Prima pagină > Apusul > Minunata lume nouă: suedezii își bagă cipuri sub piele

Minunata lume nouă: suedezii își bagă cipuri sub piele

La moment, peste 4000 de suedezi și-au implantat sub piele cipuri (aproximativ de mărimea unui bob de orez) pentru a desfășura activități cotidiene și pentru a înlocui cărțile de credit sau numerarul. Elita globală planifică ca milioane de oameni din întreaga lume vor accepta benevol acest mod de plată fără să mai aibă „grija” cardului de credit.

Mai mult, suedezii vor accepta treptat cipuri pentru monitorizarea sănătăţii, precum și înlocuirea cartelelor care le permite să intre în birouri și clădiri după ce au văzut cît de uşor pot să plătească în magazine cu o simplă atingere a mîinii. Suedia își doreşte să fie prima ţară din lume care renunță definitiv la banii cash, în favoarea plăților mobile și a cardurilor și, mai nou, a cipurilor introduse sub pielea mîinii.

Microcipurile au fost pionierate de un oarecare Jowan Österlund, fondatorul Biohax International Mag, care a declarat revistei „Fortune” că este tot mai căutat de investitorii din diferite state. „Tehnologia se va muta în organism, sînt sigur de asta”, a spus Osterlund. Acesta insistă asupra faptului că tehnologia este sigură – dar acest lucru nu a oprit semnalele de alarmă, unii oameni îngrijorîndu-se de o creştere în domeniul criminalității informatice. 
 
Libberton, om de știință britanic cu sediul în Suedia, laudă tehonologia: „Gîndiți-vă dacă Apple Watch ar putea măsura lucruri precum glucoza din sînge”. Totodată, acesta se teme de masa de date personalizate și de modul în care ar putea fi utilizate.

„Problema este, cine deține aceste date? Dacă folosesc cipul pentru plăti masa de prînz, sala de sport, locul de muncă, va avea cineva toate aceste informații despre mine? Este stocat și sigur? Nu este vorba numai despre cip, ci despre integrarea cu alte sisteme și despre schimbul de date. Mă tem că suedezii nu se gîndesc suficient la potențialele pericole. Oamenii au arătat că sînt fericiți să renunțe la intimitate pentru confort. Cipul este foarte convenabil, așadar am putea accepta să dăm datele personale înainte de a cunoaște riscurile?(sursa)

 

Mai jos interviu-reclamă (în engleză) cu șeful companiei private care vinde cipuri suedezilor:

Știri aferente din Suedia:

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu