Prima pagină > Apusul, Atitudine, Istorie, Ortodoxie, Ştiri > Microsoft – părtaşul cipizării umane

Microsoft – părtaşul cipizării umane

În 2007 corporaţia Microsoft a lansat un serviciu web medical, care a primit denumirea de HealthVault. Serviciul HealthVault reprezintă un depozit in-line, în care utilizatorii au posibilitatea să acumuleze informaţii cu caracter medical. Abonaţii vor avea posibilitatea să păstreze pe server propriile dosare medicale, să salveze informaţii cu privire la intervenţiile chirurgicale suferite, date cu privire la starea organismului etc.

Baza de date medicală HealthVault va fi integrată în microcipurile VeriMed (care anterior avea denumirea de „VeriChip” şi „Digital Angel”). Datorită acestora, doctorii vor putea primi rapid acces la cartea medicală a pacientului, primind informaţia din cipul implantat în mâna unei persoane, care, spre exemplu, s-ar afla în inconştiinţă. Simbioza cipului şi sistemului HealthVault, elaborat de Microsoft, îl va face mult mai funcţional. Medicii vor avea acces la bazele de date stocate de către corporaţie.

Integrarea cipurilor VeriMed cu serviciul HealthVault nu garantează succesul proiectului. Compania VeriChip deja a încercat să-şi vândă unitatea care se ocupă cu implantarea chipurilor în corpurile umane din cauza faptului că oamenii nu se grăbesc să-şi însuşească coduri personale.

INFORMAŢII DESPRE CIP

Reclame
 1. vladp9
  17 ianuarie 2009 la 2:11

  o singura intrebare am. ipoteza: esti parinte, stiinta reuseste sa puna in practica acei „mici doctori” – nano (nanotehnologia) care vor fi introdusi in sistemul sanguin, vor identifica problema in organism si o vor vindeca (ex: tesutul cardiac, pentru cei cu pre-infarct la activ). in calitate de parinte al unui copil bolnav… ai permit introducerea acestor „mici doctori” ca singura solutie de insanatosire?

 2. 17 ianuarie 2009 la 15:02

  Vlad, gasesti aici raspunsul (meu):

  1. http://www.danionvasile.ro/capitol.php?cap=4
  2. http://www.danionvasile.ro/carte.php?id=2

  Numai bine!

 3. nuszerstefan
  18 ianuarie 2009 la 3:23

  Sa facem o petitie o=line impotriva cipizarii,sunt primul care semneaza!!!

 4. vladp9
  18 ianuarie 2009 la 20:49

  mersi de raspuns… totusi, nu te-ai pus in postura de parinte. e usor sa spunem ca boala e preferabila pentru mantuire, mai ales cand nu avem solutii de vindecare. dar daca solutia ar fi la indemana, foarte usor de aplicat (o injectie)? iar suferinta copilului ar fi groaznica. un exercitiu de imaginatie pentru cateva minute: esti parinte… ii refuzi injectia cu nanoboti pentru vindecare? oare nu cadem in nebunia sectantilor care isi lasa copiii sa moara pentru ca nu permit perfuzia?

 1. 17 ianuarie 2009 la 6:52
 2. 17 ianuarie 2009 la 16:52

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: