Prima pagină > Atitudine, Ortodoxie, Ştiri > Încă o dovadă: Mitropolia Moldovei este parte oficială a ereziei ecumeniste

Încă o dovadă: Mitropolia Moldovei este parte oficială a ereziei ecumeniste

Pe 2-3 octombrie 2013 a avut loc sinodul arhieresc al „Patriarhiei Moscovei”. Printre multe chestiuni discutate în cadrul acestei adunări, pe 2 octombrie s-a aprobat componenţa oficială a delegaţiei Patriarhiei Moscovei la Asambleea (Adunarea Generală) aşa-numitului „Consiliu Mondial al Bisericilor” (CMB) care va avea loc în Republica Coreeană în perioada 30 octombrie – 8 noiembrie. Atît site-ul oficial al patriarhiei conduse de Kiril Gundeaiev, cît şi site-ul oficial al mitropoliei Moldovei conduse de Vladimir Cantarean a publicat lista persoanelor (jurnalul nr. 119) care fac parte din delegaţia respectivă. Astfel, din partea „Bisericii Ortodoxe din Moldova” va pleca Vadim Cheibaş, secretarul mitropoliei. Delegaţia va fi condusă de a doua persoană ca importanţă după Kiril – mitr. Ilarion Alfeev.
 
Această Adunare Generală a CMB are şi un site special dedicat acestui eveniment unde pot fi găsite mai multe detalii. Iată orarul oficial la care vor participa toţi membrii CMB. 
 
„Patriarhia Moscovei” este membră a acestei organizaţii mondiale anticreştine (cum au denumit-o pe drept cuvînt unii teologi ortodocşi – „Biserica lui Satan” – un trup potrivnic Trupului lui Hristos) de 52 de ani (din 1961), de atunci de cînd sinodul PM a hotărît oficial la nivel sinodal stabilirea părtăşiei de rugăciune şi împărtăşanie cu CMB. Iată pagina Patriarhiei Moscovei de pe site-ul oficial al CMB, fapt ce confirmă că Patriarhia Moscovei împărtăşeşte pe deplin principiile de credinţă ale CMB. La fel ca şi PM, „Patriarhia Română” a devenit membră a CMB în 1961.
  • Fragmente din Cartea de Program a Asambleei din acest an:
Asambleea va aduna mai mult de 3000 de lideri de biserici, membri şi parteneri ecumenici din aproape toate tradiţiile creştine de pe glob. A 10-a Asamblee va fi o „asamblee de rugăciune”. Participanţii se vor aduna în fiecare dimineaţă şi seară pentru rugăciune comună. După rugăciunea de dimineaţă, participanţii se vor aduna în grupuri mici pentru studiu biblic. Servicii euharistice [împărtăşania] ar putea de asemenea să fie oferite de variate tradiţii bisericeşti. 
Scopul principal al acestei frăţii de biserici din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor este să se cheme reciproc la o unitate văzută într-o singură credinţă şi într-o singură comuniune euharistică [„împreună-împărtăşire”], exprimată în rugăciune şi împreună-vieţuire în Hristos, prin mărturia şi slujirea în faţa lumii, şi pentru a înainta spre acea unitate în care lumea să creadă.
 
Notă: Consiliul Mondial al Bisericilor a fost înfiinţat în anul 1948 de către reprezentanţii a 147 „Biserici”. În prezent, CMB este format din 394 „biserici” (protestante, „ortodoxe”, anglicane şi altele) ce adună împreună peste 560 milioane de „creştini” din peste 110 ţări. Există o strînsă colaborare între CMB şi Biserica Romano-Catolică. Secretarul general al CMB este pastorul Dr. Olav Fykse Tveit din „Biserica” (luterană) a Norvegiei. Sediul CMB este la Geneva, în Elveţia.
 
În 2010 un grup de preoţi şi mireni conduşi de protoierul Cibric Anatolie a hotărît să ceară public conducerii „Patriarhiei Moscovei” ieşirea din CMB. La indicaţia patr. Kiril Gundeaiev, s-a încercat prin diferite metode neutralizarea rîvnei grupului respectiv de preoţi şi creştini, lucru care s-a încununat cu succes, astăzi problema părtăşiei mitropoliei Moldovei cu erezia ecumenistă (cu CMB şi multe alte adunări si manifestaţii eretice) nemaifiind un subiect de îngrijorare pentru preotul Anatolie şi alţi creştini aflaţi sub ascultarea lui. Tot în 2010, de hramul bisericii al cărei paroh este, preotul Anatolie Cibric a afirmat public că apartenenţa mitropoliei Moldovei la CMB „ne afectează primirea Darului Duhului Sfînt, ne lipseşte de acest Dar.”

 


 ALTE MATERIALE la TEMĂ:
  1. AndreiD
    22 octombrie 2013 la 14:08

    ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/09/15/biserica-trebuie-sa-iasa-din-captivitatea-babilonica-a-consiliului-mondial-al-bisericilor-semnati-petitia-cerem-iesirea-bisericii-ortodoxe-romane-din-consiliul-mondial-al-bisericilor/

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: