Prima pagină > Apusul, Atitudine, Ortodoxie, Ştiri > Cu paşi repezi spre împărăţia lui Antihrist: Proiectul „HUMABIO”

Cu paşi repezi spre împărăţia lui Antihrist: Proiectul „HUMABIO”

Uniunea Europeană finanţează cercetarea ştiinţifică pentru introducerea de noi tipuri de senzori biometrici. Dacă până acum se vorbea de amprenta digitală, scanarea retinei sau chiar ADN, următoarea generaţie de scannere biometrice vor recunoaşte fiinţele umane pe baza vocii, a undelor cerebrale şi a electrocardiogramei. Proiectul Humabio (de la Human Monitoring and Authentication using Biometric Indicators and Behavioural Analysis, Monitorizarea şi identificarea fiinţelor umane cu ajutorul indicatorilor biometrici şi analizei comportamentale) a ajuns deja în faza experimentală.

14 voluntari au acceptat să li se implanteze cipuri RFID, pentru a participa la testarea noilor metode de identificare personală. O aplicaţie declarată a acestor metode este verificarea accesului în zonele de maximă securitate, dar au fost testate şi alte aplicaţii de natură mult mai personală, care ne dovedesc că aceste tehnici nu se vor limita la asigurarea protecţiei în ariile securizate. Unul dintre sistemele testate, de exemplu, identifică pe baza datelor biometrice conducătorul unui automobil. Computerul de bord verifică atât chipul şoferului şi amprenta sa vocală, cât şi datele specifice activităţii cardiace şi cerebrale. Automobilul nu va porni în caz că şoferul nu este autentificat.

Deşi promotorii proiectului afirmă că cercetarea este orientată spre metode de identificare non-invazive, în realitate această tehnică este cea mai intruzivă dintre toate cele care au fost dezvoltate până în prezent. Printre altele, ea presupune ca implicită implantarea cipului de identificare personală cu tehnologie RFID, precum şi stocarea unui număr impresionant de informaţii de natură personală despre toţi cetăţenii. Nu ne-am mira ca, în viitor, sistemele electronice să ne limiteze accesul la anumite aparate sau vehicule, motivând că nu ne aflăm în starea adecvată…

Sursă

Notă: Nu doar automobilul nu va porni fără identificarea biometrică a titularului, ci şi uşa casei nu se va deschide (şi oricare altă uşă), apelul la orice tipuri de servicii (medicale sau altele) va fi blocat, cumpărarea oricăror tip de produse va fi imposibilă etc. Acestea toate „incomodităţi” – dacă nu ne învăţăm de pe acum (şi acum e tîrziu) să rezistăm, în măsura posibilităţii şi a voinţei, în afara sistemului antihristic de control electronic şi duhovnicesc, lucrare de care se ocupă Satan însuşi prin slujitorii săi, recrutaţi din „faunele” locale cu sprijinul tacit al multor „căldicei” hiliaşti.

După cum spunea şi venerabilul Daniel Ciobotea, avem dreptul şi să „nu luăm”…

 1. Ams
  4 iunie 2009 la 18:07

  Observ multa patima si suparare in cuvintele pe care le-ai scris aici. Consider ca esti negativist, si ca vezi doar partile rele ale tehnologiei. In fond si la urma urmei .. ai ceva de ascuns ? Nu te-ai simti mai confortabil sa stii ca fetita ta e sigura la scoala pentru ca e monitorizata ? Cate cazuri de rapiri s-ar rezolva mai usor cu o astfel de monitorizare ? Nu ai fi mai sigur pe strazi daca printr-un astfel de sistem am reusi sa ii identificam pe toti inconstientii la volan ? Si in plus .. daca vrei sa te consideram un om demn de luat in seama, ale caror pareri merita sa fie citite, renunta la senzationalul pe care il gasim si pe OTV cu catalogari de genu: proiectul satanic, imparatia lui antihrist.

 2. 4 iunie 2009 la 18:37

  Asa sintem noi, crestinii, „patimasi”… Ne pasa de sufletele noastre. Cei din lume califica aceasta „preocupare” in diferite moduri, moduri ce izvorasc din gradul de stricaciune interioara al fiecaruia.

  Avem sisteme de valori opuse. Avem repere opuse. Tocmai de aceea, nu ai inteles decat cuvintele din articol, nu si semnificatia acestora, in context ortodox mai ales. Intrebarile tale „umane” care vin sa-mi pozitivizeze „negativismul” sint parca scoase din cutia propagandei „Big Brother” pe care o auzim de cativa ani incoace iesind din gurile arhitectilor Noii Ordini Mondiale. Nu am de gand sa repet ceea ce s-a spus de nenumarate ori cu privire la asemenea „argumente”. Te las insa in compania unor articole net superioare oricarei retorici conformiste cu sistemul:

  1. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/02/pasapoartele-biometrice-mituri-eterne-si-temeri-justificate/
  2. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/03/12/cu-sau-fara-cip-studiu-al-unor-specialisti-romani-din-canada/
  3. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/02/20/ovidiu-hurduzeu-despre-terorismul-tehnocratic-si-despre-semnificatia-apelului-parintelui-justin-2/
  4. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/13/%E2%80%9Cla-apusul-libertatii%E2%80%9D-fragmente-7/ (toate partile)

  Prin articolele pe care le public nu urmaresc sa fiu „demn de luat in seama”. Ma rezum doar la a mai trage cateodata vreun clopot, a carui dangat se aude tot mai greu printre zgomotele vremurilor de pe urma. Termenii strict ortodocsi ca „imparatia lui Antihrist”, „satanic” etc nu au nici o legatura cu „OTV-ismele”. Asa se da in bara cand judeci cele neintelese dupa matricea de gandire pe care ti-o formezi galopand prin viata. Senzationalul ne asteapta dupa moarte, in direct…

 3. Ams
  4 iunie 2009 la 19:27

  🙂 Cu regret imi spun .. ca .. recitind ceea ce am scris mai sus nu pot decat sa observ ca si eu sunt unul dintre patimasi. Ceea ce am scris este destul de agresiv, insa am facut-o cu un scop. Ma asteptam ca la cuvintele mele taioase, la aluziile mele rautacioase sa mi se raspunda cu blandete.

  Imi asum toate criticile si comentariile tale.

  Iti multumesc pentru raspuns!

 4. 4 iunie 2009 la 19:30

  Ma bucur ca nu s-a cascat o prapastie intre noi. Iarta-ma ca nu am fost atat de bland precum te-ai asteptat sa fiu 😉

  O seara tihnita!

 5. Ionel
  4 iunie 2009 la 21:43

  se iau o serie de masuri antihristice intr-un ritm ametitor: de la implant la hrana mod. genetic (votata si in Romania), de la luna sodoma si gomora proclamata de antihristul obama in america la vaccinarea obligatorie cu virsusuri mortale pentru a ne omori.

  Hristos s-a inaltat!

 6. 5 iunie 2009 la 14:35

  Nu stiu cum e cu sodoma si gomora dar experimentul asta care a ajuns in faza experimentala va ramane un experiment si atat… doar unul care mulge bani de la bugete… muls pe care niste birocratii care habar nu au de inginerie, programare, software, hardarware, samd ii arunca pe powerpointuri sexy pe care unii le prezinta la niste conferinte…
  Un astfel de proiect e sortit esecului de la inceput. Doar ca unii nu stiu iar altii se fac ca nu stiu…
  ps: la vaccinuri iar nu ma pricep… .nu sunt biolog. nici la hrana modificata genetic. asa ca nu imi dau cu parerea. dar la cipuri, software &co ma pricep si atunci vorbesc…

 7. Emil.
  5 iunie 2009 la 16:11

  Pentru o Campanie nationala antiUE. si antiNATO.!
  Retragerea Romaniei din viitoarea Uniune Sovietica Europeana!!
  Pentru o Romanie crestin-ortodoxa!!!

 8. 5 iunie 2009 la 16:53

  toate proiectele astea mai devreme sau mai tarziu devin operationale,da la inceput vin uni cu sabloane si clisee”daca nu ai nimic de ascuns”,”powerpointuri sexy”sortite esecului etc,etc…si dup’aia ne trezim ca nu ne mai trezim.:)).

 9. john
  8 iunie 2009 la 15:07

  E inutil sa mai comentez articolul. Lucrurile sint clare. Se prefigureaza ceva cu adevarat groaznic. Nici chiar Huxley cu minunata lui lume noua si nici Orwell nu au prevazut un sistem de control care este implantat in creier, care-ti va citi si monitoriza gindurile! Toata aceasta desfasurare de forte sub pretextul monitorizarii, al identificarii are si un alt scop pe linga controlul fiintelor umane. Incearca sa nu mai lase nici o portita de scapare celor care refuza implantele. NU esti fortat fizic sa primesti asa ceva dar nici nu ai alta optiune decit sa mori de foame, frig si boala- n-ai casa, n-ai bani, n-ai masina ca sa te deplasezi. Cu alte cuvinte cei anti-sistem vor fi exterminati…. prin propria lor decizie. o exterminare pasiva! Este extraordinar de diabolic.

 10. john
  8 iunie 2009 la 15:12

  cit despre iesirea din NATO si UE… deja nu cred ca mai conteaza acum daca mai sintem in afara sau inauntru.Pentru simplul motiv ca monopolul economic si politic este atit de mare incit, comert nu mai poti sa faci, i principal decit cu UE, bani de imprumut iei de la Bancile evreiesti si daca vrei sa calatoresti in strainate n-o sa poti pentru ca chiar daca tara ta nu ti-o cere majoritatea celorlalte state iti cer pasaportul biometric si tot asa. Uitati-va cum state care nu sint in UE au fost fortate sa accepte biometria… asa ca asta este globalizarea. Sa nu ne facem iluzii deci! Agricultura noastra pe baze naturale a fost distrusa si acum sintem fortati sa importam produsele lor care sint modificate genetic, si ar fi la fel chiar daca n-am fi membrii ai UE.

 11. 8 iunie 2009 la 18:42

  @Kosk: proiectul de genul asta nu va deveni operational. Nu are cum
  @Jhohn: nu exista cip care sa citeasca gandurile si nici nu poae fi realizat asa ceva… nu stiu cata matematica stii sau electronica dar nu este posibil sa construiesti un cip care sa citeasca gandurile, sa le monitorizeze, samd… Arunca o privire pe criteriul Nyquist. Daca citesti Gödel, Escher, Bach: An Eternal Golden Braid a lui Douglas Hofstadter iti e clar de ce. Daca mai arunci o privire si pe teoria algoritmica a informatiei a lui Chaitin te lamuresti de ce „teama” ta nu are sen: iti e frica de nu ca va cadea drobul de sare ci ca va cadea drobul de sare pe care cineva il va pune poate intr-o zi pe o soba care inca nu s-a construit…
  Pierdere de timp…

 12. 8 iunie 2009 la 21:32

  @abis/..nu va deveni operational.nu are cum..daca progresul tehnologiei ar stagna brusc, asa o fi…la revedere peste 20 ani…:)) :))

 13. 9 iunie 2009 la 11:05

  @Kosk: Ce ti-am spus eu nu are legatura cu progresul tehnologiei. Are legatura cu matematica si limitele ei… Progresul tehnologic nu a facut pana acum decat sa confirme ca 2+2=4…
  Pana atunci ce crezi ca va raspunde un astfel de cip la „Cretanul spuse: Toti cretanii sunt mincinosi”

 14. elisabeta
  9 iunie 2009 la 12:28

  este dureros ca multi accepta „raiul acesta de pe pamant „in locul celui vesnic alaturi de Dumnezeu .Din pacate foarte multi nuj inteleg ce se intampla.Adevarul este ca suntem intoxicati cu atata tehnologie .Intradevar te poti folosi de tehnologie ex de calculatoare ,imprimante ,si alte instrumente care-ti usureaze munca dar cand e vb de o tehnologie care te va monitoriza pas cu pas si iti incalca prin asta intimitatea si libertatea atunci nu mai tb acceptata . Gandurile nu are cum sa ti le citeasca intr-adevar pt ca numai Dumnezeu ne stie gandurile dar poate intiu mai exact sau mai putin exact anumitte atitudine care reies din timbrul vocii ,etc. Referitor la asta stim de la Sfintii Parinti ca Diavolul nu stie ce gandim noi dar intuieste din gesturile corpului sau aude ce vb cu ceilalti si asa isi da seama de slabiciunile noastre si tie unde sa loveasca de accea diavolul e considerat cel mai mare psiholog si are o experienta bogata in a ne controla .Deci e foarte posibil ca oamenii cu ajutorul diavolului sa faca aceste false minuni cu care va insela de va fi cu putinta si pe cei alesi.Sa nu uitam ca antihristul si sistemul lui vor face semne mari chiar si foc sa se coboare din cer chiar si morti sa invie etc asa ca pe mine personal nu ma mai mira nimic pt ca dracul ca o maimuta a Lui Dumnezeu incearca sa-l imite in toate Ex Dumnezeu este atotprezent si cunoaste totul despre noi „chiar si perii capului ne sunt numarati”iar diavolul incearca sa fie si el atotprezent si sa ne controleze pas cu pas si va incerca pe cat posibil sa stie si el cat mai multe despre noi inclusiv despre intimitatea noastra .V-ati gandit ca poate de asta a spus Dumnezeu in Apocalipsa sa nu acceptm sistemul asta care duce la pecetluire si care inseamna lepadare de Dumnezeu pai tocmai de asta ca acceptand aceste lucruri te lasi cunoscut aproape in totalitate de diavol facand astfel posibila inrobirea si controlarea ta de catre acesta.Daca nu era asa de periculos acest sistem nu ne mai avertiza Dumnezeu intr-un mod asa de direct(cititi capitolul 13 Apocalipsa si capitolul 14 vs 9 Apocalipsa unde este przentata pedeapsa care ne paste daca acceptam semnul).Nu e o atitudine panicata ca Domnul are grija de noi si nu avem de ce sa ne temem dar e bine sa stim care este peicololul si sa fim treji ca sa nu ajungm sa ne lepadam de Hristos (prin autolinistire si indifernta )si sa nu ne zica Domnul la Sfarsit „Fatarnicilor fata cerului stiti s-o deosebiti dar semenle vremurilor nu le vedeti”Doamne ajuta si mantuire la toata lumea

 15. Andrei Dirlau
  9 iunie 2009 la 21:52

  @ abis: poate esti competent in informatica si matematica, dar cu cititul stai mai rau. N-ai citit bine, nu e nicidecum vorba de „citirea gandurilor”, asa cum tendentios afirmi. Nu stiu cu cine te contrazici, nimeni n-a spus ca se vor monitoriza gandurile. S-a vorbit de „scannere biometrice ce vor recunoaşte fiinţele umane pe baza vocii, undelor cerebrale şi electrocardiogramei: Proiectul Humabio (de la Human Monitoring and Authentication using Biometric Indicators and Behavioural Analysis, adica Monitorizarea şi identificarea fiinţelor umane cu ajutorul indicatorilor biometrici şi analizei comportamentale)” urmareste exact asta. Te rog reciteste si demonstreaza de ce ar fi imposibil. Invoci niste nume sonore ca Gödel, Escher, Bach, Douglas Hofstadter, procedeu care se cheama „recursul la autoritate”, fara a demonstra legatura cu tema data. Cu tema reala, nu cu ce pretinzi tu a fi inteles din ea, bagatelizand-o si trimitand-o in derizoriu – „citirea gandurilor”:) Nu asta e subiectul, sorry.

  @ ams: Nu e vb de „senzational”. „Proiect satanic, imparatia lui antihrist” nu sunt simple titluri „tari”, sintagme jurnalistice ieftine, menite sa socheze, asa cum crezi. Sunt realitati, prezente sau viitoare, dar nu mai putin reale (dimpotriva, poate cu un grad mai mare de realitate) decat sa zicem Mall-ul Vitan sau ultimul tip de BMW. Sunt realitati spirituale, care au si implicatii in lumea materiala, pe care le percepem ca atare cei ce credem in realitatea lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu e real, si acestea sunt reale. Si satan e real, cu imperiul lui cu tot. Te deranjeaza termenii arhaici, sau conceptele pe care le exprima? Desigur, ai tot dreptul sa nu crezi. Dar pentru constiinta celui ce crede, ele sunt realitati coerente si sigure, nu basme sau fictiuni. De aceea dialogul dintre intelectualul credincios si cel ateu e dificil, pt ca pleaca de la premise si sisteme de valori opuse. De pilda, ca parinte si sofer crestin, nu, nu m-as simti mai in siguranta cu un sistem de urmarire RFID, dat fiind pretul – pierderea libertatii. As prefera de 1000 ori ca fetita mea sa traiasca libera, intr-o lume fara cipuri, decat sclava („sclavi fericiti” cum ii numea Ovidiu Hurduzeu in „A Treia Cale”), intr-un univers concentrationar, totalitar si … da, antihristic. E doar o optiune personala… Doamne ajuta!

 16. 10 iunie 2009 la 10:40

  @Andrei Darlau:
  1. Raspunsul meu se referea direct la afirmatiile lui Kosk si ale lui John. De ex:”nici Orwell nu au prevazut un sistem de control care este implantat in creier, care-ti va citi si monitoriza gindurile”
  2. „Gödel, Escher, Bach” e titlul cartii lui Hofstadter. Gödel a fost matematician, Escher pcitor si Bach e compozitorul. Ce au ei in comun gasesti in cartea respectiva. Cartea de fapt e despre tot si despre nimic si mai ales depre limitele matematicii.
  3. scannere biometrice ce vor recunoaşte fiinţele umane pe baza vocii, undelor cerebrale şi electrocardiograme nu vor functiona. Am un prieten care si-a dat doctoratul in voice recognition. A dat doctoratul la modul adevarat cu articole la SPIE si articole publicate in IEEE. Situatia e nasoala. Voice recognition nu merge cum trebuie. Si probabil nu va merge. La fel cu encefalograma… Samd. Practic proiectul de mai sus e destinat esecului. Ca unii povestesc frumos in teorie si in proiecte universitare cu titluri pompoase… Asta e o alta poveste cu o vaca buna de muls.
  Si inca un exemplu: am un amic care si-a facut master-ul in SUA. Practic l-a facut in cadrul Pentagonului…. Sti care a fost conluzia lui: bani aruncati degeaba si rezultate zero, evidente de la inceput. Dar dupa cum i-a spus si profesorul: am primit banii, trebuie sa avem rezultate… Si produceau rezultate, tabele, zeci de tabele cu date. Practic zero barat…
  4. Per moment singurele elemente care sunt considerate unice sunt amprenta mainii si amprenta ochiului. Per moment encefalograma e doar o sparcaiala care nu se poate demonstra ca e unica pentru un anume individ. Cel putin eu nu prea cred.
  5. Aia cu emotia si comportamentul e cea mai tare: daca te-a zguduit ala cu avionul deasupra Oceanului Indian de ai spus ca se desface, dupa ce ajungi cu 2 ore intarziere si descoperi ca ai pierdut legatura urmatoarea si bagajele au ajuns in alta parte, ghici ce ganduri ai… Crezi ca asta implica neaparat ca vei face ceva rau?
  6. Creierul uman e inca o mare necunoscuta… Cu toate calculatoarele din lume legate in paralel am mari dubii ca s-a ajuns la nivelul de a putea emula un crier de maimuta.
  7. Concluzia, dupa cum spun si aia din Grecia:
  Starting Date 1 January 2006
  Duration 36 months
  Total Budget 5.207.204 Euro
  si cel mai tare e ca fiind finantat de la fondurile UE trebuie sa aduci rezultate ca sa iei banii asta… pozitive sau negative… Eu bag mana in foc ca rezultate in practica sunt negative… Da’ 5 milioane de coco in 36 de luni e o chestie 😀

 17. spellmaker
  10 iunie 2009 la 16:30

  @Abis. as vrea sa aduc in atentia ta ceva nou.exista un nou tip de tehnologie (bazata pe niste principii mai vechi dealtfel)care poate realiza gasirea unei persoane,poate realiza identificarea ei chiar dintr-un grup mare de oameni sau chiar a unei substante.se bazeaza pe un sistem care creeaza un element virtual(realizat pe un computer)care apoi se introduce intr-un dispozitiv special.pe principiul rezonantei unice a unei persoane sau a unui substante cu ajutorul acestui dispozitiv poti sa gasesti pe orcine te-ar interesa cu conditia sa ii faci „programul”.sa nu crezi cumva ca se vor folosi numai tehnologiile obisnuite.exista si altele mai putin cunoscute.

 18. Marius
  10 iunie 2009 la 19:59

  Biblia se va implini indiferent daca ne opunem sau nu. Nu cumva sa ma trezesc ca ma lupt cu cine n-ar trebui. Antihristul va veni indiferent daca vrem sa-i dam voie sau nu. Important va fi in ce tabara vom fi.
  Cu toata tehnolohia actuala am vazut zilele astea cat de incapabili suntem sa gasim un avion cazut in atlantic. Unde erau satelitii care fac tot timpul poze, unde erau „urmaririle” prin gps, etc.

 19. spellmaker
  11 iunie 2009 la 13:05

  ai dreptate Marius .de cele mai multe ori tehnologia e zero.sa speram ca o putem depasi la nivelul sufletului

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: