Prima pagină > Apusul, Atitudine, Gînduri, Ştiri > Obama: „Între susţinătorii avortului şi cei care sunt împotrivă este o poziţie ireconciliabilă”

Obama: „Între susţinătorii avortului şi cei care sunt împotrivă este o poziţie ireconciliabilă”

Preluare din revista „Credinţa Ortodoxă”

L-am auzit, la televizor, pe Obama, preşedintele marii Americi, rostind, la întâlnirea cu studenţii din Paris, la 18 mai 2009: „Între susţinătorii avortului şi cei care sunt împotrivă este o poziţie ireconciliabilă”. Cei din sală, vreo zece mii, îl aclamau, cei de afară, antiavorţioniştii, îl huiduiau. El, „preşedintele planetar”, susţinea avortul, sau, după expresia lui, „dreptul femeilor la avort”.

Dacă suntem atenţi, măcar puţin atenţi, observăm că lucrurile se clarifică pe zi ce trece. Susţinătorii morţii, adică ai dreptului femeilor de a ucide prunci, se află în stare de excludere cu susţinătorii vieţii, ai naşterii de copii în familii. Culmea e că au devenit şi ei conştienţi de acest amănunt esenţial. Nu poate exista stare de compromis între moarte şi viaţă, ceva intermediar, aşa, un fel de agonie, cam cum e stadiul lumii de azi. Între cele două tabere ireconcilierea vine din ceva mai adânc, dintr-o taină: între Hristos şi diavol nu va fi niciodată vreun compromis de nici un fel. Hristos va fi în veac Adevărul şi numai Adevărul, diavolul va reprezenta minciuna cu toate disimulările şi aparenţele pe care le interpune el. Femeii, înainte de izgonirea din rai, Dumnezeu i-a zis: „Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii” (Facere 3, 16). Nu i-a spus „voi înmulţi plăcerile tale şi în comodităţi vei ucide prunci”, ci i-a dat crucea durerilor de a naşte copii, de a chema oameni la viaţa veşnică. Prin asta urma să-şi spele păcatul căderii. Dar femeia actuală nu mai vrea mântuirea, s-a scuturat de necazurile naşterii de prunci, l-a alungat pe Dumnezeu din viaţa ei şi urmează „porunca” ucigaşului de oameni şi tată al minciunii, care spune: „Bucură-te şi ucide-i pe toţi!” Asta spune Satana!

Ce a zis Faraonul care se temea de înmulţirea poporului lui Israel, pe care îl pusese să lucreze din greu la cărămizi? „Tot copilul de parte bărbătească, ce se va naşte evreilor, să-l aruncaţi în Nil” (Ieşirea 1, 22). Ce spune Obama, Faraonul actual al noului păgânism? Avortaţi tot, noi vă susţinem, eu, ca preşedinte, vă spun că aveţi dreptul să lichidaţi pruncii, suntem în tabăra dracului, dar asta e situaţia, nu ne vom împăca defel cu viaţa şi cu susţinătorii ei, ar însemna să ne dezicem de diavolul, stăpânul nostru, ceea nu se cade să facem împărăţiei întunericului. Acum e clar? Creştinul ortodox să nu primească avortul în casa lui, ci numai pe Hristos şi pe toţi pruncii pe care El rânduieşte să fie născuţi. Nu e asta o luptă pe faţă cu diavolul şi cu slujitorii lui, cu moartea şi cu minciuna? Iar la Obama să vă uitaţi cu milă, ca la un slujitor devotat al împăratului morţii. El a zis-o, noi doar am constatat şi v-am atras atenţia.

Reclame
 1. 8 iunie 2009 la 23:29

  Da nu se impaca cu nu, albul nu se impaca cu negrul, etc., etc. O fraza care nu spune nimic, informatie zero. Foarte interesant ce poate sa speculeze cineva pe marginea unei asemenea fraze.

 2. horadeanu
  9 iunie 2009 la 14:29

  clar ca buna ziua
  nota 10 ati spus o pe sleau

 3. Cineva
  10 iunie 2009 la 14:24

  Pacat ca notiunea de avort nu se foloseste in cazul celor maturi , atunci am fi avut si noi ceva de spus impotriva lui Obama 🙂 si am fi sustinut avortul in cazul lui :)).
  „Presedintele tocmai a fost ” avortat ” din fericire a fost cel mai nedorit presedinte !!! ” :))))

 4. 8 noiembrie 2009 la 22:41

  Pai asta la fel e o moda noua de a da dreptul la avorturi…Nu stiu ei ce-i asteapta p/u acest drept!!!Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!!!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: