Femeia vs XXX-ul

17 septembrie 2008 Lasă un comentariu Go to comments

Din perspectiva unei fete, normal,categoric filmele acestea lezează sensibilitatea, libertatea, cât şi feminitatea unei fiinte umane. Privind în trecut,când femeia chiar era un mister, o taină, am o durere profundă în suflet să constat că în ziua de azi femeia nu mai e femeie, nu mai are intimitate, nu mai e EA. Actul în sine de dragoste, de unire a sufletelor, nu mai e sfânt, sacru, misterios şi unic…a devenit o rutina, o curiozitate sau mai bine zis o descarcare animalica. Nu vreau să fiu dura, vorbesc realist…

Cred că în ziua de azi, nu există bărbat care să nu se fi uitat la astfel de filme, nu zic, şi femeile se uită.. Recunosc, m-am uitat şi eu din curiozitate, în vâltoarea problemelor cu care se confruntă tinerii…Apoi am avut o perioada în care am vizionat filmele ,,de genu’” din cauza unor conjuncturi şi presiuni ale anumitor persoane, dar mă bucur că am trecut de etapa aceea a vietii mele…Rana în sufletul meu mai există…Aceste materiale, sincer spun, mi-au afectat profund feminitatea, percepţia asupra noţiunii de dragoste şi starea de drăgălăşenie care ar trebui să existe între un bărbat şi o femeie. Scârbă, este puţin spus…Mă întreb de ce Dumnezeu nu opreşte mizeriile astea? Apoi tot eu răspund că era la îndemana Creatorului să ne facă pe toţi sfinţi. Din marea Lui dragoste, ne-a făcut liberi. Dar nu liberi să coborâm în mocirle unde nici animalele nu intră… Este important după vizionarea unui film să ştim să facem diferenţa între frumos şi vulgar.. Să ştim să nu detestăm exemplele din această categorie care ne apropie de maimuţele lui Darwin. Observ cu durere în suflet că încă de pe la 8-9 anişori fetiţele apar pe Internet în ipostaze asemanatoare…Femeia nu mai trebuie să fie frumoasă, femeii trebuie să i se spună că este ,,bună”. Acesta este noul ,,compliment” şi atribut al femeii moderne. Din zi în zi femeia este doar un obiect cu forme apetisante, care satisface plăcerile unui mascul….

Toate articolele referitore la acest subiect încurajează vizionarea filmelor erotice, considerându-se că acest lucru este un mod de spargere a barierelor puse de societate, un mijloc prin care cuplul se poate iniţia sau dezamorţi urmărind producţiile respective, dar din păcate, aceste filme nu apar doar în faţa parintilor, la ele au acces şi copii, deja avertismentele cu ,,bulina” sau ,,acel 18” sunt repere pentru ce vor să vadă, nu invers… Eu mai sper că sunt persoane care încă nu şi-au pătat trăirea, sensibilitatea şi responsabilitatea creştină cu asemenea mizerii…”

Andreea A.

 1. Dafina
  21 septembrie 2008 la 2:56

  Ai foarte mare dreptate.Femeia in ziua de azi nu mai este frumoasa si iubita daca nu este-buna-nu mai are nicio sansa sa atraga privirile unui barbat daca nu are sanii scosi la iveala.Daca nu rade la orice prostie,daca nu ii place sa vb.de sex.

 2. Ana
  21 septembrie 2008 la 14:27

  Inainte de a judeca trebiue sa stii caiza ca sa ai deptul sa fii atit de categoric

 3. ellena
  21 septembrie 2008 la 16:24

  sunt perfect de acord cu tine. din pacate, pentru multi baieti, femeia este doar un obiect sexual, insa partea proasta este ca multe fete ( femei ) se simt bine in aceasta postura. asta este democratia prost inteleasa si daca nu esti in trend, esti considerat demodat.

 4. mda
  11 octombrie 2010 la 21:12

  Ai mare dreptate, si eu simt la fel fata de aceste filme.

  Ai dreptate, sunt si femei care se uita, insa cred ca maxim 2% din cele ce se uita, se uita ca asa vor ele.

  Majoritatea de uita ca asa vrea partenerul. Ca sa n-o creada „incuiata” sau sa nu se plictiseasca de ea.

  E oribil cat de jos a ajuns statutul femeii. Robotel de satisfacut- ca in acele filme. Stima de sine tinde catre zero. Tine dieta, bronzeaza-te, machiaza-te- sa fii, cum ai zis tu- BUNA. Restul nici nu mai conteaza prea mult. Multi barbati neaga, dar asa este, unei femei „bune” i se tolereaza protia, aroganta sau alte defecte. Chiar si pe termen lung, chiar si o casnicia poate dura asa. Pt ca barbatul are un trofeu cu care sa se afiseze.

  Sensibilitatea nu mai exista, chiar daca se ajunge la asemenea simtamant, in adancul inimii, il mascam imediat cu iubirea erotica. Si devine murdar. E foarte dificil… si nu stiu prin ce metode ar putea o femeie sa faca un barbat sa distinga sensibilitatea/iubirea curata de iubirea erotica. Cum ar putea face asta, cu ce argumente daca barbatul e atat de impatimit ca si numai cand o atinge pe obraz sau o imbratiseaza se aprinde?…

  Cat de greu este… sunt curioasa alte fete care vor sa faca voia Domnului, dar totusi sa ramana in lume– cum fac? cum fac sa gaseasca un barbat cu suficient discernamant?…

 5. mda
  11 octombrie 2010 la 21:27

  Mi-aduc aminte de o predica de la „Schimbarea la Fatza”

  Iisus coboara pt noi, El vine in valtoare, unde-i viata noastra… si fiecare pacat al nostru e inca un piron batut in mainile Sale, cu fiecare lepadare suntem la fel de vinovati ca Iuda…
  Sa-l LASAM sa ajunga la noi e mai dificil decat pare… suntem tarana, si unde cu ochii vedem in jur tot tarana ne este greu sa nu iubim tarana mai mult decat pe El…
  ………………….
  ……………………..
  ………………..

  …Dar ne vedem impresurati de neguri, de pacate. Deci nu ne parasi, Iisuse, ci vino la noi in valtoare, la marginea muntelui…………………………………..

  Coboara si mai jos, la marginea marii, acolo unde se zbate viata in valuri, acolo unde se zbat corabii de stanci si atatea panze se sfasie, atatea vasle se rup, atatea suflete se ineaca de sila cumplita a valurilor. Noi stim ca muntele cu linistea si singuratatea lui Te cheama la rugaciune, dar totusi, priveste cu mila devale, spre mare. Acolo, in zare, se inalta talazuri, se sfarama maluri cu atata furie… Si aceasta este lumea. Si in valuri corabii se lupta cu marea, cu vantul, cu noaptea. Si acesta este omul.

 6. ion
  27 ianuarie 2012 la 16:21

  Din cate observ femeia este victima ca intotdeauna.De ce nu cautam cauzele in miscarea feminista ,revolutia modei si cea sexuala care a schimbat chipul femeii crestine.Ar trebui sa ne uitam la felul cum arata o femeie obisnuita de pe strada …provocator este putin spus.Deci daca femeia moderna cauta sa incite si sa.si arate nurii inseamna ca astea sunt calitatiile pe care si le doreste apreciate.De aici exclud femeia credinciosa care se poarta cu cuviinta si care este apreciata cum trebuie de barbatul credincios (mai greu sa se intalneasca fiind atat de putini).

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: