Prima pagină > Apusul, Atitudine, Ortodoxie, Ştiri > ERETICII sînt satisfăcuţi de alegerea lui IRINEU al Serbiei

ERETICII sînt satisfăcuţi de alegerea lui IRINEU al Serbiei

preluare de pe mdn.md

Papa Romei Benedict al XVI-lea l-a felicitat pe noul patriarh al Serbiei Irineu cu alegerea sa şi şi-a exprimat speranţa pentru o întîlnire în curînd la Belgrad.

Pontificul şi cardinalul Walter Casper, preşedintele Consiliului papal pentru contribuţii la unitatea creştină, şi-au exprimat speranţa pentru adîncirea colaborării dintre Bisericile Romano-Catolică şi Ortodoxă sîrbă. „Să Vă dăruiască Domnul multe daruri duhovniceşti, înţelepciune, putere şi dreaptă judecată ca să puteţi sluji Bisericii lui Hristos cu aceeaşi dragoste ca şi a Lui”, – se spune în mesajul papal în care se exprimă satisfacţia pentru alegerea noului cap al Bisericii Ortodoxe Sîrbe. Benedict al XVI-lea a mai ţinut să dorească noului patriarh „putere interioară capabilă să consolideze unitatea şi creşterea Bisericii Ortodoxe Sîrbe, precum şi să edifice relaţii fraterne cu celelalte Biserici şi comunităţi bisericeşti”. Papa a dat asigurări de „apropierea Bisericii Catolice şi despre obligaţia ei de a contribui la creşterea relaţiilor fraterne şi a dialogului teologic astfel încît obstacolele care împiedică uniunea completă dintre cele 2 Biserici să poată fi depăşite”. În mesaj se subliniază în mod special că Papa Romei şi cardinalul Casper speră foarte mult la o întîlnire cu episcopii sîrbi – „din multe considerente” – şi la dezvoltarea colaborării dintre cele două instituţii.

Monseniorul Nemet Laszlo, episcopul catolic al oraşului sîrbesc Zreneanin şi secretar general al Conferinţei episcopale internaţionale „Sf. Chiril şi Metodie”, a dat un interviu corespondentului postului de radio al Vaticanului cu ocazia alegerii noului Patriarh. În particular, monseniorul Laszlo a spus: „Alegerea patriarhului Serbiei este, fără nici o îndoială, o noutate bună pentru Biserica Catolică din Serbia. El este cunoscut prin contactele sale cu Biserica Catolică şi nu numai în Serbia, dar şi în Italia. Se cunosc, de asemenea, şi eforturile lui în domeniul ecumenismului. Pe de altă parte, el (patriarhul Irineu) este unul dintre cei mai înduhovniciţi episcopi: rugător, om de o adîncă duhovnicie, adept al dialogului şi toleranţei. Există multe premise pozitive, inclusiv pentru colaborarea noastră. Şi aceasta este foarte important, în special în ajunul celebrării în anul 2013 a 1700 de ani de la adoptarea edictului de la Mediolanum. Aici, în Serbia, noi dorim să organizăm o mare sărbătoare la care să participe atît Biserica Ortodoxă, cît şi cea Catolică. Pregătirile pentru celebrare au şi început”.

Îndată după alegerea sa, noul patriarh a declarat că nu are nimic împotriva vizitei în Serbia a Papei Romei Benedict, precum şi nu a exclus apropierea Patriarhiei Serbiei de Biserica Catolică.

Notă: Avem în faţă combinaţia perfectă: aparenţa duhovniciei şi rîvna întru erezia ecumenistă. Pentru ca „să ducă în rătăcire, de se poate, şi pe cei aleşi” (Marcu 13:22).

Martorii alegerii lui Irineu:

  1. Mos Ioan
    2 februarie 2010 la 1:03

    „Patriarhul” Irineu este un tradator, pus în fruntea Bisericii Sârbe pentru a o distruge. Acest lup îmbracat în piele de oaie este prieten cu „Preafericitul” Daniel al Bisericii Ortodoxe Române si cu „Patriarhul” Kiril al întregii Rusii. Toti, trei, sunt ecumenisti care si-au vândut sufletul Satanei.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: