Prima pagină > Înştiinţări > Pentru cei interesaţi: vă puteţi abona la acest blog

Pentru cei interesaţi: vă puteţi abona la acest blog

Am hotărît să pun la dispoziţie cititorilor interesaţi ai acestui blog posibilitatea de abonare, prin e-mail, la noile articole care apar aici. Vă puteţi abona în cîmpul din coloana din dreapta a paginii (sub cîmpul de „căutare”), înscriindu-vă adresa de mail, ulterior apăsînd „Abonează-mă.”. Astfel, veţi primi pe mail, în timp rapid, înştiinţările respective. Doamne, ajută, la aflarea şi ţinerea Adevărului neciuntit!

 1. Paisie
  19 aprilie 2010 la 20:36

  Vă trimit un comentariu la articolaşul: „Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc: Stiliştii au căzut în erezie nu pentru calendar, ci pentru că repetă botezul. Cine n-ascultă, este păgân ” deoarece nu am încredinţarea că va fi publicat pe blogul lui vlad-mihai.
  Mulţumesc!

  Spre ştiinţă preacuviosului părinte Arhimandrit Arsenie Papacioc!

  Aşa zişii stilişti de „stil” vechi spre deosebire de stiliştii de „stil” nou oficiază botezul ortodox, nu unul formal! Botezul e valabil dacă se fac cele 3 scufundări sau afundări! Se obişnuieşte în biserica nou calendaristă de influenţă apuseană, botezul prin stropire! Acel „botez” nu e valabil! Făcând abstracţie atât de ipocrita „dragoste” creştină pe care o invocaţi adeseori, călcând în picioare dragostea lui Dumnezeu şi 20 de secole de Ortodoxie cât şi de gogomănia cu pretinsa erezie în care au căzut chipurile „stiliştii” să luaţi aminte preacuvioase părinte Arhimandrit nu atât la vârsta şi priceperea Domniei Voastre, care nu sunt un temei şi nici un criteriu că învăţaţi cuvântului adevărului ci la cuvintele Sfinţilor Părinţi, dintre care Sf. cuvios Paisie Velicicovski, luminează ca un rug aprins, pentru toţi ortodocşii, mai ales pentru „stilişti”! Cei pe care Domnia şi Preacuvioşia Voastră îi numiţi stilişti botează pur şi simplu, nu a doua oară, nici a treia oară, pe cei care … nu sunt botezaţi! Luaţi aminte:
  „Căci Papa Pelaghie, urmând sfintelor porunci ale Sfântului Botez, cu sentinţă zice – că este trebuinţă, ca să se boteze fiecare prin trei scufundări, în numele Sfintei Treimi”. […] „Sfântul Oton prin trei scufundări boteza, căci se temea ca nu cumva latinii să se abată de la poruncile Apostolilor pentru Botez. A poruncit ca să zidească băi de marmură şi înăuntru, în biserici să le întărească şi mai sus de la pământ să fie, chiar până la genunchi” ! (Cuvinte şi scrisori duhovniceşti, volumul I, pag. 69-Sfântul Paisie de la Neamţ, Editura Tipografia Centrală, 1998)
  Ce anume vreţi să insinuaţi cu privire la vechii calendarişti, preacuvioase nou calendarist părinte Arhimandrit? Că sunt nişte fanatici şi nebuni? Nu vă e ruşine să minţiţi? Vă bazaţi pe aşa păruta autoritate în faţa unor enoriaşi care nu ştiu bine care e stânga şi care e dreapta şi care atacă orice şi pe oricine care nu împărtăşesc convingerile lor religioase de care nu au mare habar, căci despre cele canonice nici nu poate fi vorba! V-a dresat pe toţi Arhimandritul Ilie Cleopa, anume că el ar fi singurul în stare să înţeleagă şi să explice credincioşilor Sfintele Canoane? Ce aţi reuşit să faceţi? Aţi reuşit să privatizaţi Biserica lui Hristos şi să negustoriţi Harul Lui! Mare păcat! Nu v-aţi pus întrebarea de ce astfel de intervenţii în legătură cu dureroasa şi spinoasa schimbare a calendarului bisericesc le fac tot felul de călugăraşi obscuri şi tot felul de apostaţi şi neaveniţi? De ce ierarhii nou stilişti nu iau o poziţie oficială în care să se decidă controversa calendarului şi a vechilor calendariştilor? Şi dacă aveţi temei canonic de ce nu îi daţi anatemei, odată ce îi numiţi eretici? De ce? Că îi iubiţi?! Credeţi că ipocrizia vă va ajuta să câştigaţi Raiul?!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: