Prima pagină > Atitudine, Ortodoxie, Ştiri > Grecii „ortodocşi”

Grecii „ortodocşi”

Căci va veni o vreme cînd nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci – dornici să-şi desfăteze auzul – îşi vor grămădi învăţători după poftele lor, şi îşi vor întoarce auzul de la adevăr şi se vor abate către basme. (2Timotei 4:3-4)

Recent, grecii au dat publicitatii rezultatele unui nou sondaj, facut de compania „Vima tis Kiriakis”.

In 2008, grecilor li s-a pus urmatoarea intrebare: „Credeti Dvs. in invierea mortilor?” Au raspuns astfel: 51,3% au raspuns afirmativ, 41,8% au raspuns „mai mult ca da”.

Acum, in 2011, au raspuns altfel: 26,5% au raspuns afirmativ, 15,8% – „mai mult ca da”, 48,1% – au raspuns negativ, iar 10,1% au intampinat dificultati sa raspunda.

La intrebarea „Credeti Dvs. ca acum grecii cred in Dumnezeu la fel cum credeau in anii trecuti?” 46,1% au raspuns ca „mai putin ca inainte”, 28,8% – „la fel ca inainte”, iar 18,9% – „mai mult ca inainte”.

La intrebarea „Ce inseamna pentru Dvs. sarbatoarea Pastelui?” 36% au raspuns: „Timpul care trebuie dedicat religiei”, 11,1% – „timp de a merge la biserica”, 42,5% – „timp pentru treburile personale”, 39,9% – „timp de relaxare”, 15,1% – „timp in care sintem cu rudele”, 11,9% – „timp de vizitat locurile natale”.

La intrebarea „credeti in Dumnezeu?” 56,3% au raspuns „da”, 20% – „mai mult ca da”, 13% – „nu”, 7,7% – „mai mult ca nu”, iar 3,1% nu au putut raspunde.

Cu toate acestea, majoritatea celor chestionati au raspuns ca, in general, inteleg slujba ortodoxa. La intrebarea „Intelegi Dvs. textele sfinte (evangheliile) din Saptamana Patimilor?” 9,1% au raspuns – „inteleg bine”, 36,6% – „inteleg”, 37,9% – „un pic inteleg” si doar 16,2% au raspuns „nu inteleg”.

Sursa: Portal-Credo.ru

A nu se uita de marja de eroare. Oricum, tendinta este clara. Ma tem de eventualele rezultate ale unui sondaj asemanator facut la noi…

Reclame
 1. nikolai
  27 aprilie 2011 la 20:06

  sondajele dupa cum am mai aflat sunt facute la comanda iar cine face sondajul trebuie sa-l faca in asa fel sa fie in favoarea celui care da banul,adica celui care il comanda. Putina incredere am eu in sondaje,oricum sunt facute cu scopul de a duce la deruta

 2. 2 mai 2011 la 9:23

  din pacate este adevarat. traiesc printre ei si este cat se poate de adevarat.

 3. romano
  3 mai 2011 la 22:58

  la fel si cu pronosticurile de fapt sunt planurile lor de viitor ,referitor la Romania cu scaderea drastica a populatiei,multi stiu ca sionistilor le trebuie tara dar fara populatie si se silesc sa faca traiul insuportabil in tara pt ca oamenii sa plece in exil iar celor mai multi care raman in tara sa nu-si permita sa mai faca copii din cauza traiului extrem de scump si aproape imposibilitatea cumpararii unei locuinte pt tineri,se ataca sustinut familia,multi tineri din cauza incapacitatii de a intemeia un camin stau necununati.Aici in occident se silesc sa asigure conditii bune celor care vor sa divorteze si sunt incurajati indirect sa o faca.mai ales femeile divortate sunt foarte ajutate.

 4. Anonymus
  4 mai 2011 la 9:54

  Mai oameni buni, mai terminati cu ,,sionismul”. Nu ei conduc lumea. Vaticanul este cea mai mare putere care conduce lumea. Diversiunea sionista este o diversiune creata de Vatican si iezuitii lui.

 5. adrian
  5 mai 2011 la 23:02

  mucenicule,

  traiesti in Grecia? in ce oras? as vrea sa te intreb ceva de salonic. esti acolo?

 6. 7 mai 2011 la 23:09

  anonymus / cam de la revolutia franceza papistasii si-au pierdut forta principala (iezuitii si alte ordine „calugaresti” )
  Si termina cu aberatul!

 7. nikolai
  8 mai 2011 la 9:59

  din cate observ in viata de zi cu zi,purtatorii de sort sunt infiltrati in tot ce se cheama organizatie, institutie etc peste tot unde se aduna cativa oameni , bineinteles ca sunt niste amarate de iude cu grade mai mici ,deci de sacrificiu,la biserica „ortodoxa” a papei de istambul de aici sunt doi preoti unul e arhimandrit,un diacon si si unul de mir care zideste la caramizile lui faraon,in spitale in posturile importante sunt tot purtatori de sort iar daca cineva ajunge in postul acela si nu e de-al lor, neaparat e absorbit daca vrea sa-si pastreze scaunul, asta spun din ce am vazut si am auzit de la angajati mai simpli.Deci nu numai Romania ci toata lumea se afla sub stapanirea lor.

 8. Maria Cristina
  15 mai 2011 la 17:35

  Catolicismul a renascut din propria cenusa si toate puterile lumii se vor uni impotriva lui Hristos folosind drept innstrument sioniosmul.
  S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună împotriva Domnului şi a unsului Său: „Să rupem legăturile lor şi să lepădăm de la noi jugul lor.” (Psalmi 2.2)

 9. un ortodox
  18 octombrie 2011 la 18:17

  anonimus ai aparut si aici sa aberezi?ce a fost inai :papa sau ana+caiafa ? tot subtirel la minte ai ramas ?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: