Prima pagină > Apusul, Atitudine, Ştiri > ÎNAINTĂM: Internet explorer de oameni

ÎNAINTĂM: Internet explorer de oameni

Noua versiune a browser-ului Internet Exlorer permite utilizatorilor să folosească la accesarea resurselor protejate identificarea biometrică.  De pe portalul rusesc Biometrics.ru aflăm că aplicația my-iWallet (“portofelul electronic”)  integrată în browser permite identificarea utilizatorilor după față, voce, amprentele degetelor sau iris.

Avantajul principal a versiunii noi a browser-ului este că utilizatorii nu vor mai avea nevoie să memoreze și să întroducă de nenumărate ori numele și parola la autorizație pe diverse site-uri. În timp ce “portofelul electronic” are rolul de identificare a utilizatorului, acestuia îi rămâne doar  să genereze unul  din identificatorii înregistrați, dintre cei menţionaţi mai sus.

Desigur că utilizatorul va avea nevoie de resurse fizice (hardware) cu capacitatea de a prelucra identificatorul folosit. Pentru recunoașterea feţei sau a vocii va fi destul o cameră web, încorporată în multe din modelele de notebook-uri, sau un microfon integrat în placa audio. Însă eficacitatea și siguranța acestor  metode ieftine de identificare este destul de problematică, pentru că vocea utilizatorului poate să varieze în funcție de dispoziție sau starea sănătăţii, caz în care “portmoneul electronic” nu va mai fi capabil să recunoască stăpânul, iar resursele amintite mai sus de recunoaștere a feței, atât de reclamate de producătorii de notebook-uri, sînt ușor de amăgit chiar și cu o fotografie de calitate.

Ca o alternativă serioasă a parolelor nesigure și incomode poate fi luat în considerare identificarea după amprentele degetelor sau identificarea irisului. Însă dispozitivele de scanare a irisului sunt puțin răspândite și costisitoare, în timp ce dispozitivul de scanare a amprentelor degetelor sunt produse pe scară largă și la un preț accesibil.

În acest fel, înlăturând publicitatea pertinentă comunicatului despre funcţiile biometrice a noii versiuni de Internet Explorer, se poate observa că această apariție este în primul rând prielnică producătorilor și ditribuitorilor de dispozitive pentru scanarea amprentelor, mod de identificare cel mai des răspândit și dominant pe piața tenologiilor biometrice.

Acestea fiind spuse, se poate aprecia această inovație ca fiind inventată pentru promovarea și răspândirea globalizării și, ca de obicei – „totul pentru comoditatea noastră”…

Reclame
  1. 10 noiembrie 2009 la 0:46

    paşii se măresc pe zi ce trece

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: