Prima pagină > Atitudine, Înştiinţări, Cuvînt Bun, Gînduri, Istorie > Pentru ea… – 17 ani de la o vineri de octombrie

Pentru ea… – 17 ani de la o vineri de octombrie

Astăzi, fii Neamului Românesc, îi cinstesc memoria soţilor Ion şi Doina, cei care, în măsura înţelegerii şi posibilităţilor, au lucrat la întărirea şi retrezirea neamului românesc în vremuri de restrişte. Au fost oameni muncitori, consecvenţi, atenţi la cei din jur şi la situaţiile prin care au trecut. O pereche înţeleaptă. Mulţi îi văd prin prisma croielii idealiste ţesute în ultimii ani de cei care habar nu au avut de interesele şi aluatul autentic românesc din care au fost plămădiţi răposaţii artişti. A-i idolatriza dintr-un entuziasm infantil înseamnă a-i jigni profund, Ion şi Doina fiind expresia slujitorilor smeriţi şi cumpătaţi ai Neamului, întotdeauna conştienţi de starea jalnică a ţării şi poporului în sînul căruia au crescut, au iubit, au plîns, au cîntat… Dumnezeu să-i odihneasă în pace, iară pe noi, cei care nu uităm, să ne întărească în Credinţă şi Dragoste de Dumnezeu şi Neam încă neapus!

 1. mira
  2 noiembrie 2009 la 14:14

  mi se pare foarte nepotrivita poate chiar socanta postura, gestica acestei fetite, e un fel de lepadare a duhului firesc al copilariei; din ce in ce mai mult se promoveaza ideea si practica prin care copiii isi pierd inocenta copilariei imitand duhul, fitzele si scalambaielile oamenilor ‘maturi’ prin diferite concursuri de gen.

 2. Ina
  3 noiembrie 2009 la 10:26

  Aceeasi parere am si eu in legatura cu gesturile fetitei. Gesturile astea sunt puse in copil de adulti.

  Crucea facuta la sfarsitul melodiei, nici nu stiu cum s-o categorisesc. Acelasi lucru fac si parlamentarii nostri de ochii nostri:(

  Se vede pe youtube urmatoarea melodie „mama”, cantata tot de ea. E caraghioslac dureros. Nu stiu cum as reactiona daca vreunul din copii mei mi-ar canta un cantec si ar face acele gesturi provocatoare:(

  Sa avem grija de copii.
  Doamne ajuta

 3. 3 noiembrie 2009 la 13:15

  Păcat de copilăria ei. Şi eu i-am stimat pe soţii Ion si Doina Teodorovici, dar nu cred că este necesar ca un copil să interpreteze astfel de melodii care au rolul să trezească in oameni spiritul national. Gesturile pe care le face micuta sunt provocatoare. Probabil că părintii ei se gandesc la micuta Cleopatra si al ei Ghita, dar nu se gandesc ca-i rapesc copilaria. Si eu am un bebe de 1 an si am primit si eu ca parinte o oferta ca el sa apara intr-o reclama la Pampers dar am refuzat. Desi nu stau prea bine cu banii am refuzat gandindu-ma doar la bebele meu si la copilaria lui.

 4. 3 noiembrie 2009 la 15:06

  De acord in privinta nepotrivirii varstei fetitei cu gesturile si mimica pe care o face. La prima vizionare imi scapase acest moment 😉

 5. 8 noiembrie 2009 la 22:22

  Sa fi fost aceasta melodie in memoria vestitilor Ion si Doina Aldea Teodorovici…Sa-i odihneasca Dumnezeu in pace…

 6. Liana
  9 noiembrie 2009 la 0:34

  Parerea mea estew ca fetita nu-si mai controleaza gesturile, atata timp cat traieste cea ce canta din tot sufletul !
  NU AVETI DREPTATE NICIUNUL !
  Vizionati de mai multe ori !
  Urmariti dansul acestor manute, si degetele superbe, pe care ea nu-l mai poate controla, caci o echilibreaza, in sfortarea ei, de a da tot ce e mai bun, pentru aceasta muzica sfanta compusa de un martir, si aceste versuri sfinte scrise de alt martir. Martiri care au iubit din tot sufletul Romania mama, care plange si acum dupa copilul Basarabia care i-a fost smuls cu forta de puteri care depaseau chiar si puterile de mama…
  Totul este superb in acest clip !

 7. Liana
  9 noiembrie 2009 la 0:42

  Nu cred ca am vazut si auzit vreodata ceva mai frumos !!!

 8. dimitrie
  9 noiembrie 2009 la 16:30

  Daca nu-si mai controleaza gesturile e grav… Si mai grav e ca dvs. nu intelegeti despre ce e vorba (sau ca aici e un site ortodox). Ar trebui sa-l cititi mai intai Sf Ioan Gura de Aur ca sa vedeti ce-i cu duhurile lascivitatii. (asta daca sunteti ortodoxa, dar si daca nu, macar de curiozitate sa vedeti ce zic Sfintii Parinti ai Ortodocsilor).

 9. Liana
  9 noiembrie 2009 la 22:51

  Vi s-a parut ca fetita aceasta ar fi stapanita de vreun duh de lascivitate? Poate ca interpretam termenul in feluri diferite.
  Da, sunt ORTODOXA !
  Da, ii citesc si pe Sfintii Parinti, dintre care cel mai drag, pt scrierile lui, imi este…Sfantul Ioan Gura de Aur !
  Poate ca nu am folosit termenul potrivit spunand „nu se controleaza”, ca este interpretabil dupa cum vad, si trebuia sa folosesc termenul de „firesc”, adica este fireasca, la ceea ce a facut, care nu este usor pt un copil, de fapt ea nici nu este un copil obisnuit, ci este unul deosebit, rarisim, „altfel”, in sensul bun desigur, si niciodata cei multi nu ii vor agrea pe cei „altfel” decat ei.
  Dar, va rog sa ma iertati, nu toti cei care au ochi, vad, si nu toti cei care au urechi, aud…
  Ar fi bine ca cei care privesc cu ochi critic acest material, sa si-l salveze, sa-l puna bine, si sa-l revada, dupa ce si-au despietrit inimile, si curatat ochiul.
  Fetita aceasta a avut o vestimentatie desavarsita pentru o fetita; deci nu a fost imbracata ca o „primadona” in miniatura !
  A intrat in scenta frumos, cu capul acoperit, pentru ca urma sa cante ceea ce a cantat, si dupa care si-a facut cruce, si tot atat de cuminte a iesit din scena; nu a facut „fitze”, a aratat spre ochisori niste lacrimi imaginare despre care textul vorbea, si atat !
  Si depre caliatatea vocii ei, si felul in care a cantat, nu mai vorbesc, las specialistii sa se exprime !
  Pacatul nostru al celor multi este cu nu primim ceea ce este cu adevarat deosebit; dar nu-i nimic, primeste si se bucura Domnul !

 10. 9 noiembrie 2009 la 23:04

  Nu merita sa se discute atat pe tema aceasta.

  P.S: Liana, fetita nu si-a facut Cruce, ci a schitat o asa-numita cruce papistaseasca. Asta e.

 11. Liana
  9 noiembrie 2009 la 23:05

  dimitrie,
  intrati, va rog, in DEX ONLINE si cautati termenul lasciv, si cercetati-va sa vedeti daca nu cumva ati pacatuit, facand asemenea aluzii privind aceasta fetita minunata, sau problemele sa fie chiar la dvs…
  Daca nu va puteti cerceta singur, dati-va la cercetat la un duhovnic foarte bun, eu asa va sfatuiesc.
  Oare ce mai trebuie sa arate Dumnezeu oamenilor ca sa le placa?
  Caci FRUMOSUL, se vede ca nu le mai place !
  Domnul sa va lumineze !

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: