Prima pagină > Apusul, Ortodoxie, Ştiri > Apostazia înfloreşte în tagma clericală din România…

Apostazia înfloreşte în tagma clericală din România…

Părintele Teofil Părăian la o emisiune radio din 22 mai 2008. Ascultă aici.

 1. lemurian
  30 mai 2008 la 8:15

  Si unde e totusi apostazia? Ca nu`mi dau seama. Aaa, faptul ca parintele Teofil s-a dus la o slujba catolica? Multi crestini ar vrea sa aiba simplitatea si originalitatea parintelui Teofil. El tot ce face face cu bucurie, cu lumina. Apostati la creier sunteti voi fundamentalistii ortodocsi.

 2. 30 mai 2008 la 17:25

  Lemuriane,

  Nu-ti dai seama pentru ca nu ai cum. Si nu pentru ca nu poti, ci pentru ca iti place sa traiesti in minciuna. Ca sa-ti dai seama ca cele rostite de parintele Teofil, pe care de altfel il respect pentru sfaturile duhovnicesti de folos si aplicabile pe care le da indeosebi tinerilor, nu se incadreaza in cugetul ortodox, in cugetul Sfintilor Parinti (ai auzit de asa ceva?:). Nu trebuie mullta teologie si analiza pentru a observa duhul strain al celor rostite de parinte.

  Intr-adevar, parintele este simplu in purtare si este placut ca persoana. Nici nu ma apuc sa-l judec, ca nu e in duhul ortodox sa judeci omul. Insa una e sa judeci omul, si alta este sa-i vadesti ratacirea, pe care el o propovaduieste public, fiind mai ales, o autoritate duhovniceasca nu mica in Romania. Multi tineri il plac si se folosesc din cuvintele parintelui. De aceea, responsabilitatea sfintiei sale este mult mai mare in fata Domnului…decat a unui simplu mirean.

  As mai vrea sa remarc un lucru (daca imi dai voie:). Este important sa ne dam seama ca nu exista ortodocsi si fundamentalisti ortodocsi. Exista doar ortodocsi, fii ai Bisericii, ascultatori de Hristos si Sfintii Parinti. Aceasta despartire neortodoxa intre termeni este facuta de catre necrestini, cu scopuri necrestine. Oricand putem vedea cine si in ce context face asemenea categorisiri intre fii Bisericii. Voi, cei care respirati erezia ecumenista, sinteti de un alt duh. Nu spun de la mine aceasta. Asta merita precizat. Voi va vaditi.

  Te invit solemn la familiarizarea cu duhul Ortodoxiei, in ce priveste erezia ecumenista:

  1. http://www.credo.ro/ecumenism.php
  2. http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article178
  3. http://eresulcatolic.50webs.com/pecumenism.html

  Doamne, ajuta !

  Cred ca nu vezi nimic rau nici in fapta „mareata” a ierarhului Nicolae Corneanu. Sau gresesc ?

  Ce a zis Parintele Arsenie Papacioc:

  “Oamenii nu-şi dau seama că preţul compromisului e riscul de a-ţi asuma iadul”.
  Acestea sunt cuvintele Parintelui Arsenie Papacioc, cuvinte care ar trebui sa ne puna pe ganduri pe fiecare dintre noi. La fel si exemplul lui de traire ortodoxa ar trebui urmat. Este un exemplu viu pt noi,traieste impreuna cu noi aceste vremuri tulburi si are curaj sa iasa si sa ne indrume. Cat de frumos si de clar ne spune: “Nu apărăm un cozonac frumos de Paşte. Apărăm adevărul, care reprezintă Biserica şi veşnicia, Creatorul! Sfânta Treime: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Apărăm adevărul”.
  “Nu ştiu ce va fi, dar adevărul trebuie apărat cu orice chip. Pentru că tu, apărându-l, toate cerurile ştiu, toată Împărăţia de sus ştie că tu ai apărat adevărul, şi nu te lasă. Da, Dumnezeu dă harul, dar nu le dă la milogi, le dă la eroi.
  Păstrează-ţi mai departe poziţia, că nu mai contează viaţa. Nu vezi cum se pune problema? „Domne’, ori te omor, ori te dau afară…” Dă-mă afară! Că tu ai ieşit ca un prost din ordinea cerească, nu eu! Ce mai contează viaţa?”
  “Eu, peste câţiva ani împlinesc o sută. Ce-ar fi să mă vând ca un prost, acuma, de frica unei săbii? Nu, domne’! Nu!”
  Cu adevarat viata lui se aseamana unei lumanari: se jertfeste pe sine pt a ne lumina pe noi. Dar daca vom ramane in dormitare si in ignoranta pt a ne fi mai usor si mai bine, este doar alegerea noastra… Insa la Judecata nu vom putea spune ca nu am stiut, pentru ca nu ne-a spus nimeni…

  Si IPS Bartolomeu Anania:

  De aceea, personal, voi deveni intolerant, chiar cu riscul de a fi catalogat
  drept fundamentalist. La urma urmei, dacă e vorba de «fundamentalism», primul
  fundamentalist a fost însuşi Iisus Hristos: «Înapoia Mea, satano!»”

 3. sofia i
  8 iunie 2008 la 18:34

  INTRA-DEVAR NOI NU STIM JUDECATILE LUI Dumnezeu ,dar dc tinem cont ca EL a hotarit ca orice nelamurire sa fie discutata in soboare ,inseamna ca noua ne-a fost lasate hotaririle acestor soboare ca un fir calauzitor pentru vremurile din urma cind adevarul si minciuna sint f. greu de deosebit minciuna cautind sa se muleze cit mai mult pe un pseudoadevar ,precum mutatiile genetice in cancere .Aceste minciuni distrugatoare de suflete trebuie descoperite credinciosilor ,in lumina hotaririlor acestor soboare.
  Desi am o deosebita stima pt parintele TEOFIL PIRIIAN si apreciere ,afirmatia lui ,facuta pe un ton usor iritat ma duce cu gindul la acela pe care-l numim noi ardelenii SFINTUL ARDEALULUI ,cuviosul parinte ARSENIE BOCA ,despre care chiar parintele TEOFIL PIRIIAN ne-a spus despre afirmatia facuta lui la intrarea in monahism ,de catre par A.BOCA ,aceea ca de ce sa faca scoala ,ca in principal este importanta Mintuirea sufletului. Oare a prevazut peste timp ceva parintele ARSENIE BOCA??!!???

 4. Popa Gheorghe
  12 iunie 2008 la 19:15

  Ca episcopul Sofronie s-a apucat sa slujeasca cu catolicii orientali; ca al Banatului Corneanu bea vin la catolici, treaca-mearga. Dar sa-l aud pe preotul Teofil sustinand rautacios ca bine este a merge la slujbele catolice, asta e prea de tot. Dar tot raul spre bine. Cel putin inteleg expresia :”… sa amageasca si pe cei alesi.”

 5. adrian
  22 iunie 2008 la 21:52

  Ortodoxia parintelui Teofil e de necontestat.Marturie sta activitatea misionara din ultimii 18 ani in Romania(sute de conferinte in aproape toate judetele tarii,cartile,credinciosii indrumati in taina spovedaniei).Despre ecumenism nici vorba.Parintele Teofil spune ca ecumenismul nu a putut realiza nimic esential, pentru ca nici in privinta datei Pastelui nu s-a ajuns la un consens cu catolicii.Chiar s-au auzit voci ecumenice care il acuza pe parintele Teofil de antiecumenism.Inregistrarea data pe internet in legtura cu catolicii e rupta din contextul conferintei.Nu este dat sfirsitul raspunsului la intrebare.Parintele Teofil spune ca cel care a pus intrebarea nu se afla nici la masura sutasului din Capernaum de a carui credinta s-a uimit Mintuitorul si despre care se spune in Biblie ca iubea neamul evreu si le-a cladit sinagoga desi era roman.Parintele Teofil are ingaduinta fata de catolici dar ramane acelasi ortodox misionar al ortodoxiei.Sa fim atenti sa nu pacatuim impotriva Duhului Sfint lansand astfel de afirmatii fara temei.Dumnezeu sa ne ajute!

 6. 28 iulie 2008 la 9:26

  EREZIE = abaterea de la dogmele sfintei Biserici Ortodoxe

  TIT 3, 10-11:
  “De omul eretic, dupa intiia si a doua mustrare, departeaza-te, stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de el insusi osindit.”
  TIT 1, 16:
  “Ei marturisesc ca-L cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele lor Il tagaduiesc.”

  1CORINTENI 15, 33:
  “Nu va lasati inselati! Insotirile rele strica obiceiurile bune!”

  „E EFESENI 4, 4-6:
  “Este un trup si un Duh, precum si chemati ati fost la o singura nadejde a chemarii voastre . Este un Domn, o credinta, un botez, un Dumnezeu si Tatal tuturor, Care este peste toate si prin toate si pentru toti.”

  SF. MARCU AL EFESULUI
  “In materie de credinta nu exista concesie. Chestiunile credintei nu ingaduie iconomia.”

  “Noi de fapt am rupt toate legaturile cu latinii tocmai fiindca sunt eretici. Pacea cu ei se poate reface numai atunci cind se vor lepada de adaugarea la Crez si vor primi invatatura noastra despre purcederea Duhului Sfint.”

  despre catolici: “Acestia nu sunt doar schismatici, ci si eretici. Deci nu trebuie sa facem unirea pina ce nu se vor lepada de adaugirea la Crez si vor marturisi Crezul la fel ca si noi.”

  ENCICLICA PATRIARHILOR ORTODOCSI DE LA 1848:
  “ Părerea cea nouă, cum că „Duhul Sfânt de la Tatăl şi de la Fiul purcede”, este potrivnică lămuririi hotărâtoare a Domnului nostru, dată cu dinadinsul pentru aceasta (Ioan 15, 26): care de la Tatăl purcede, şi potrivnică mărturisirii întregii Biserici Soborniceşti, dupa cum  este încredinţată de cele Şapte Sinoade a toată lumea, rostind: care de la Tatăl purcede (Crez). “
  Sf. Cuvios COSMA ETOLIANUL:
  “Pe Papa al Romei sa-l blestemati, fiindca el este cauza.”
  Sf. Ierarh NICOLAE al Ohridei si Jicei:“Fratii nostri cei botezati, care au fost atrasi de ereziile papale si luterane, s-au socotit pe ei insisi mai intelepti decit Hristos…”

  -2-
  Sf AMBROZIE de la Optina:
  “Biserica Soborniceasca de Rasarit a pus capat relatiilor cu biserica romana, ea fiind cazuta de la adevar si de la canoanele Bisericii Ortodoxe Sobornicesti.”

  Sf PAISIE de la Neamt:
  “Nu a prapadit oare Dumnezeu Sodoma si Gomora pentru sodomism? Atunci cum pe rimleni (romano-catolici) ii va cruta pentru erezie? Nu va fi aceasta!”

  Sf TEOFAN Zavoritul:
  “La prima vedere noi avem cu romano-catolicii multe asemanari. La o cercetare amanuntita este evident oricui cit de departe sunt de adevar.”

  Sf IOAN de KRONSTADT:
  “Iar in invatatura dogmatica a catolicilor – vai, cite erezii, inovatii, abateri de la adevar!”

  “…marile comunitati ratacite de la credinta cu numele de crestine, dar in esenta apostate: cea catolica, luterana, anglicana s.a.”

  Sf IOAN MAXIMOVICI:
  “…multimea credinciosilor bisericii din Apus care cazusera deja din sinul Bisericii Sobornicesti, pierzind prin aceasta harul Duhului Sfint.”

  Sf IGNATIE BRIANCIANINOV:
  “O mare parte dintre nevoitorii bisericii apusene, socotiti in sinul acesteia ca fiind mari sfinti – aceasta dupa caderea ei de la Biserica Rasariteana si indepartarea Sfintului Duh de la ea – s-au rugat si au ajuns la vedenii, bineinteles mincinoase. […] Inselarea isi ridica deja in chip firesc capul pe temeiul hulirii impotriva lui Dumnezeu prin care este schimonosita la eretici credinta dogmatica.”

  Pr. IUSTIN POPOVICI:
  “…nu e deosebire esentiala intre papism, protestanti, ecumenism si alte erezii, al caror nume este legiune. Dogmele ortodoxe, adica dogmele latine eretice ale primatului si infailibilitatii papei, adica a omului. Din aceasta panerezie s-au nascut ereziile si continua sa se nasca: Filioque, respingerea invocarii Duhului Sfint, piinea nedospita, introducerea harului creat, purgatoriul, meritele prisositoare ale sfintilor, invataturi standard cu privire la mintuire…”

  “In acord cu intreaga predanie ortodoxa, Biserica Ortodoxa nu recunoaste existenta altor Taine in afara sa…”

  -3-
  Mitropolitul IEROTEI VLAHUL:
  “Papistasii nu au preotie, nici Taine. Clericii Vaticanului nu sunt urmasii Apostolilor. Si pentru ca in afara Bisericii nu exista Taine, pentru aceasta, clericii papistasi si insusi Papa, pentru noi, ortodocsii, nu au preotie.”

  Cuviosul PAISIE VELICIKOVSKI de la Neamt:
  “Au eretici sunt rimlenii (romano-catolicii) cu al lor papa? Stiu bine ca vei zice ca sunt eretici. Si de vreme ce sunt eretici, precum si cu adevarat sunt, atunci sfinta noastra Biserica ii afuriseste pe dinsii.”

  Pr DUMITRU STANILOAIE:
  “Biserica romano-catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori.”

  Pr CLEOPA:
  “Cine trece la catolici trebuie sa primeasca botezul papistas. Se face catolic, dar isi pierde sufletul.”

  Cuviosul PAISIE Aghioritul:
  “Nume de catolici, martori ai lui Iehova, etc. nu e bine sa-i pomenesti la Sf Proscomidie. Pentru acestia nu se pot scoate miride si nici parastas nu se poate face.”

  Protoiereul Prof. TEODOR ZISIS din Tesalonic:
  “Pe eretici nu-i cinstim, ci ii condamnam. Este sau nu eretic papa? Cinstindu-l in vreun fel oarecare pe Papa, ii necinstim pe sfintii care au luptat impotriva lui.”

  Pr SERAFIM ROSE:
  “Romano-catolicii si protestantii de astazi nu cunosc puterea harului dumnezeiesc. De aceea nu ne miram ca ei nu sunt capabili sa-l deosebeasca de inselatoriile dracesti.”

  Sf IOAN GURA de AUR:
  “Ascultati ortodocsilor si nu faceti pogoraminte ereticilor.[…] Nu dati loc diavolului, nu dat vinat lupilor…”

  DANION VASILE teolog:
  “Invatatura Sfintilor Parinti este clara: nu exista ceva intermediar intre adevar si erezie.”

 7. 28 iulie 2008 la 9:28

  PENTRU CEI CARE MAI AU INDOIELI, CITITI MAI SUS!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: