista a acestora.

 5. 6 ianuarie 2010 la 12:07

  Cred ca cea mai mare otrava impotriva ortodoxiei adevarate se gaseste pe site-ul crestinortodox.ro. Am patit-o si eu cu forumul lor adica am fost exclus pentru ca postam citate din Sf. Parinti despre ecumenism si despre schimbarea calendarului. Nu eram in ton cu „iubirea ecumenica” care se degaja din respectivul forum si din continutul site-ului. Dar prin mici trucuri informatice si schimbarea numelui de pe forum am reusit sa postez din nou.

 6. Dan
  29 iunie 2010 la 14:53

  Si eu constat cu aceeasi amaraciune multe nereguli pe forumul baietilor de la crestinortodox. Am toata stima pentru munca depusa, pentru ceea ce afiseaza in fata, dar cand vine vorba de forum ma apuca o stare de sila uneori. Iertare ca folosesc cuvant asa aspru, dar nu zic sila de oameni (Doamne fereste) ci de atutidinea unor oameni vis-a-vis de dreapta credinta (atei, sectari, si alti hulitori), dar cel mai rau este faptul ca sunt lasati sa se manifeste liber ca si cum forumul ar fi un bordel. Unul scuipa cu (si pe) citate din Sf. Scriptura, altul asterne ceata de atatea citate scoase din context , altul matura dupa ei, si toate atomosfera de pe unele topucuri devine una de balamuc. Consider ca adminii forumului au marea raspundere pentru o astfel de atmosfera.
  Ma intristeaza cum se ridica unii crestini-ortodocsi mai presus de Biserica si de Sfinti, interpetand totul dupa capul lor, si nelasand nimic din incapatanare si inselare. Inteleg ca trebuie multa rabdare si blandete pentru a-l lamuri pe om…dar mai trebuie si buna-vointa de partea cealalta. Ori, atunci cand nu este, bine este sa nu se mai consumam decat cu o rugaciune pentru cel amagit si in rest mila Domnului.

 1. 17 septembrie 2008 la 10:47

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: