Prima pagină > Atitudine, Cuvînt Bun, Gînduri, Istorie, Ortodoxie > O viaţă de episcop ortodox

O viaţă de episcop ortodox

În această zi, după calendarul ortodox, pomenirea Cuviosului Părintelui nostru Ioan, episcopul Polivatului, făcătorul de minuni.

Cuviosul Părintele nostru Ioan încă de pe când era tânăr ura desfătările şi plăcerile şi-şi împodobea viaţa cu post şi înfrânare. Pentru aceasta a şi fost hirotonit episcop al Polivatului, urcând în chip legiuit toate treptele bisericeşti. După ce i s-a încredinţat păstorirea poporului, a adăugat la nevoinţele lui pustniceşti de mai înainte, alte nevoinţe, iar la osteneli alte osteneli.

Când Leon Isaurul a luat cu nevrednicie sceptrul împărăţiei şi a început să hulească sfintele icoane, acest sfânt bărbat s-a dus la Constantinopol şi a mustrat cu tărie necredinţa împăratului. Apoi s-a întors la turma sa, i-a învăţat pe credincioşii săi cu de-amănuntul credinţa şi i-a făcut să fie gata cu toţii să-şi verse sângele pentru dreapta credinţă. Vieţuind aşa, a părăsit cele de jos şi s-a mutat la Domnul pe Care Îl dorea.

Citind această scurtă relatare despre viaţa episcopului Ioan, înţelegem lesne ce înseamnă un episcop ortodox şi vedem că în zilele noastre (adică în vremurile de pe urmă) episcopii, mitropoliţii şi patriarhii bisericilor oficiale se aseamănă întru totul nu episcopului Ioan, ci împăratului nelegiuit Leon Isaurul. Şi nu doar că se aseamănă, ci îl şi întrec în viclenie şi apostazie, pentru că acest Leon hulea sfintele icoane, pe cînd ierarhii ecumenişti nu hulesc doar icoanele prin erezia ecumenistă pe care o împărtăşesc, ci pe însuşi Hristos Dumnezeu şi Biserica Sa, declarînd că nu există „Una, Sfîntă, Sobornicească şi Apostolească Biserică” şi că fiecare credinţă ne poate mîntui.

Şi mai vedem încă ceva, dacă sîntem sinceri cu noi înşine: că în bisericile oficiale ecumeniste nu doar că nu există un „episcop Ioan”, dar că nici nu poate răsări unul ca acesta, în condiţiile actuale, întrucît Sistemul bisericesc oficial, în esenţa sa antihristică, este incompatibil cu asemenea episcopi care (1) mustră cu tărie necredinţa împăratului, care (2) îşi păzeşte şi (3) îşi învaţă turma cu de-amănuntul credinţa, care-i (4) face pe cei păstoriţi să fie gata cu toţii să-şi verse sîngele pentru dreapta credinţă. Şi oare Îl doresc cu adevărat pe Dumnezeu ierarhii ecumenişti, aşa cum citim că Îl dorea sfîntul Ioan? Sau sînt gata, de fapt, să-şi păstreze „treapta” de dragul lepădării dreptei credinţe, ca să fie bine văzuţi şi îndestulaţi în această viaţă şi în acest Sistem din care se hrănesc?

Reclame
 1. Mos Ioan
  17 decembrie 2009 la 21:46

  Au venit zilele durerii……………Patriarhul Daniel, asa zisul Sfânt Sinod, multi ierarhi, preoti si diaconi îl tradeaza pe Dumnezeu, ascunzând Adevarul credinciosilor. „Preafericitul” din Deal si ceilalti mai sus enumerati ar trebui sa strige, în Sfintele Biserici, sa înceteze masacrul oamenilor prin avort, homosexualitate, eutanasie, vaccinuri, droguri, etc.etc. Acesti ierarhi nu sunt demni de a pastori Turma lui HRISTOS. Ei tac, devenind astfel slugile satanei.
  Toti acesti tradatori, în frunte cu „Preafericitul”, trebuie sa plece si sa lase locul celor care pastoresc poporul credincios cu frica si dragoste de DUMNEZEU.
  Aceste slugi ale Satanei nu au avertizat poporul nici de pericolul actelor de identitate biometrice, iar atunci când Sfintia Sa Iustin Pârvu a tras semnalul de alarma a fost batjocorit de aceste iude ( masoni în sutane).

  Noi, crestinii, trebuie sa ne rugam si iar sa ne rugam si în acelasi timp sa fim vigilenti cu acesti serpi veninosi si sa spunem si sa iubim Adevarul care este Domnul si Mântuitorul Nostru IISUS HRISTOS.

 2. elena
  19 decembrie 2009 la 20:54

 3. niculina
  19 decembrie 2009 la 23:43

  ..la sinodul in care s-a dezbatut problema actelor biometrice, dintre toti participantii, episcopi, preoti, cine-o fi fost acolo…, cum de nu s-a gasit nici unul ca Sf Nicolae si sa palmuiasca „decizia..”?? ..ca documentele biometrice nu prezinta nici un pericol,nici spiritual, nici fizic ( pt sanatate),pt ca cu alte cuvinte traducerea.. cam asta ar fi..! (din moment ce pr. stoica a spus ca isi va face pasaport biometric !)
  ” .. la ce bun sa fii mitropolit(arhiereu) daca nu poti marturisi ADEVARUL oamenilor..???” (cautati cartea din care am luat citatul)

 1. 27 mai 2010 la 14:29
 2. 9 iunie 2010 la 14:58

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: