Prima pagină > Apusul, Atitudine, Cultură, Ortodoxie, Ştiri > „Misionarism” hard-rock

„Misionarism” hard-rock

O trăznaie care te lasă cu gura căscată cutreieră mediile ortodoxe din Ucraina. În lunile iunie şi iulie 2008, Kievul a sărbătorit împlinirea a 1020 de ani de la creştinarea Rusiei medievale, în formatul ei istoric de atunci. Fireşte, Patriarhia Moscovei şi Mitropolia Ucrainei au organizat manifestări prin care să dea slavă lui Dumnezeu pentru că i-a primit pe ruşi la botez şi la toate Sfintele Taine ale Bisericii, pe calea mântuirii. Au făcut ei adunări prin episcopii, diferite slujbe prin catedrale, cu popor mult, dar au primit şi o sminteală majoră, i-aş zice cumplită, pe care, la începutul acestor rânduri, am numit-o trăznaie.

A fost cu trăznete diavoleşti, pentru că acest peste un mileniu de creştinism ortodox s-a serbat cu trupe rock. Zeci de formaţii occidentale şi ruseşti au trasat în luna iunie nenumărate turnee de la est la vest pe teritoriul Ucrainei, iar, în luna iulie, de la sud la nord, aşa ca să nu rămână nici o palmă de pământ ortodox necălcat de copitele diavolului. Domnule, dar nu le-a ajuns că l-au „slăvit” pe Dumnezeu cu imnuri satanice! Nu! Ca să pară lucrarea integratoare mai convingătoare, dar şi ca să nu avem nici un dubiu că Biserica este implicată în trebuşoara asta, unii membri ai clerului au apărut în cadrul concertelor rock, blagoslovindu-le, în loc să le dea anatemei. Un teolog de la Moscova, „diaconul  întregii Rusii” Andrei Kuraev, autor mare de cărţi, a însoţit neîncetat orchestrele astea în turnee şi a luat cuvântul în deschiderea concertelor: el vorbea despre Ortodoxie şi creştinare şi, imediat, rockerii intonau imne sataniste şi incitau zeci de mii de tineri la dansuri deşănţate („unde-i dansul, acolo-i şi diavolul”, zice Sfântul Ioan Gură de Aur), cuprinzând mulţimile cu duhuri antihristice. Ba mai mult, episcopul Ambrozie de Cernigov (ei, ce a ajuns locul unde a profeţit despre vremurile din urmă Sfântul Lavrentie al Cernigovului?) a urcat în nacela unui balon şi, în timp ce muzicanţii dădeau la dairale pe scenă, el plutea deasupra mulţimii, binecuvânta şi stropea cu agheasmă (vezi ziarul „Lumina” din 4 iunie curent şi comunicatele agenţiei Interfax din aceeaşi zi!). Alţi ierarhi, în cele mai mari oraşe ale Ucrainei, au binecuvântat concertele de toate soiurile, dând, în mod cert, înţelesul că acestea intră în lucrarea Bisericii.

Măi, măi, unde am ajuns, să-l binecuvinteze preoţii şi episcopii pe diavolul ca să-şi facă de cap cu lumea în muzici şi dansuri (rock, metal, hard metal, house şi ce-o mai fi), toate vădite ca fiind de sorginte demonică şi toate cu mesaje explicite sau ascunse de glorificare a Satanei, a iadului şi a morţii. Catolicii cântă rock în biserici, după liturghii sau chiar în timpul lor. Acum ortodocşii binecuvintează trupele sataniste, de bucurie că l-au primit pe Hristos cu 1000 de ani în urmă. Nu trebuie să facem efort de imaginaţie despre felul cum au fost văzute de Dumnezeu aceste fapte. Ci să ne întristăm că Ortodoxia suferă înfrângeri ruşinoase, administrate chiar de către cei care au fost aleşi în fruntea Bisericii. Şi să ne plângem pe noi, dar şi pe ei, văzându-ne în ce hal de decădere am ajuns. Doamne, milostiv fii nouă, păcătoşilor!

Sursa

Reclame
 1. rocker ortodox
  25 ianuarie 2009 la 23:21

  1. Autorul face vadit o confuzie. In nici unul din aceste concerte nu sunt „metal”, „haus”, @hard rock” cu atat mai mult. Este o vadita incompetenta a autorului in acest domeniu.
  2. In una din emisiunile sale, Kuraev spune ca nu muzica in esenta il intereseaza, ci oamenii. Rockul este o manifestare fireasca a tanarului in cautare. Iata de ce rockul este muzica unei numar redus al tinerilor. Nici Kuraev, in sine, nu aproba rockul, dar nu putem sa nu recunoastem ca este un teren foarte bun pentru predici. Or, autorul acestui articol ar prefera ca aceste evenimente sa fie patronate de secte sataniste?
  3. Eu as spune ca multi rockeri sunt mai predispusi de a porni pe calea ortodoxiei decat multi invatacei de la faculatile si seminarele de la teologie, sau „fundamentalisti ortodocsi”, care sunt asemenea fariseilor, credinciosi de ochii lumii si goi in interiori.
  Rockeri sunt „nebunii pentru Hristos” al vremurilor noastre. Ei deseori arata ceea ce nu doresc sa vada „fundamentalistii”.

 2. Gabriel
  26 ianuarie 2009 la 19:48

  De ce nu scrii că acolo au fost date pe un monitor mare şi cuvintele de binecuvântare a patriarhului Alexie II şi ale mitropolitului Vladimir al Kievului? Sau poate ai interes să loveşti doar în Kuraev. Văd că eşti foarte părtinitor.

 3. 26 ianuarie 2009 la 19:59

  Gabriel,

  Autorul articolului (care nu este aceeasi persoana cu autorul blogului respectiv, dupa cum se poate observa) nu a scris despre aceasta pentru ca nu a stiut (alt motiv nu cred sa fie, mai ales din partea autorilor drept-maritori de pe credinta-ortodoxa.ro). Poate aduci aici si vreo sursa concreta ? Cred ca iti dai bine seama ca cele 2 binecuvantari nu sint relevante in acest caz; nu orice binecuvantare este Binecuvantare, mai ales atunci cand este indreptata, in cel mai bun caz, impotriva duhului Bisericii Ortodoxe, atat de prigonit astazi de catre mai marii Bisericii. Articolul, dupa cum poate vedea orice crestin, nu loveste „doar in Kuraev”. Mesajul articolului este indreptat impotriva stapanitorului veacului acestuia – Satana. Nadajduiesc ca dupa a n-a recitire a articolului vei prinde unda. Pana atunci, toate bune!

  P.S: Poate si sint partinitor. Adevarului Intrupat, Rastignit si Inviat.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: