Prima pagină > Apusul, Istorie > Ce nu ştiaţi despre Rotary Club

Ce nu ştiaţi despre Rotary Club

Există locuri în care factorii de decizie din politică, afaceri, educaţie şi sănătate se întâlnesc departe de ochii „profanilor”, stabilesc alianţe de culise şi dau verdicte care sunt în defavoarea a milioane de oameni. Rotary este una din grupările reprezentative pentru aceste cluburi elitiste, care funcţionează după reguli şi principii identice cu cele ale francmasoneriei.

Clubul Rotary a fost fondat de un mason

Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima întâlnire au participat doar patru persoane: Harris, inginerul minier Gustave Loehr (despre care se ştie cu certitudine că era şi el francmason), negustorul de cărbuni Silvester Schiele şi croitorul Hiram Shorey. Loehr şi Shorey s-au retras la scurtă vreme de la aceste întâlniri, astfel că Rotary, la acea vreme nici măcar nu se putea numi club, fiind alcătuit din doar două persoane.

Acest început dezastruos contrastează izbitor cu rapida răspândire pe care Rotary o cunoaşte de la un moment dat încolo şi care se datorează, fără îndoială, intervenţiei din umbră a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, în scurt timp, ceea ce începuse ca o întâlnire între doi anonimi să aibă deja anvergură naţională? În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni.

Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, întâlnirile au început să se ţină în hoteluri. Acest lucru face ca astăzi, în holurile celor mai mari lanţuri hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza să fie plasate, chiar la recepţie, anunţuri privind ziua şi ora când se ţine întâlnirea Rotary. De altfel, proprietarii şi managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piaţă a respectivelor hoteluri se datorează în mare parte afilierii acestora la Rotary.

Cercul închis al „Elitei” masonice

Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”.

Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice.

O organizaţie satanică cu aceleaşi concepte ca şi masoneria

În aceste condiţii, afirmaţia făcută în revista de afaceri, Bussiness Magazin de Dragoş Niţulescu, care conducea Rotary România în 2006 este doar o poveste bună de adormit copiii: „Nu avem nicio legătură cu masoneria. Dovada cea mai bună este că printre membrii noştri se află şi reprezentanţi ai clerului. Or, se ştie că preoţii şi masonii nu stau în acelaşi loc.“

Acele vremuri sunt de mult apuse. Este adevărat că în 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary „nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria.” Dar la fel de adevărat este şi faptul că, de atunci, tot mai multe feţe bisericeşti au ajuns să deţină funcţii importante în Biserică tocmai datorită apartenenţei lor la masonerie. Am asistat chiar în România la alegerea unui patriarh mason cu sprijinul unor masoni notorii, care făceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunză Verde şi Constantin Bălăceanu Stolnici sunt doar două exemple în acest sens).

Un istoric rotarian confirmă strânsele legături ale clubului Rotary cu masoneria

Legăturile strânse dintre masonerie şi Rotary sunt şi mai evidente dacă analizăm situaţia din Marea Lojă a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numită de masoni şi loja mamă a lumii, întrucât este organizaţia reprezentativă la nivel mondial. La nivelul UGLE există mai multe loji Rotary.

Poate cea mai cunoscută şi mai veche a fost constituită în 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care înconjoară un compas şi litera G, simbolul francmasoneriei. Într-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizează că toţi cei înscrişi în Rotarian Lodge no. 4195 făceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astăzi loja îşi ţine întâlnirile chiar în Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). În cadrul acesteia mai există încă şapte loje Rotary. Două dintre ele au fost constituite la începutul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 şi North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adaugă altele cinci, apărute în ultimii douăzeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 şi Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.

Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodată şi membru Rotary, demonstrează că există strânse legături între Rotary şi francmasonerie. „Legăturile dintre Rotary şi masonerie sunt vechi şi nu trebuie privite cu suspiciune, susţine el. În unele ţări est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. În orice caz, existenţa medaliilor pe care apare roata Rotary alături de simboluri masonice arată că legăturile sunt încă puternice şi astăzi”.

Programul Rotary Polio Plus, o ameninţare la adresa generaţiilor viitoare

După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător.

În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe. În urma specialiştilor Rotary au rămas zeci de mii de morţi sau de infirmi care s-au îmbolnăvit de poliomielită, leucemie sau cancer după ce li s-a administrat vaccinul.

Numărul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la „Alianţa pentru vaccinuri” să admită existenţa unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea, oficialităţile nu fac nimic pentru a stopa această campanie ucigaşă. De ce? Pentru că membrii Rotary, care în viaţa „profană” ocupă poziţii importante în instituţiile medicale naţionale sau internaţionale şi chiar în guvernele unor ţări în care se organizează astfel de campanii, nu vor lua niciodată o decizie neconformă cu politica clubului. Aşa că genocidul continuă. Într-un discurs ţinut la Convenţia Internaţională a Rotary din 2006 de la Copenhaga, Bruce Cohick susţine că trebuie înteţite eforturile de vaccinare în Nigeria, Afghanistan, Pakistan şi India şi promite în numele Rotary că virusul va fi eliminat fără îndoială cel mai târziu până în 2008. O nouă gogoaşă.

Vaccinul antipolio, o armă importantă în demersul masoneriei de a reduce populaţia globului

Vaccinul polio a fost descoperit în 1953 de dr. Albert Sabin şi de atunci poartă acest nume. În 1960 s-a descoperit că este făcut din celule prelevate din rinichii de maimuţă care conţin virusul SV40. Experimentele de laborator realizate de mai mulţi cercetători, printre care Bernice Eddy au arătat că acest virus este strâns legat de apariţia leucemiei şi a cancerului. Mai mult chiar, SV40 odată pătruns în organism se transmite pe cale genetică de la părinţi la copii. Până în 1996, zeci de cercetări au demonstrat legătura dintre prezenţa virusului SV40 şi cancerul osos şi cerebral, boli a căror incidenţă a crescut în mod inexplicabil (dacă nu luăm în considerare campaniile de vaccinare de genul Polio Plus) cu 30% în ultimii 20 de ani.

În loc să fie stopat progamul Polio Plus care răspândea acest virus, au fost stopaţi, discreditaţi, marginalizaţi şi persecutaţi exact cei care i-au demonstrat periculozitatea. Întrebat de ce s-a procedat aşa, dr. Sabin a dat un răspuns demn de doctorul nazist Mengele: „Nu cred că este cazul să panicăm publicul. Până la urmă, ce mare lucru, copiii voştri sunt injectaţi cu un virus al cancerului, atâta tot!”

Dr. Raymond Obomsawin, analist la Agenţia canadiană pentru dezvoltare internaţională (CIDA) a realizat un studiu asupra proiectelor de imunizare întreprinse de Unicef împreună cu Rotary în Thailanda, la începutul anilor ’90. Raportul său arată că aşa cum pojarul nu a dispărut din Europa în anii ’40-’50 datorită vaccinurilor, nici poliomielita nu va dispare în urma acestor campanii de imunizare. Tot el arată că poliomielita este departe de a fi cea mai frecventă şi mai gravă problemă de sănătate cu care se pot confrunta copiii. Poziţia oficială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) este că riscul cel mai mare de a se îmbolnăvi de poliomielită îl întâmpină copiii malnutriţi şi de aceea ei trebuie imunizaţi în primul rând. Ori toate cercetările au demonstrat că vaccinul nu trebuie administrat în caz de malnutriţie, pentru că pune în pericol viaţa copilului. Dr. Archie Kalokerinos arată: „nu poţi să imunizezi copiii bolnavi sau malnutriţi şi să zici că ai rezolvat problema. Vei omorî mai mulţi decât ar fi murit în mod natural din cauza virusului”.

Însă pentru rotarieni vaccinurile sunt mai „profitabile”, din punct de vedere al costurilor, decât hrănirea şi crearea de condiţii de viaţă prielnice pentru aceşti copii. În fond, companiile pe care le conduc majoritatea dintre ei sunt chiar cele care contribuie la sărăcirea ţărilor în care trăiesc aceşti copii.

de Mihaela Gheorghiu

Nota: Republica Moldova nu sta prost la capitolul Rotary. Aici exista o filiala a Rotary Club (cu centre in orasele mai mari din tara), bine inchegata si destul de activa. Membri ai acestei anticamere a masoneriei mondiale sint indivizi publici, cu influenta si autoritate in domeniile pe care la manuiesc cel mai bine. Astfel, aici dam nas in nas cu venerabila patriotista Vitalia Pavlicenco (care a ocupat si postul de presedinte al Rotary Club Chisinau in perioada 2001-2002), cu venerabila Svetlana Bivol (director general al Filarmonicii Nationale), cu venerabilul Furdui Gheorghe (Sef de serviciu Directia Politiei Rutiere), cu venerabilul Sapojnic Alexandru (manager Vila Verde) si cu alti indivizi smecheri. Cel mai des solicitat loc de intalnire al acestor „facatori de bine” este maiestosul hotel Leo Grand, cuib activ al „elitei moldave”, clapauge si buzate.

  1. 16 iulie 2008 la 3:53

    Ba sa sti ca eu unele din chestile astea le stiam.

  2. 16 iulie 2008 la 3:54

    Bine, nu chiar toate, e drept. Da aia cu roata, aia o stiam. Si altele.

  3. strongvaleriana
    16 iulie 2008 la 15:52

    mda, am sintetizat si eu o astfel de idee in …

    Democratia pieselor de sah

  4. 17 iulie 2008 la 23:33

    O singura observatie:
    In masonerie nu e nevoie de invitatia cuiva din interior. Poate „aplica” oricine indiferent de pozitia sociala, rasa sau religie.

  5. geanina
    14 august 2008 la 16:33

    Ingrozitor! Cum sa ne protejam copii de aceste vaccinuri ? Ni se spune ca sunt obligatorii. Se intampla ceva daca le refuzam ?

  6. 14 august 2008 la 16:56

    geanina,

    Nu stiu care este situatia in Romania. Sint la curent ca aici, in Republica Moldova, este permisa neeaceptarea printr-un refuz in scris a vaccinurilor, dar, ca in toate cazurile cand incerci sa te impotrivesti sistemului anti-uman – incepi sa fii presat, santajat, etc. Dar sa ne tinem tari, sa nu ne distrugem copii, fiindca vom raspunde apoi… Incearca sa intrebi pe cei de la http://nuvaccinurilor.blogspot.com/. Ar trebui sa stie care e situatia in Romania. Doamne, ajuta!

  7. vir alkalin
    16 august 2008 la 0:02

    Stimate Hristofor,
    Sint convins ca Rotary este o organizatie ascuns anticrestina (=satanica).
    Ce ma deranjeaza aici este afirmatia nedocumentata suficient ca vaccinul antipolio, pe care l-am suportat personal in 1960, e o cale de a capata cancer, o inventie anticrestina. Mai trebuie dovezi. E bine de discutat cu medicii de specialitate.
    Mai mult, ma deranjeaza ca unii dintre ai nostri, ortodocsii, in afara de faptul de a fi adoptat reforma gramaticala a ortofizicului Mihai Draganescu, se exprima agramat:”are 20.000 de membrii”. Rog corectitudine totala, inclusiv gramaticala.

  8. 16 august 2008 la 14:29

    Stimate vir alkalin,

    Imi pare rau pentru tine ca ai fost vaccinat cu acest vaccin, dar multumeste-i lui Dumnezeu ca te apara de el. Nu oricine care este vaccinat – suporta consecintele, asa cum nu oricine care nu este vaccinat – este ocolit de nenorocire. Dumnezeu randuieste dupa Pronia Sa lucrurile, care nu este o Pronie matematica, cauza-efect. Si eu, la randul meu, am fost vaccinat in copilarie cu o serie de substante (parintii mei nu stiau ce se ascunde in spatele lor). Dar, totul cu voia Domnului. Pocainta spala totul, inclusiv trupul. Sint foarte bucuros cand vad ca unii parinti „neconformisti” isi ocrotesc odraslele de substantele toxice care se dau drept „vaccinuri”.

    Uite aici ceva informatie mai detaliata despre acest vaccin >>> http://www.razboiulnevazut.com/vaccinul-contra-poliomelitei-omoara.html

    Nimeni nu a afirmat ca acest vaccin este „anticrestin”. El este mai simplu, antiuman. Problema e ca putini (foarte putini) medici sint Medici. Asa ca e putin probabil sa afli de la ei adevarul despre ceea ce constituie pentru ei obiectul profitabil. Aproape nimeni dintre medicii vremurilor de astazi nu da 2 bani pe „juramantul lui Hipocrate”. IN schimb se inchina in fata Mamonei, jurandu-i credinciosie in orice conditii…

    Un blog de folos >>> http://nuvaccinurilor.blogspot.com/

    Doamne, ajuta!

  9. manu
    3 noiembrie 2008 la 17:55

    Sunt consternat de aberatiile din acest articol. Eu am prieteni rotarieni si pot sa afirm cu mare certitudine ca nu au nici un gand marsav ci incearca sa faca un bine comunitatii. In ce priveste secretul va rog sa cautati un site masonic si sa vedeti daca gasiti ceva in el. In schimb uitati-va la situl Rotary Romania – Republica Moldova sau la site-urile diferitelor cluburi si vedeti cu ce se ocupa. Iar cand este vorba despre cluburi este logic ca acolo sa mearga doar persoanele care sunt compatibile cu membrii deja existenti. Si vreau sa va spun ca stiu cel putin 3 proiecte de sprijin a bisericilor de catre clubul Rotary.
    Rau este sa scrii ceva in necunostinta de cauza.
    Dupa aberatiile scrise de voi ma gandesc sa ma inscriu – daca o sa fiu acceptat – in clubul Rotary.

    Manu

  10. Flavian
    3 noiembrie 2008 la 18:09

    Manu, daca esti atat de convins in “transparenta” si atitudinea strict “filantropica” a acestui “club”, ne spui si noua despre care biserici este vorba? Si in ce consta “sprijinul” acordat? In poleiri cu aur sau in misionarism ortodox?

  11. 8 decembrie 2008 la 1:12

    privegheaţi şi rugaţi-vă necontenit, căci vremea venirii Mântuitorului se apropie.

  12. Daniela
    28 decembrie 2008 la 21:37

    Greu este pentru unii sa suporte adevarul. Uite asa isi vad satanistii de treaba de cateva sute de ani incoace, pentru ca pentru majoritatea oamenilor, doar aparentele conteaza. Ce pacat de unii ca manu

  13. bogdan
    28 ianuarie 2009 la 23:53

    Esti un tip superficial si insinuos.
    Probabil frustarea si incultura te imping sa scri aceste articole.

  14. 29 ianuarie 2009 la 0:16

    Tot incercam sa aflu ce ma „impinge” sa public asemenea articole „ieftine”. Mersi, Bogdane, ca m-ai facut sa inteleg, in sfarsit. E vorba de „frustrare si incultura” – asta-i cauza 🙂

  15. bogdan
    29 ianuarie 2009 la 0:26

    i

  16. bogdan
    29 ianuarie 2009 la 0:51

    tocmai a fost un film frumos la TVR1: „Transamerica”.
    Merita sa scrii despre el!

  17. maria predinean
    9 februarie 2009 la 9:01

    In orasul meu seful rotaryanilor este cel mai mare escroc si mafiot

  18. Teo
    1 martie 2009 la 13:58

    si in orasul meu este un medic presedinte anul acesta, care are un amarat de cabinet, si nevasatas este tot medic si printre altele mai vinde produse de la emuey, asa ca ce mare francmason poate sa fie???!!! din club mai fac parte si profesori (care sunt niste „paduchiosi”), o d-na. care nu are ocupatie, in schimb sotul are ceva bani… cam astia sunt marii boieri
    Sigur ca isi fac relatii sus puse , dar daca nu faci si bani pentru ce sa te agiti sa aduci vaccinuri ???

  19. nol
    2 martie 2009 la 22:53

    Rotary e altceva decât ce scrii tu aici.Poate s-au comis câteva greșeli însă,cel puțin cei din România nu merită decât să fie lăudați!
    Sunt singurii oameni care și-au dat seama că au bani,dar însă dau și celorlalți din ei!Sunt singurii care ajută comunitatea,tinerii,copiii și bătrânii.
    Știu foarte multe despre Rotary.Nu am decât cuvinte de laudă!
    Fac parte dintr-un club Interact,ramură a Rotary.
    Pot doar să spun că principiul acela de intrare în club descris de tine nu știu de unde l-ai luat dar e total greșit!
    Orice om cu dare de mână poate intra în Rotary.Trebuie doar să își dorească să ajute!Atât!

  20. cristian
    3 martie 2009 la 15:45

    Ma uit la voi si ma minunez, totul vi se pare o conspiratie mondiala menita sa ne distruga pe noi oamenii.
    Este foarte usor sa acuzam pe altii de nefericirea noastra sa le punem in carca tot ce nu merge bine…..cam asa se facea si pe vremea inchizitiei, cum nu l intelegeau pe unul il declarau posedat si hop cu el la frigare pe rug…..
    Ma intreb cand o sa incepeti sa spuneti cat de diavoleasca inventie este zborul!???!?
    Nu uitati ca zborul ucide anual cateva mii de oameni, il face asta mai abject decat vaccinul polio? Era mai bine fara vaccinuri? Era mai bine in evul mediu, pentru ca domnilor cam asta sugerati voi.
    Diferenta domnilor este de ‘a face’, ei fac ceva….
    In incheiere va spun doar atat…. inteleptii comenteaza idei, inteligentii fapte si prostii …pe altii, fie ei masoni sau rotarieni …

  21. cristina popa
    10 martie 2009 la 1:17

    ,, LUPI IN PIEI DE OAIE,, SI CU ASTA AM SPUS TOT!

  22. 28 martie 2009 la 20:42

    Stimati domni si doamne,

    constat cu regret ca pe acest site sunt coagulate energii semnificative ptr. a da intr-o organizatie care – din fericire – a facut numai lucruri onorabile ptr. Romania.

    Ce ma frapeaza, este stilul usor sekurist pe care il folsiti… juma’adevar restul intoxicare… sunt un rotarian de 10 ani si nu am facut altceva decat sa-mi servesc comunitatea prin munca mea, prin banii mei alocati in varii proiecte sociale… tot ce pot spune este ca atunci cand merg pe strada, ma saluta o multime de oameni pe care nu-i cunosc, dar carora, proiectele noastre le-au schimbat viata in bine!

    Ce vorbiti voi de masonerie, asociatii secrete, etc… e kkt cu perje! Sedintele noastre Rotary sunt PUBLICE, la care poate participa si o spalatoreasa sau orice angajat la compania de salubritate locala! Nu avem „filtre ” la intrare sau secretomanie, cum ne laudati voi.. scursori ale societatii suburbane!

    Nu facem decat sa alocam resursele noastre – fizice, materiale si morale- comunitatii din care provenim, dand inapoi din ceea ce am obtinut – tot cu ajutorul comunitatii!!!

    Daca sunteti asa de viteji cum va prezentati, veniti la sedintele noastre curente care se tin in fiecre zi de Luni, orele 19:00, la Hotel Palace – str. Remus Opreanu 5-7 Constanta. Acolo veti lua contact cu „marile secrete rotariene” la care participa de regula si reprezentanti regulari ai massmedia.

    Va uram sanatate maxima si sa va ajute Dumnezeu dupa sufletul vostru !

    UN voluntar de succes!
    28.03.2009

  23. Onix
    4 iunie 2009 la 9:37

    Draga autorule,

    In aceasta postare (sau acest articol) ai o gramada informatii eronate sau unele care sunt in ceata. Nus tiu exact de unde te-ai „inspirat” dar exista doua variante: sau sursele tale sunt foarte slabe si putine sau ai pe ochi un val ce iti acopera vederea.
    As mai adauga doar ca in majoritatea cluburilor Rotary exista si femei. Si ele nu pot fi in masonerie, corect?
    Dupa cum scria mai sus si Radu M. ar fi bine sa dai o tura la Rotary si/sau Rotaract, pentru minima ta informare. Poate si la actiunile de caritate ale Roatry ar trebui sa mergi, sa vezi cum este sa iti ajuti societatea si pe semenii tai aflati in situatii dificile (nu numai materiale!). Apoi ar fi corect sa mai postezi un material despre asta…
    Pentru corecta informare a cititorilor tai! 🙂

    Cu respect,
    Onix

  24. 4 iunie 2009 la 13:37

    Draga cititorule,

    Daca crezi ca in mesajul tau poate fi gasit macar un argument, te inseli. Vii cu aprecieri subiective. Astept contra-argumente la cele scrise in articolul respectiv.
    Gresit si in privinta femeilor-mason. Pentru lamurire, mai treci cu vederea pe aici:

    1. http://www.luckymojo.com/comasonry.html
    2. http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_Women_Freemasons
    3. http://www.grandlodge.org.uk/
    4. http://www.freemasonry.bcy.ca/texts/women.html
    5. http://en.wikipedia.org/wiki/Women_and_Freemasonry

    Mersi pentru invitaţia la Rotary, dar obişnuiesc, fiind creştin-ortodox, să merg la Biserică, nu să caut locuri de spurcare duhovnicească.

  25. Iosif
    5 iunie 2009 la 16:13

    Pentru onix

    Daca Rotary international face atat bine cat insinuati, atunci de ce aveti intalniri in secret? Pentruca nimeni nu este impotriva lucrurilor pur caritative si nimeni nu var condamna, asa ca paceti pe fata totul. In spania nu am vazut nici un birou „Rotary club”. DE CE? Dar daca accesez pe net, vad ca fiecare localitate (cat de neinsemnat sa fie) exista „rotary club”. Va place sa actionati din ceata? Ce aveti de ascuns?

  26. valentin
    31 iulie 2009 la 15:17

    Vai de capul vostru
    Va inscrieti si va asociati in tot felul de grupusoare, filantropia se poate face prin Biserica sau direct fara tam-tam si tot felul de grupuscule.
    Domnilor, habar nu aveti de vietile si banii vostrii, „mancav-ar Raiul sa va manance !” , faceti raul si ceredi asa de tare ca faceti binele ca mai incercati sa-i convingeti si pe altii ca-i bine sa faca ceea ce faceti voi.
    ROTARY = NOUA MASONERIE (100 %)
    Dar bineanteles ca nu vorbesc despre „klub” doar cei care nu stiu despre ce-i vorba.
    Bagati de seama ca atunci cand nu tii seama de faptul ca „Ascultarea de Domnul este inceputul intelepciunii” va aflati departe de Rai si cu spatele la el.
    Cine nu e cu noi e impotriva noastra a spus-o Hristos nu comunistii.
    Daca aveti tendinta sa va incredeti in fortele proprii si sa va potriviti invataturii veacului „Fii tu insuti” numai dupa invataturile Domnului nu mai sunteti , pentru ca Domnul ne invata sa ne impotrivim firii si nu sa ne potrivim ei.
    Hristos ne invata sa slujim si sa ne smerim, nu sa vrem putere sa ne semetim si sa ne mandrim.
    Dar larga este calea care duce la Iad , asa … cam ca o autostrada , mergi pe ea ca gandul.
    Dumnezeu sa fie cu noi cu toti!

  27. 15 septembrie 2009 la 18:38

    zvoneor, raspandac, obsesia conspiratiei.. toate aici la voi

  28. Montesquieu
    23 septembrie 2009 la 23:23

    Come on… voi si teoria constipatiei…

  29. Raza de soare
    11 octombrie 2009 la 11:58

    Cine nu e cu noi, nu e neaparat impotriva noastra, asa cum spun preotii ca ar fi spus domnul nostru Iisus Christos. Pentru ca Iisus Christos propovaduieste dragostea fata de semenii nostri, indiferent de felul in care ei isi manifesta credinta fata de Dumnezeu. Dar polemica asta s-a mutat, in specific romanesc, de pe continutul real, nocivitatea vaccinurilor, pe un aspect adiacent legat de cine valorifica prostia noastra de a nu ne informa, de a nu asculta glasurile autorizate sau, uneori, presentimentele, bunul simt.
    Omul prevenit, face cat doi! Dar, daca nu vrea sa asculte…plateste! El, copii, nepotii…

  30. Raza de soare
    11 octombrie 2009 la 12:10

    Si, regret, m-am plictisit de faptul ca, aproape orice, inseamna pacat prin prisma preotilor. Victor Hugo spunea: „in fiecare sat exista un om care pune fiecaruia in mana o faclie: aclea este Invatatorul. Si un altul sufla in ea s-o stinga: acela este preotul.” Pacat ca preotii sunt, prea ades, atat de necrutatori cu altii, dar atat de toleranti cu propriile greseli. De aceea apar asemenea polemici aiurea, intoleranta este cultivata de aceia care ar trebui sa cultiva dragostea de oameni. Sunt crestina prin traditie, cred nestramutat in Dumnezeu, dar nu am nevoie de intermediari care sa-mi spuna cum si cand sa ma rog, sau sa-mi spuna ca trebuie sa-i urasc pe cei ce nu sunt cu mine: ar trebui sa urasc cateva miliarde de oameni! De cand ura si intoleranta au devenit sentimente crestinesti??? Importanta este informatia, nu neaparat transmitatorul.

  31. baimareanu
    1 noiembrie 2009 la 1:42

    nu am putut sa imi retin un zambet cand am vazut ca, inca mai sunt oameni care cred ca cluburile masonice, chiar vor binele oamenilor, mai bine spus „a turmelor de vaci” ca sa ii citez chiar pe ei. rotary, lion si alte mizerii sunt doar piatra cea mai dejos a piramidei ierarhice masonice, incercati sa gasiti ceva despre „Club of Rome, Bilderberg,, black aristiocracy, Skull and Bones si lista continua, cred ca e vremea sa ridicati privirile si sa dati la o parte masca ignorantei si sa realizati insfarsit ca nu maimutele din parlament sau ministri sau presedibntii de state conduc lumea, ei nu conduc nimic, ci joaca cum lis e canta, nu mai fiti naivi”
    cu respect

  32. Iulia
    5 noiembrie 2009 la 0:39

    @Iosif

    Draga Iosif,
    observ ca ai o retorica indoielnica si niste argumente patetice(a se vedea sensul din DEX). Nu mai zic de ortografie. In orice caz, da-mi voie(fara sa te superi) sa te lamuresc un pic.
    In primul rand, sedintele (nu „intalnirile”) nu au loc „in secret”. Atat familiile rotarienilor, prietenii acestora, cat si cei interesati sa intre in organizatie stiu foarte bine cand au loc aceste sedinte. Multa vreme au fost afisate ziua si ora sedintelor tuturor cluburilor din tara(pe site-ul oficial).
    In Spania nu „ai vazut” niciun „birou” Rotary. Probabil ca ai umblat din usa in usa si tot nu ai gasit nimic. Ntz, ntz, trist.
    Serios acum, mai bine nu mai „accesa pe net” site-uri, daca nu poti distinge intre articole partinitoare(de orice parte s-ar afla) si articole Obiective.
    Am dat intamplator de blogul asta. Ma intriga in schimb cu cata usurinta faceti afirmatii extreme, fara sa fiti informati corespunzator.

    P.S.: Nu sunt membra Rotary. Cunosc in schimb oameni de o probitate morala indubitabila care activeaza in aceasta organizatie.

    Numai bine

  33. aida
    29 noiembrie 2009 la 20:21

    Mai inainte a comentat cineva despre ajutorarea bisericilor de catre cei din clubul rotary. Altii rac reclama moralitatii unora din club. De aceea dau un citat din http://www.razbointrucuvant.ro/2008/08/01/vremea-robiei-eleniste-si-a-sfintilor-macabei-semn-puternic-dat-noua-celor-de-pe-urma/
    Nu uitati, istoria se repeta; primiti cu bucurie si incredere un dar, insa nu stiti ca marul poate fi otravit.
    „…Marea diversitate religioasă trebuia estompată prin instituirea unui cult al suveranului; după acelaşi exemplu al lui Alexandru, Seleucizii şi Ptolemeii au acceptat sau au pretins – după caz – să fie adoraţi ca nişte zei (este ceea ce vor face, mai târziu, cezarii Romei). Din vastul imperiu făceau parte şi Evreii, atât cei de acasă, din Iudeea, cât şi cei din diaspora, care aveau comunităţi în mai toate marile oraşe. Aceştia au acceptat elenismul ca pe ceva firesc; vorbeau şi scriau greceşte, participau la viaţa economică şi culturală, îşi plăteau cu conştiinciozitate impozitele către stat, beneficiau de noile standarde civilizatorii; mai mult, pentru ei – care-şi pierduseră limba maternă – a fost tradusă Scriptura în limba greacă, Septuaginta, operă iniţiată şi finanţată de către Ptolemeu al III-lea Filadelful, fapt pentru care Evreii nu puteau fi decât recunoscători…”
    Inainte de a ridica osanale mai ganditi-va. Nu tot ce zboara face miere.

  34. aida
    29 noiembrie 2009 la 20:33

    tot din http://www.razbointrucuvant.ro/2008/08/01/vremea-robiei-eleniste-si-a-sfintilor-macabei-semn-puternic-dat-noua-celor-de-pe-urma/
    “Şi, dobândind îngăduinţa regelui, a pus mâna pe stăpânire şi de îndată i-a trecut pe cei din neamul său la felul de viaţă al Grecilor. Şi a desfiinţat înlesnirile pe care regii, din omenie, le dăduseră Iudeilor datorită lui Ioan, tatăl lui Eupolemiu – cel din fruntea soliei care dobândise prietenia şi alianţa Romanilor – şi, aruncând la pământ aşezămintele legiuite, a făcut începutul unor obiceiuri noi, oprite de Lege. Că i-a făcut plăcere să întemeieze un gimnaziu chiar la poalele acropolei, unde i-a adus sub pălărie pe tinerii cei mai înzestraţi. Aşa prindea rădăcini, pe atunci, elenismul, şi aşa se petrecea slugărnicia faţă de năravurile străine, prin murdăria fără margini a lui Iason, păgân nenorocit, şi nicidecum mare preot; că preoţii nu mai aveau nici o râvnă pentru slujba la altar, ci, dimpotrivă, dispreţuind templul şi nemailuând în seamă jertfele, se grăbeau să fie părtaşi, de cum se auzea discul, la întrecerile gimnaste oprite de lege, socotind vredniciile părinţilor ca pe o nimica toată şi luând slava Grecilor drept cea mai bună din toate. Faptul acesta însă avea să le aducă mari necazuri: tocmai cei cărora le râvneau felul de viaţă şi cu care voiau să se asemene pe de-a’ntregul, tocmai aceia le-au devenit duşmani şi călăi.” (2 Macabei, 11-16).

  35. aida
    29 noiembrie 2009 la 20:36

    Deschideti ochii. Dupa cum vedeti, nu sunteti primii care alergati dupa himerele civilizatiei.

  36. catalin m.
    3 decembrie 2009 la 7:00

    As vrea sa am o mica interventie daca mi se permite-in primul rand nu mai traiesc de 2 ani in Romania,ci in Canada.Aici librariile publice sunt detinute de Rotary,abonamentul este 12 dolari pe an si platesti doar daca vrei.In Romania Rotary a sponsorizat o cunostinta de ale mele care avea 6 ani si care ar fi murit in cateva luni,trimitand-o la Paris,unde a avut un transplant(nu mai retin exact ce organ)si acum traieste.Tot ei au sponsorizat organizatia non-profit a mamei mele care este invatatoare si care a dus generatii intregi de copii(incepand din ’92)sa viziteze Europa.Si stiti ceva?Da toti membrii Rotary erau masoni-doctori,profesori,afaceristi.Unii au fost profesorii mei la Universitate,unii m-au tratat,fiind medici, de cand m-am nascut.Abia am aflat ca sunt masoni si chiar daca nu toti masonii au intentii bune ,nu cred ca e o coincidenta ca toti pe care i-am intalnit in Romania sau Canada sunt persoane deosebite.Am o loja pe strada mea si o sa fiu mandru sa devin mason.Si am uitat sa spun-ei ajuta si biserica romaneasca din orasul meu.Si inca ceva-am un client la sala (sunt personal trainer)care e arab si care imi spune ca vrea sa fie mason.?De ce e rau ca Biblia si Coranul sa fie pe aceiasi masa,intr-un loc unde discutiile religioase si politice sunt interzise?Distrugerea lumii nu vine de la masoni ,nu de la Rotary,etc.Vine de la lipsa de cultura,lipsa de preocupare si fanatismul asta religios neargumentat.
    Si inca ceva-cand muncesti,ai familie,faci tot ce poti pentru tine si pentru ceilalti,ar trebui sa fii prea obosit ca sa te mai gandesti la conspiratii, la satanisti si la masoni si la alte tampenii.Multumesc

  37. catalin m.
    3 decembrie 2009 la 7:28

    Vreau sa mai spun ca aceasta este parerea mea sincera,nu vreau sa jignesc pe nimeni dar si daca o fac,imi pare rau dar asta nu ma va afecta prea tare.

  38. amme
    3 decembrie 2009 la 22:18

    „…De ce e rau ca Biblia si Coranul sa fie pe aceiasi masa,intr-un loc unde discutiile religioase si politice sunt interzise?Distrugerea lumii nu vine de la masoni ,nu de la Rotary,etc.Vine de la lipsa de cultura,lipsa de preocupare si fanatismul asta religios neargumentat.”
    Pai vezi ca esti lipsit de cea mai mica cultura? In primul rand invatatura coranului se opreste undeva la legea talionului „ochi pt ochi si dinte pt dinte”. Coranul are pasaje destul de bizare care indeamna la pedeapsa: pedeapsa femeilor, uciderea celor de alta credinta, etc. Biblia, prin Noul Testament, indeamna la iubirea aproapelui si iubirea lui Dumnezeu.
    Coranul nu-l recunoaste pe Iisus ca fiu al lui Dumnezeu. Ori noi, crestinii, stim ca Iisus a fost fiul lui Dumnezeu. Asa spune Biblia noastra. Vezi din start ca aceste 2 carti nu pot sta pe aceeasi masa decat daca vrei sa subliniezi diferentele dintre ele.
    Ia mai bine si te documenteaza. „Prostia este un pacat” spunea un om foarte inteligent pe nume Steindhart. Iti recomand „Jurnalul fericirii” El poate explica mai bine decat o pot eu face. Cu ocazia asta mai pui si tu niste cultura acolo la tine…
    Se spune ca „drumul spre iad e pavat cu intentii bune”. De fapt rotary are 2 tipuri de ajutoare: pt talente ( probabil in vederea racolarii) si pt cei care, prin ajutorul primit, pot impresiona f mult. Nu zic ca rotary nu a ajutat pe unul ori pe altul. Insa e mai mult un ajutor in scopul reclamei. Adevaratul ajutor se face in tacere, fara stirea nimanui; pe ascuns. Cand ajuti pe cineva nu bati toba sa te stie toata lumea.
    Distrugerea lumii va veni de la cei fara credinta care se vor pune pe ei in locul lui Dumnezeu. Pt ca atunci omul, nemaiavand nici un respect pt aproapele lui, nici dragoste, nici intelegere, nici mila, nici macar teama de creatorul sau, se va crede zeu si va deveni mai rau decat animalele. Sfarsitul lumii va veni, nu de la lipsa de cultura ci de la lipsa de bun simt. Reflecteaza la asta, chiar daca uneori esti prea obosit

  39. simpleme
    10 ianuarie 2010 la 15:41

    Am avut de a face cu un membru al clubului… Ei iau multi bani de la oamenii obisnuiti si apar mai taziu ca mari salvatori si binefacatori… Cine a scris articolu e un om mare. Sincere felicitari.

  40. cineva
    12 ianuarie 2010 la 3:50

    In Alba Iulia Clubul Rotary este destul de activ. Se pare ca in ei nu da patima bolii. Si normal dracul e harnic in a face rau. Am vazut pe un autobuz un afis cu Teoria Evolutionista personalizata oarecum.Adică? Adică au pus afisul cu evolutia omului din maimuta, interesant fiind faptul ca omul a evoluat pana la omul destept care foloseste plase biodegradabile. Adica se fac ca promoveaza folosirea plaselor biodegradabile!
    PÂRŢ!!!!!!!!!!!!!!! Asta e tare folositor pt Romania. Acum vine unul si spune ca Clubul Rotary e benefic Romaniei. Care e beneficiul? Sa ne indemne sa folosim plase biodegradabile? Mare scofală! Omul nu se gandeste atat de mult la asta ca doar biodegradabile sunt toate acum. Dar vede acolo teoria evolutionista si usor usor se obisnuieste cu ideea. Ce Dumnezeu nene? Asa va fi gandul lui. Ca omul provine din maimuţă!…vai si iarasi vai…

    Doamne ajuta!

  41. deny
    19 februarie 2010 la 7:54

    ~Astia sunt la fel ca evreii sau pocaitii , se ridica unu pe altul cat de sus posibil si controleaza mersul lucrurilor , dupa parerea mea sau luat dupa ordinele cruciatilor in combinatie cu evreii si ceva eretici .

    In concluzie , ar trebui interzisi , impuscati sau inchisi . Sunt multe greseli ce leau facut si nu sunt scrise aici .

    Asta e parerea mea .

  42. filomen
    23 februarie 2010 la 11:02

    ROTARY = MASONERIE

    in decursul a mii de ani, dracul a capatat mai mault experienta pt a insela lumea, face o lucrare atat de fina incat numai cei care traiesc duhovniceste o pot depista;

    inselarea cu chip de lumina = rotary club

  43. fanu
    10 aprilie 2010 la 23:28

    interesante umbrele şi penumbrele care obligă viaţa

  44. zorba europeanul
    7 august 2010 la 19:35

    In rahatul asta sunt bagati tot soiul de frustrati care se amgesc la gandul ca sunt cu o treapta deasupra semenilor si care, mai ales, isi promoveaza interesele. Casoaia, masina, sarmaua, ghiulul, maimutareala de pe plajele private, diploma la care a buchisit altul, sicriul mai cu zorzoane decat al fostilor vecini,rezuma zestrea cu care se falesc astia de si-au pus roata tiganeasca pe blazon.In Romania cunosc trei tampiti( iertati-mi limbajul nervos)care se fandosesc in Club. Unul a fost securache cu scoala luuunga cat un liceu industrial si un Stefan Gheorghiu la un loc, altul este un doctor obez care si-a abandonat copiii ingrijiti de sectari in State iar al treilea este un actor cu ifose care isi zice si profesor si pupa cate dosuri poate pentru a circula pe banii altora prin jurul ograzii. Toti acesti „membrii”, s-au ridicat de la demisolul apartamentelor de bloc confort X, la mezaninul vilelor semiurbane si stau cu ochii pe foisorul in care nu vor calca probabil, niciodata. Mai marii ocultei ii primesc in hol, dar ei povestesc cum ca au fost in salon.
    Indruga vrute si nevrute despre benevolat si generozitatea umanitara, aiureaza confuz pe teme ezoterice, sunt jalnici fara sa aiba constiinta imposturii lor.

  45. andreea2010
    26 august 2010 la 19:26

    Paranoia este maxima!!! De ce trebuie sa fim obsedti toti de teorii conspirationiste, de ce majoritatea oamenuilor care sunt profund religiosi trebuie sa fie si habotnici si obsedati de pacat de satan, etc?
    Cine spune ca intalnirile Rotary sunt secrete? De unde pana unde au devenit oamenii astia niste malefici care distrug vietile a mii de copii si alte aberatii care au aparut in articol? De ce nu va luati de toate ong-urile pana la uram ca poate dupa un proiect reusit s eintalnesc in cadrul unor orgii pline de alcool si desfrau? nu ai de unde stii, nu ?
    Ati cunoscut vreun club Rotary din Romania? ati incercat sa va apropiati de ei si v-au inchis us ain nas? Nu pot sa cred asa ceva. Rotarienii sunt oameni care incerca sa daruiasca din ceea ce au si altor persoane cu necazuri si posibilitati mai reduse. cu siguranta fiecare padure are uscaturi, pt ca asa este peste tot. Am tot vazut in ultima vreme fapte comise de fete bisericesti care ne-au lasat fara grai. Dar desigur os a imi spuneti ca in acele cazuri este doar mana necuratului.Si apropo stiati presupun si ca multi rotarieni au botezat mai multe randuri de fini, au botezat copii de fiecare data cand au avut ocazia.
    Cereti sa participati la o sedinta, incercati sa-i cunoasteti si dupa aceea aruncati cu pietre. nu asa spune parca religia ? Sau apelati la ea numai cand va convine?

  46. Hristache
    12 noiembrie 2010 la 21:55

    Doamne ce prost esti! Cum de te mai suporti? Chiar asa de incuiati sunt cei din Republica Moldova? Si noi ne chinuim sa va facem romani! Halal!!!

  47. Justice
    6 decembrie 2010 la 1:00

    Doamne cate prostie ai lasat pe pamantul asta !!! Nici nu are sens sa incep o polemica pe tema a ceea ce fac sau nu membri Rotary fiindca din ceea ce observ au fost deja catalogati drept satanisti …

  48. Cris
    30 aprilie 2011 la 1:36

    Imi pare rau de „sentimentele ranite” ale copiilor (uneori bine pregatiti) care au intrat in ramura de tineret a acestor cluburi si inca mai cred ca au ceva bun de oferit lumii, prin ele. Tot ce vor „invata” e ca sunt „superiori maselor”, invatatura care nu are nimic in comun cu facerea de bine, cu sprijinirea comunitatiilor, nici macar cu profesionalismul sau performanta. Oamenii valorosi, desi constienti de propria valoare, nu afiseaza aceasta aroganta. Ironic, viata ne invata ca au nevoia de a se lauda cu profesionalismul si competentele taman cei care nu le au. La fel cum simt o nevoie irezistibila de a demonstra lumii cat de filantropi sunt taman cei care fura cel mai mult de la „masele needucate si inculte” (ca fura legal mai putin conteaza, pentru cine mai are cat de cat un simt etic). Cat despre „seniorii” acestor cluburi, descrierea lui <> e foarte tare.

    Acum hai sa fiu putin rautacios: Sunt un om increzator, am succes in cariera, dar parca imi lipseste ceva: vreau sa fac un bine. Oamenii, luatzi individual, nu prea ma intereseaza pentru ca eu oricum sunt special si fara mine omenirea s-ar opri. Dar ideea de a face bine omenirii imi gadila placut ego-ul. Mai ales ideea ca soarta altora depinde, cumva de mine. As putea sa imi dau haina de firma/fitze unui amarat.. dar ce folos? o va vinde pe alcool… As putea sa merg de capul meu la un orfelinat, nu neaparat de Sarbatori, in orice alta zi, sa le duc copiilor cate un pachet cu jucarii si dulciuri, but where’s the fun? Am un milion de ONG-uri la dispozitie pentru un miliard de cauze umanitare…. da’ unde-i spilu, daca nu ma vede nimeni. Neh. Eu vreau la Rotary…………. Ce legatura are cu voluntariatu’ in folosu’ comunitatii tot rahatu’ asta? Nu-mi ajunge statutul pe care mi-l da pozitia/succesul actual. vreau mai mult de atat, si pe termen nelimitat si pentru odraslele odraslelor mele – I want it ALL Baby!. Dupa cum spunea un preastimabil „rotarian” – placerea de a fi salutat de oameni pe strada pentru „binele” facut, (limbjul acestuia devine la un moment dat cam vulgar – „voi.. scursori ale societatii suburbane!” nu sunt cuvinet demne de un preastimabil – deh.. )

    Cert e ca la noi in oras printre „rotarieni” sunt o gramada de shmenari cu tzipla de oameni de afaceri care au pagubit statul (=comunitatea din care fac parte) la greu. Asa o fi la moda, sa furi, da’ sa dai inapoi pagubitului un 0.001% sub forma de ajutor ca sa te „sarumana conasule” pe strada.

    Super articolul! Chiar daca nu agreez fanatismul cu care unii isi apara ideile, il prefer dispretului manifestat de altii fata de semeni.

  49. DEICIDe
    17 decembrie 2011 la 17:00

    Crede si NU cerceta !!! asta e devizul celor de la Rotary Club ! Numai ” spuma” socie tatzii este membra ! Niste ingamfatzi care se cred mai presus…

  50. Silvian
    23 aprilie 2012 la 20:55

    Hristofor, Bunul Dumnezeu să te binecuvânteze pentru ceea ce faci, nu mă simt singur când mai ştiu că există luptători ptr adevăr, aşa ca tine. Roagă-te şi pentru mine păcătosul, Silvian tâlharul

  51. vala maldoran
    9 mai 2013 la 16:07

    Vir AlKalin: daca citeai cu atentie, vedeai ca despre Clubul Rotary spunea autoarea ca ,,are 20000 membrii”, deci s-a exprimat foarte corect.

  52. Stoica
    27 iunie 2013 la 23:05

    Vedeti cine e prost si se increde in ei, ei bine acestia acesti masoni nenorociti nu fac numai asta fac mult mai mult organizeaza jafuri mai mult sau mai putin legale si se elimina intre ei treaba cu vaccinurile toata lumea stie ca sida este un virus al anului 2000 inventat intr-un laborator pentru a le crestea lor considerabil veniturile din afacerile cu farmacii pe care le detin delapideaza si statul facand afaceri cu el si toate ca sa vedeti ce diabolici sunt pentru binele ala al lor, adica ei ne vor noua binele si bunastarea noastra. Da’ cum dracu au avut asa initiativa sa se infiga ca un parazit in societe cum de a putut sa faca asta. fratilor sa fim uniti impotriva acestei ciume care sa abatut asupra noastra incepand cu 90′ toate aceste secte care functioneaza ca ong-uri si care se baga in sau pe sub pielea statului ca un vaccin si-l otravesc ba chear mai mult mai primeste si de la stat fonduri de dezvoltare asa mumitele organizatii de caritate

  53. marian
    10 iulie 2013 la 13:35

    citind o parte din comentarii constat ca nu se putea combina mai bine invidia cu prostia,toata lumea admite ca este o organizatie secreta,in schimb toti stiu ce se intampla in interior.
    Oameni buni,lasati sa curga lucrurile normal si pastrati-va opiniile personale pt.footbal si politica.Multa frustrare….a lasat Dumnezeu

  1. 17 iulie 2008 la 12:52
  2. 23 iulie 2008 la 23:42
  3. 9 martie 2009 la 21:26
  4. 10 martie 2009 la 12:47
  5. 10 aprilie 2011 la 18:00
  6. 13 aprilie 2011 la 14:36
  7. 3 iunie 2011 la 8:22
  8. 18 iunie 2012 la 2:51
  9. 23 iunie 2012 la 21:41
  10. 19 iulie 2013 la 21:05
  11. 6 august 2014 la 9:46

Lasă un comentariu