Prima pagină > Atitudine, Ortodoxie, Ştiri > „…De ce nu l-au caterisit şi pe patriarh (Teoctist) ?”

„…De ce nu l-au caterisit şi pe patriarh (Teoctist) ?”

Turma eparhiei de Caransebeş a „Patriarhiei Române” se întreabă sincer, ironizînd fără să vrea hăul în care se găsesc creştinii din „Bisericile” Oficiale ecumeniste. Un exemplu trist de roadă a credinţei oficiale a „Patriarhiei Române” – erezia ecumenistă:

„Preotul nostru nu a făcut altceva decât a făcut patriarhul Teoctist când a asistat la slujba făcută de Papa Ioan-Paul al II-lea. Păi, dacă este aşa de grav, de ce nu l-au caterisit şi pe patriarh? Din contră, preotul ar trebui lăudat, pentru că încurajează buna înţelegere între culte. Suntem cu toţii creştini. Atunci, de unde această intoleranţă de tip medieval a celor de la Caransebeş? Unde este ecumenismul cu care fac paradă cei de la Episcopie? Să fie, atunci, caterisit şi episcopul care se roagă în fiecare duminică pentru unitatea credinţei. Asta a făcut preotul nostru: a dat dovadă de dragoste frăţească faţă de alţi creştini.

Reclame
 1. Clifford
  10 noiembrie 2010 la 16:24

  fiindca PF Teoctist nu s-a impartasit cu catolicii. Simplu.

 2. furazolidon
  12 noiembrie 2010 la 9:55

  Eu zic ca trebuie aplicate canoanele. Daca exista canon care sa prevada caterisirea, preotul trebuie sa fie caterisit. Daca nu exista, sa nu fie caterisit. In felul asta problema are o rezolvare foarte simpla. Este trist ca multimea este impotriva canoanelor, dovedind o completa necunoastere a credintei ortodoxe. Un sfant spune asa : „Cine nu cunoaste adevarul, nu poate crede cu adevarat”.

 3. 12 noiembrie 2010 la 12:26

  Si mai simplu e sa observi ca Crecan nu s-a impartasit impreuna cu catolicul. Ce zice randuiala „Patriarhiei Romane”, pe care aceasta o aplica cand si cum se doreste:

  – nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

  – cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

 4. Clifford
  16 noiembrie 2010 la 13:13

  sau, mai simplu ar fi sa-mi spui de cate ori a LITURGHISIT PF Teoctist sau Daniel cu catolicii? Raspuns: niciodata. Daca preotul Crecan a liturghisit impreuna cu catolicul inseamna ca s-a impartasit din acelasi potir. Faptul ca PF Teoctist sau PF Daniel au asistat la slujbele catolicilor nu inseamna ca s-au impartasit impreuna. Nici macar in odioasa saptamana de rugaciune ce se organiza pe la Iasi (si mai nou, la B) nu se slujea Liturghia; se rosteau rugaciuni in comun. Stiu. stiu canoanele, ca n-ai voie sa te rogi cu ereticii, dar nu despre asta e vb in postarea ta. E vb ca nici Patriarhul Teoctist si nici Daniel nu s-au impartasit cu catolicii precum a facut-o preotul Crecan.

 5. 16 noiembrie 2010 la 18:47

  In privinta liturghisirii lui Teoctist cu papa: http://axa.info.ro/arhiva/anul-iii/axa-36/item/438-despre-filioque-si-apostazia-patriarhului-teoctist

  Catolicul a venit la Crecan in parohie, a coliturghisit cu el. Nu s-a impartasit. Teoctist a fost la catolici, la cel mai inalt nivel. La fel, a coliturghisit.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: