Prima pagină > Atitudine, Gînduri, Ortodoxie, Ştiri > CONFIRMAT: Rîul Iordan s-a întors înapoi şi în acest an

CONFIRMAT: Rîul Iordan s-a întors înapoi şi în acest an

La stirea despre intoarcerea raului Iordan din anul 2010, in care am mentionat ca sursa noutatii a fost un prieten ortodox, am primit un comentariu de la Maria Chirculescu, de la agentia de pelerinaje „Miriam Turism”, care CONFIRMA intoarcerea raului si in acest an.

Sa fim atenti: aceasta minune nu inseamna ca Dumnezeu ii justifica pe ierarhii si clericii ecumenisti din Biserica Oficiala care participa an de an la slujba sfintirii apei, ci ca Dumnezeului nostru ii este bineplacut calendarul Bisericii Ortodoxe (asa-numitul „stil vechi”), statornicit in anul 325 de cei 318 Sfinti Parinti de la I-ul Sinod Ecumenic, prin insuflarea Duhului Sfant. La Dumnezeu nu conteaza atat calendarul in sine (cum incearca sa banalizeze dusmanii calendarului bisericesc), ci pazirea si urmarea acelui calendar care a fost intarit de Sfanta Biserica a lui Hristos, adica a calendarului bisericesc (iulian, „stil vechi”). Intoarcerea Iordanului nu are nici o legatura cu slujba sfintii apei. Daca Dumnezeu binevoieste, spre intarirea credintei ortodoxe, minunea se produce si se va produce in ciuda oricaror slujbe sau ritualuri. In acest sens, a se vedea articolul: : „Lumina sfîntă şi ecumeniştii”

Intru Adevar, mare este Dumnezeul ortodocsilor – Dumnezeul Predaniei si al ordinii – si mici sintem noi prin rationalismele patimase cele de multe feluri!

Iata mesajul Mariei:

Doamne ajuta!

Confirmam relatarea Maicii Neofita [sursa mea, de care am amintit in stire] din Iordania: in 19 ianuarie apa Iordanului s-a intors, a avut o miscare spectaculoasa: jumatate din albie urca spre amonte, cealalta jumatate cobora spre aval.

Relatarea “intamplarilor” prin care noi – grupul de pelerini romani – am ajuns sa ne aflam la apa Iordanului in 19 ianuarie 2010 si nu in 18 ianuarie – ajunul, cand se organizeaza procesiunea pe malul israelian – o gasiti la adresa: http://miriamturism.wordpress.com/2010/01/30/19-ianuarie-2010-s-a-intors-iordanul/

In plus, relatarea va apare si in revista Lumea Credintei , numarul din februarie 2010.

Toate cele bune,
Maria Chirculescu, Miriam Turism

 1. bota gabi
  30 ianuarie 2010 la 17:24

  felicitari ai punctat excelent.bravo!!

 2. gil
  3 februarie 2010 la 16:34

  acum am vorbit direct telefonic cu staretul unei manastiri care a fost la iordan de boboteaza si a zis ca s a intors dar departe de ce era acum cativa ani,trebuia sa fi atent fata de valurile de 25 cm ce apareau acum cativa ani!!si era sarat si sulfuroasa ceea ce nu era acu cativa ani!!si zicea ca concluzia este ca Dumnezeu este suparat pe noi !!toate bune !!

 3. gil
  4 februarie 2010 la 16:45

  va mai spun cateva cuvinte:cand au vazut grecii ca nu se intoarce iordanul inapoi ca acum cativa ani au izbucnit in ras!!adica radeau chipurile de patriarhul iordanian dar nu cred ca era un motiv de ras ci de plins!!de la anul nu mai dau voie decat cu pasaport biometric!!!deci cine mai face slujba cine mai asista..???

 4. Petru
  15 februarie 2010 la 12:38

  parintele Pisie Aghioratul spunea asa:,,Calendarul iulian a fost facut de un pagan,iar cel gregorian de un eretic”-din pacate unii ortodocsi au dat-o in fanatism cu calendarul,tin la calendar mai mult ca la Dumnezeu…si parintele Paisie Aghioratul a spus foarte clar ca cei care nu au mai vrut sa faca ascultare de patriarh din cauza calendarului,mare greseala au facut ca nu trebuie sa ne dezbinam noi ortodocsii la ori ce greseala a patriarhului ,mai ales ca,acest calendar nu e o ,,dogma”.Traiasca drepta credinta Ortodoxa

 5. 18 februarie 2010 la 23:19

  Petru, vezi ce spune un alt parinte din muntele Athos – Cuviosul Sava de la Esfigmenu, prigonit de „confratii” sai pomenitori ai patriarhilor-eretici care s-au perindat de-a lungul sec. 20 prin scaunul Constantinopolului: https://hristofor.wordpress.com/2009/06/03/adresarea-staretului-sava-athonitul-macar-fiti-tacut-si-nu-huliti-spunand-ca-ei-sunt-schismatici-si-in-afara-bisericii/

  Plus inca 3 materiale care arata adevarata fata a realitatii ecleziologice:

  1. https://hristofor.wordpress.com/2009/10/02/parintele-aldea-si-razboiul-lui-intru-cuvint/
  2. https://hristofor.wordpress.com/2009/11/18/zbuciumul-sufletesc-al-razboinicilor-impotriva-cuvintului-partea-i/
  3. https://hristofor.wordpress.com/2009/12/13/predica-despre-adevarata-biserica/

 6. lumi
  9 iunie 2010 la 12:51

  De ce nu se filmeaza minunea???? As dori mult sa o vad!!!!!!!

 7. 26 aprilie 2011 la 17:44

  Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: