Prima pagină > Ortodoxie > Apostazie continuă: „Mitropolia Moldovei” slujește deschis cu sectanții

Apostazie continuă: „Mitropolia Moldovei” slujește deschis cu sectanții

untitled

Acum 1 an atenționam pe cei cărora le pasă de mîntuire despre o lucrare ascunsă (ocultă) săvîrșită de instituția care-și spune „Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove” și care se pretinde a fi „Biserica Ortodoxă din Moldova”. Este vorba despre conlucrarea și conslujirea pe față cu o sectă para-ortodoxă răspîndită în Rusia și din ce în ce mai mult în afara ei: așa-numiții kocetkovțî sau, cum își spun ei mai des „frății mici ortodoxe” în cinstea „Sfîntului Paisie de la Neamț” sau a „Schimbării la Față”. 

Articolul despre cum „mitropolia Moldovei” îi promovează, îi binecuvîntează pe acești sectanți și, cel mai relevant, ascunde aceasta cu bună știință se numește „Mitropolia Moldovei și ereticii lui Kocetkov sau cum anume diavolul s-a ascuns în mai multe detalii”

Orice erezie are o proprietate specifică: întunecă mintea omului care, prin urmare, se afundă din ce în ce mai mult în ea, considerîndu-o, cu „ajutorul” diavolului din ce în ce mai ortodoxă și patristică. Astfel, și în acest an mitropolia condusă de Vladimir Cantarean organizează 3 zile de promovare a acestei secte, inclusiv cu conslujirea în cadrul liturghiei care va avea loc în două locuri: la mănăstirea „Noul Neamț” de la Chițcani și la parohia euro-parohului Maxim Melinti de la Ghidighici. Programul îl puteți vedea alăturat:

anunt_3zile

Nu are rost să se repete asupra caracterului ne-ortodox al „mitropoliei Moldovei”; pentru o minte trează și o inimă sinceră sînt suficiente faptele vădite în ultimii ani. Din păcate, mitropolia respectivă insistă cu învîrtoșare să-și adauge la dosarul de erezii și această faptă (fapte) antihristică:

(1) recunoașterea, (2) susținerea, (3) binecuvîntarea, (4) promovarea, (5) rugăciunea-împreună și, în final, (6) conslujirea cu acești sectanți ucigători de suflete.

Ce erezii anume învață kocetkovții se poate citi în articolul amintit mai sus.

Se cuvine a încheia această mică notă cu cuvintele aducătoare de folos ale Sfinților Părinți ai Bisericii lui Hristos, spre luarea aminte a tot creștinul păsător:

„Şi cei care sînt ai Bisericii lui Hristos sînt ai adevărului, iar cei care nu sînt ai adevărului nu sînt nici ai Bisericii lui Hristos, oricîte minciuni ar întocmi ei despre sine cînd se numesc pe sine sfinţi păstori şi arhipăstori şi sînt numiţi aşa şi de către alţii. Noi doar ţinem minte că creştinismul se defineşte nu prin cele exterioare, ci prin adevărul şi exactitatea credinţei.” (Sfîntul Grigorie Palama)

„Cît despre cei care spun că mărturisesc credinţa Ortodoxă, dar se află în părtăşie cu oameni care ţin de alte păreri, dacă ei sînt preîntîmpinaţi şi se îndărătnicesc, cu aceştia nu numai că nu se poate rămîne în părtăşie, ci nici nu pot fi numiţi fraţi”. (Sfîntul Ierarh Vasile cel Mare, Patrologia Orientalis, Vol. 17, с. 303).

 

Alte materiale la temă:

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: