Prima pagină > Atitudine, Ortodoxie, Ştiri > Savanţi: De BOBOTEAZĂ (după calendarul ortodox), activitatea electromagnetică a apei devine de cîteva ori mai intensă

Savanţi: De BOBOTEAZĂ (după calendarul ortodox), activitatea electromagnetică a apei devine de cîteva ori mai intensă

2005, Interfax-Religion

Toate apele, inclusiv cele din sistemul de alimentare cu apă, şi-au schimbat proprietăţile fizice de Bobotează şi în ajun. Acest fapt a fost descoperit de fizicienii Institutului Sysin de cercetare al Ecologiei umane şi igienă a mediului din cadrul Academiei Ruse de Ştiinţe medicale.

Savanţii institutului au cercetat zilnic proprietăţile şi calitatea apei din conductele sistemului de alimentare prin măsurarea cantităţii radicalilor ionici din aceasta. Din 17 ianuarie, cantitatea de radicali ionici a început să crească, iar apa a început să se limpezească. Nivelul pH al apei creştea – făcându-o mai puțin acidă – a titrat cotidianul Moskovsky Komsomolet.

După cum se aşteptaseră cercetătorii, maximul de activitate a fost atins în seara zilei de 18 ianuarie (după vecernia Bobotezei). Cantitatea ridicată de radicali ionici a produs apei o conductivitate electrică echivalentă cu cea a unui catalizator artificial (apă saturată de electroni). Activitatea electromagnetică a început să coboare în dimineața zilei de 19 ianuarie şi a revenit la nivelul normal până pe 20 ianuarie.

Motivul acestei creşteri rapide a activității electromagnetice a apei de Bobotează a fost o mare acumulare de radicali ionici în litosfera pământului care este un adevărat rezervor de electroni ce sunt transferaţi în majoritate în apă, a spus un cercetător experimentat, Dr. Anatoly Stekhin. În acelaşi scop, cercetătorii au măsurat de asemenea de Bobotează nivelul de structurare şi de îngheţ al apei, atât al apei din conductele sistemului de alimentare, cât şi mostre din râul Moscova, dar şi apă luată de la biserică. “Până și apa de la robinet provenită din sistemul de alimentare, care este de regulă departe de cel ideal, arăta armonios la microscop după ce am îngheţat-o” a spus Stekhin.

2010: Încă nu am aflat dacă şi în acest an Iordanul s-a întors înapoi (în 2009 s-a întors, dar foarte puţin vizibil; cine află situaţia din 2010 – vă rog să-mi spuneţi şi mie), însă îndată după slujba sfinţirii apei a început să plouă, după cîteva minute apărînd un curcubeu.

  1. gil
    20 ianuarie 2010 la 9:20

    este o descoperire foarte folositoare crestinilor,arata ca se intampla ceva si mai ales la data de pe vechi!!adica magnetu celor de pe nou s a stricat !!

  1. 20 ianuarie 2010 la 16:47
  2. 9 ianuarie 2011 la 15:37
  3. 19 ianuarie 2011 la 20:58

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: