Prima pagină > Apusul, Atitudine, Cuvînt Bun, Gînduri, Istorie, Ortodoxie > (III) Un profet contemporan al apostaziei: „Cineva trebuie să fie cu totul străin de adevăratul creştinism ca să nu înţeleagă toate acestea !”

(III) Un profet contemporan al apostaziei: „Cineva trebuie să fie cu totul străin de adevăratul creştinism ca să nu înţeleagă toate acestea !”

Doamne, Doamne, au nu cu numele Tău
am proorocit ? Şi cu numele Tău draci am scos ?
Şi cu numele Tău multe minuni am făcut ? (Matei 7, 22)

Trei niveluri de apostazie

Cercetând scrierile despre apostazie ale arhiepiscopului Averchie, se pot discerne trei niveluri despre care a vorbit, aceste niveluri avansând de la cel mai evident către cel mai greu de constatat.

Primul nivel

La primul nivel este pierderea ,,savoarei” creştinismului de către creştinătate în general. Rădăcinile acesteia se află în schisma dintre Răsărit şi Apus şi în formarea treptată în Apusul medieval a unui ,,nou creştinism”, în care raţiunea căzută a omului – mai degrabă decât tradiţia revelată dumnezeieşte – a devenit criteriul adevărului. În esenţă, această schimbare în perspectivă de la spiritual către natural a condus, prin Renaştere şi ,,Iluminism”, către materialismul arogant al vremurilor noastre – un materialism care a orbit duhovniceşte omul modern (11). ,,Poate fi zărită – scria arhiepiscopul Averchie – un fel de mână neagră care acţionează raţional, ce lucrează pentru a lega oamenii pe cât de strâns posibil de această viaţă pământească, temporară forţându-i să uite viaţa viitoare, viaţa veşnică care ne aşteaptă fără îndoială pe toţi” (12).
El a înţeles că materialismul macină credinţa creştinilor fără ca ei măcar să ştie. Până şi atitudinea lor de suprafaţă ,,împotriva lumescului” sau discuţiile lor despre rai pot fi pline de concepţii lumeşti, dacă ei au pierdut înţelegerea corectă a ,,lumii” care este opusă creştinismului de bază (13). Mai mult decât atât, ceea ce ar fi considerat imoral dintr-un punct de vedere ortodox, devine îngăduit unui creştinism infectat cu lumesc. Arhiepiscopul Averchie scria:

Despre ce fel de unire adevărată a tuturor creştinilor în spiritul dragostei creştine putem vorbi acum, când Adevărul este negat de aproape oricine, când înşelarea este cea care conduce aproape pretutindeni, când trăirea duhovnicească autentică printre oamenii care se numesc pe ei înşişi creştini a secat şi a fost înlocuită cu o viaţă trupească, o viaţă animalică care, cu toate acestea, a fost aşezată pe un piedestal şi mascată de ideea pretinsei iubiri creştine, care justifică în chip ipocrit orice fel de exces spiritual, orice soi de anarhie morală. Într-adevăr, din aceasta se nasc toate aceste ,,baluri” fără de număr, diferite tipuri de ,,jocuri”, ,,dansuri” şi distracţii, faţă de care, în ciuda naturii lor imorale şi anti-creştine, chiar mulţi clerici contemporani au o atitudine tolerantă, uneori încă şi organizându-le ei înşişi şi participând la ele” (14).

Pierzând contactul cu esenţa credinţei sale – care este, într-un cuvânt, nelumească –, creştinătatea îi privează pe credincioşi de legătura vie cu harul Sfântului Duh. Ca urmare, creştinii trebuie să găsească surogate pentru acest har, inducându-şi prin auto-sugestie ,,experienţe spirituale”. În acelaşi timp, ei caută un substitut, în această lume, pentru cealaltă lume care nu mai este tangibilă pentru ei. Despre aceşti ,,neo-creştini”, arhiepiscopul Averchie scria:

Ei vor fericirea aici în această lume, împovărată de mulţimea sa de păcate şi nedreptăţi; şi aşteaptă această fericire cu nerăbdare. Ei socotesc că una dintre cele mai sigure căi de a o dobândi este ,,mişcarea ecumenistă”, unificarea tuturor oamenilor într-o ,,biserică” nouă care îi va cuprinde nu numai pe romano-catolici şi protestanţi, ci şi pe evrei [în sens de jidovi – următori ai iudaismului], musulmani şi păgâni, fiecare păstrându-şi propriile convingeri şi erori. Această dragoste ,,creştină” imaginară, în numele viitoarei fericiri a oamenilor pe pământ, nu poate decât să calce în picioare Adevărul” (15).

Arhiepiscopul Averchie a numit credinţa în viitoarea fericire pe pământ ,,neo-hiliasm” – hiliasmul fiind vechea credinţă eretică într-o domnie de 1.000 de ani a lui Hristos ca un împărat pământesc. El a anticipat că ,,unitatea ecumenistă” exterioară urmărită de ,,neo-hiliaşti” nu va fi nimic altceva decât o unitate oficială sprijinită şi încuviinţată de Antihrist (16).

Pentru el, ,,mişcarea ecumenistă” contemporană vădea altceva: necredinţa în Adevărul absolut, larg răspândită. Din cauza acesteia apare o lipsă de dorinţă de a lua poziţie faţă de orice şi o acceptare cu o voinţă slabă sau chiar justificare a răului, toate în numele celor mai superficiale idei de ,,dragoste creştină” şi ,,pace”. Arhiepiscopul exprima aceasta astfel:

În timpurile noastre, când există îndoieli aşa de puternice cu privire chiar la existenţa Adevărului, când orice ,,adevăr” este socotit relativ şi este permis ca fiecare persoană să respecte ,,propriul adevăr”, lupta pentru Adevăr capătă o semnificaţie deosebit de importantă. Şi cel care nu simpatizează cu această luptă, care vede în ea doar o manifestare a ,,fariseismului” şi sugerează ,,să te pleci” înaintea falsităţii prin îndepărtarea de Adevăr, ar trebui în mod firesc să fie recunoscut drept un trădător al Adevărului, oricine ar fi el, indiferent cum s-ar numi el însuşi sau s-ar considera” (17).

Cei care-şi pun toată nădejdea lor în această lume trebuie inevitabil sau să dea în deznădejde sau să fie orbi ei înşişi la degenerarea în ascensiune în toate formele vieţii publice. Atitudinea lor relativistă şi şovăielnică serveşte doar la a dezlănţui forţele lui satan în vremurile din urmă. Precum arăta arhiepiscopul Averchie:

,,Slujitorii lui satan”, sau, care este acelaşi lucru, slujitorii lui Antihrist ce va să vină, se folosesc de această orbire duhovnicească a majorităţii oamenilor contemporani şi cu încăpăţânare şi insistenţă îşi fac lucrarea lor cu vigoare cu adevărat satanică. Cu eforturi deosebite şi cu toate mijloacele existente, cu ajutorul tuturor resurselor aflate sub controlul lor, ei leagă eficace de ei înşişi adepţi care, în cunoştinţă de cauză sau nu, de bunăvoie sau nu, colaborează cu ei pentru a crea în lume circumstanţele şi condiţiile adecvate pentru însăşi venirea apropiată a lui Antihrist ca domn al întregii lumi şi stăpân al întregii omeniri” (18).

În alt loc, el scria mai mult pe această temă: ,,Sarcina fundamentală a slujitorilor lui Antihrist ce va să vină este să distrugă vechea lume cu toate conceptele şi ,,prejudecăţile” ei anterioare, pentru a construi în locul ei o nouă lume potrivită pentru primirea ,,noului stăpân” al ei ce se apropie, care va lua locul lui Hristos pentru oameni şi le va da lor pe pământ ceea ce Hristos nu le-a dat … Cineva trebuie să fie cu desăvârşire orb duhovniceşte, cu totul străin de adevăratul creştinism ca să nu înţeleagă toate acestea !” (19)

A se vedea şi primele 2 părţi ale seriei:

  1. „Dar ce va stabili dacă tu eşti sau nu în acea Biserică? ”
  2. „Această falsă ortodoxie se luptă ca o fiară să ia locul adevăratei Ortodoxii”

Note

11. A se vedea Adevărata Ortodoxie şi lumea contemporană, de arhiepiscop Averchie, în rusă, Mânăstirea Sfânta Treime, 1971, p. 18-21.

12. Staţi neclintiţi în adevăr, p. 8.

13. Episcopul Ignatie Briancianinov tâlcuieşte că ,,lumea” despre care vorbeşte Hristos este alcătuită din majoritatea oamenilor ,,care trăiesc pentru vremelnicie şi nu pentru veşnicie”. A se vedea cartea lui, Arena, Mânăstirea Sfânta Treime, 1982, p. 166-177.

14. Staţi neclintiţi în adevăr, p. 8-9.

15. ,,Cel ce ne aminteşte că adevăratul creştinism este o luptă”, de arhiepiscop Averchie, Orthodox Life, martie-aprilie 1981, p. 24.

16. Viaţa şi scrierile arhiepiscopului Averchie, Editura Parohiei Stâlpii Ortodoxiei, Mt. Holly Springs, PA, p. 32.

17. Staţi neclintiţi în adevăr, p. 11.

18. Arhiepiscopul Averchie, Drepţii strălucesc ca stelele, Supliment ortodox pentru Coasta de Vest, Etna, CA, 1983, p. 16.

19. Staţi neclintiţi în adevăr, p. 10.

Sursa

  1. Marius Gogonea
    4 decembrie 2009 la 11:07

    Multumim pentru tot efortul pe care il faceti pentru noi si pentru Biserica lui Hristos. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

  2. mikhail
    4 decembrie 2009 la 15:30

    Adevarul despre Talmud


    Adevarul despre Talmud
    Posted on 29/08/2009 by mucenicul
    M-am hotarat sa public acest articol pentru ca am observat, din comentariile de pe site-ul meu, ca lumea nu stie exact cine sunt adevaratii dusmani ai crestinilor. Unii cred ca sunt catolicii, altii ca musulmanii, iezuitii, etc. Total gresit pentru ca adevaratii dusmani ai crestinilor, in special ai lui Iisus, sunt EVREII. Din pacate oamenii citesc anumite site-uri si articole si isi insusesc opiniile celor care le scriu, fara a cauta sa afle adevarul, prin citirea mai multor surse, de opinii si genuri diferite. Am fost acuzata ca am ceva impotriva evreilor. Nu am nimic cu ei din motive personale dar nu pot sa accept ceea ce se intampla in lume, datorita lor. In mod intentionat si gresit, atentia oamenilor este indreptata spre tot felul de dusmani, care chiar daca exista, sunt manipulati tot de evrei. Daca pana acum n-ati inteles ca tot ce s-a intamplat in lumea asta s-a datorat evreilor, poate citind acest articol veti intelege, daca nu, imi pare rau pentru cei naivi care vor avea o surpriza mare atunci cand vor descoperi adevarul, dar s-ar putea sa fie prea tarziu. Multi dintre oameni cred ca daca au citit Biblia este suficient. Parerea mea este ca trebuiesc citite cartile tuturor religiilor si apoi sa ne facem afirmatii sau sa combatem. Majoritatea nu ati citit nici Coranul, nici Talmudul si nici Tora-care desi se zice ca este Vechiul Testament, in varianta evreiasca a suferit unele ” mici modificari ” esentiale, ca si variantele Bibliilor pocaitilor. Poate lecturarea acestui material ii va aduce cu picioarele pe pamant pe cei care le plang de mila evreilor. Ca ii plangeti sau nu veti avea aceeasi soarta ca si mine, care-i arat cu degetul, pentru simplul fapt ca nefiind evrei, pentru ei toti sunteti niste Goyimi, Gentili, neamuri sau asa cum frumos spune Cartea lor de capatai, Talmudul, niste animale non-umane.
    Imi cer iertare de la Dumnezeu pentru blasfemiile pe care le-am tradus si transcris in acest articol, dar am considerat de datoria mea, ca si crestina, mai ales ortodoxa, sa va aduc la cunostinta invataturile dupa care se ghideaza intreaga viata si politica a evreilor, fie ei sionisti sau crestini, si pe care ei vor sa le impuna lumii intregi. Pentru ca aceasta este religia lui Antihrist la care se vor inchina cei multi, cu sau fara stiinta. Dumnezeu sa ne ajute! Si inca ceva, in loc sa cautati data exacta a inceputului sfarsitului lumii mai bine v-ati deschide ochii si mintea, ca sa intelegeti ca de fapt ne apropiem de incheierea acestei perioade si ca timpul de a va aseza intr-o barca sau alta este aproape inexistent. Eu am ales-o pe a mea si merge contra curentului. Voi???
    Adevărul despre Talmud este un material, cu drept de autor, extras din cartea lui Michael A. Hoffman “Zeii ciudati ai iudaismului”, care a fost publicata în anul 2000. Duplicarea neautorizată este strict interzisa . Adevărul despre Talmud-o expunere documentata a supremaţiei rabinice in materie de URA. Copyright © 2000-2006 de Michael A. Hoffman II-Toate drepturile rezervate
    Introducere
    Talmudul este cartea cea mai sfântă a iudaismului (de fapt, o colecţie de cărţi). Autoritatea ei are prioritate faţă de Vechiul Testament in iudaism. Dovada aceasta poate fi găsită în Talmud-ul in sine, Erubin 21b (Soncino ediţie): “Fiul meu, să fie mai atent în respectarea cuvintelor scribilor decât în cuvintele din Tora (Vechiul Testament).” Supremaţia Talmudului asupra Bibliei, în statul israelian poate fi observata, de asemenea, în cazul evreilor negri etiopieni. Etiopienii cunosc foarte bine Vechiul Testament. Oricum, religia lor este atât de veche incat precede scribii Talmudului “, de care etiopienii nu au cunoştinţe.Conform NY Times din 29 septembrie 1992, p. 4: “Problema este că tradiţia evreiască etiopiana nu merge mai departe decât Biblia sau Tora; comentariile târzii ale Talmudului şi alte comentarii care constituie baza tradiţiilor moderne, niciodată nu s-au intersectat cu calea lor”. Deoarece acestia nu sunt traficanţi de tradiţie Talmudica, evreii negri etiopieni sunt discriminaţi şi le-au fost interzise de către sioniştii efectuarea căsătoriilor, înmormântărilor şi a altor servicii în statul israelian. Rabinul Joseph D. Soloveitchik este considerat ca fiind unul dintre cei mai influenţi rabini ai secolului 20, lider “incontestabil” al iudaismului Ortodox şi autoritate de top internaţional privind Halakha (legea religioasa evreiasca). Soloveitchik a fost responsabil pentru instruirea şi coordonarea a mai mult de 2.000 de rabini, “o întreagă generaţie” de lideri evrei. Reporterul NY Times pe teme de religie, Ari Goldman, a descris baza autorităţii rabinului: ” “Soloveitchik provine dintr-un lung şir de distinsi savanţi in studiul Talmudului … Până la 20 de ani, el s-a dedicat aproape exclusiv studiului Talmudului … El a venit lă Elchanan Yeshiva University’s Seminarul Teologic, unde a rămas de preeminent profesor în Talmud … El a deţinut titlul de Leib Merkin profesor de Talmud … stand in timpul şedinţei cu picioarele încrucişate în faţa unei mese pe care se afla un volum deschis din Talmud. “ (NY Times, 10 aprilie, 1993, p. 38). Nicăieri Goldman nu se referă la cunoaştintele despre Biblie ale lui Soloveitchik ca bază pentru a fi autoritatea indrumatoare in domeniul legii evreieşti. Scrisorile de acreditare ale rabinului sunt toate pe baza stăpânirii incontestabile a Talmudului. Alte studii sunt în mod clar secundare. Cronica Evreiasca din Marea Britanie din 26 martie 1993 spune că, în şcoalile religioase (Yeshiva), evreii sunt “dedicati Talmudului, excluzand orice altceva.” Talmudul anuleaza Biblia: Scribii evrei pretind ca Talmudul este, parţial, o colecţie de tradiţii pe care Moise li le-a dat într-o formă orală. Acestea nu fuseseră încă scrise în timpul lui Isus. Hristos a condamnat tradiţiile Mishnah (Talmudul timpuriu), precum şi pe cei care l-au predat (cărturari şi Farisei), pentru că Talmudul anuleaza învăţăturile Bibliei Sfânte. Shmuel Safrai în Literatura Inteleptilor partea intai (p. 164), subliniază că, în capitolele 4 şi 5 din Tratatul Gittin al Talmudului, Talmudul anuleaza învăţătura biblică cu privire la creditarea cu bani: “Hillel a decretat “prozbul”-ul pentru binele lumii. Prozbul-ul este o ficţiune juridică care permite colectarea datoriilor după anul Sabbatic şi a fost intentia lui Hillel, prin urmare, de a invinge teama creditorilor de a nu isi pierde banii. Avertismentul celebru al lui Isus Hristos despre tradiţia oamenilor de a lua in van Scriptura (Marcu 7:1-13), este, de fapt, o trimitere directă la Talmud, sau mai exact, la precursorul acestuia, prima parte- Mishnah, care a existat în formă orală, în timpul vieţii lui Hristos, înainte de a fi consemnat în scris. Marcu capitolul 7, de la versetul unu pana la treisprezece, reprezintă condamnarea relevanta, de catre Domnul Nostru Iisus, fata de Mishnah. Din păcate, datorită ignoranţei abisale din zilele noastre, ideea, pe scară largă “iudeo-creştină”, este că Vechiul Testament este cartea suprema a iudaismului. Dar lucrurile nu stau aşa. Fariseii predau pentru doctrina poruncile rabinilor, nu pe cele ale lui Dumnezeu. Comentariul Talmudic pe marginea Bibliei este legea supremă a acestora, şi nu Biblia în sine. Acest comentariu într-adevăr, după cum Isus a spus, anuleaza legile lui Dumnezeu, nu le menţine. Ca studenţi ai Talmudului, ştim ca acest lucru este adevărat. Savantul evreu Hyam Maccoby, in Procesul iudaismului, l-a citat pe Rabinul Yehiel Ben Iosif: “În plus, fără Talmud, nu am fi în măsură să înţelegem pasaje din Biblie … Dumnezeu a dat această autoritate înţelepţilor şi tradiţia este o necesitate precum Scriptura. Inteleptii, de asemenea, hotarasc ei insisi … cineva care nu a studiat Talmudul nu poate înţelege Scriptura. “ Există o sectă de tineri evrei care face un efort considerabil pentru a se feri de Talmud şi adera la Vechiul Testament singura. Acestia sunt Karaites, un grup care, în trecut, a fost cel mai urât şi grav persecutat de rabinatul ortodox al evreilor. La Mishnah, rabinii au adăugat mai târziu, Gemara (comentariile rabinice). Împreună, acestea formeaza Talmudul. Există două versiuni, Talmudul Ierusalimului şi Talmudul babilonian. Talmudul babilonian este privit ca fiind versiunea cu autoritate: “Autoritatea Talmudului babilonian este, de asemenea, mai mare decât cea a Talmudului Ierusalimului. În caz de dubiu primul este decisiv.” (RC Musaph-Andriesse, From Torah to Kabbalah: A Basic Introduction to the Writings of Judaism , p. 40). Acest studiu se bazează pe evreiescul-autorizat Talmud babilonian. Noi am publicat aici cuvintele legalizate ale Talmudului evreiesc. Studiati-le pentru voi. Noi publicam următoarele documente de necontestat în speranţa de a elibera omenirea, inclusiv pe poporul evreu, de iluziile corozive şi rasismul din această scriere talmudica de ură , care este manualul evreilor ortodocşi şi hasidici din întreaga lume. Punerea în aplicare, de către Evreii suprematisti, a scrierii de ură talmudica a cauzat suferinţe nespuse de-a lungul istoriei, iar acum, în Palestina ocupata, acesta este folosit ca o justificare pentru uciderea în masă a civililor palestinieni. Talmudul ii defineşte în mod specific pe toţi cei care nu sunt evrei ca fiind animale non-umane .

  3. mikhail
    4 decembrie 2009 la 15:30

    Unele Învăţături din Talmudul evreiesc:
    În cazul în care un evreu ar trebui să savarseasca Pacat- Azi Vii Maine Pleci –
    Kattan 17a: Daca un evreu este tentat să facă rău el ar trebui să mearga intr- un oraş unde nu este cunoscut şi sa faca rău acolo.
    Pedeapsa pentru neascultarea rabinilor-
    Erubin 21b: Oricine nu asculta de rabini merită moartea şi vor fi pedepsiţi prin fierberea în excremente fierbinti în iad.
    Lovirea unui evreu este echivalenta cu lovirea lui Dumnezeu –
    Sanhedrin 58b: Dacă un păgân (Gentile) loveste un evreu, gentile trebuie să fie ucis.
    Este in regula sa-i inseli pe ne-evrei –
    Sanhedrin 57a: Un evreu nu trebuie să plătească unui ne- evreu ( “Cuthean”) salariile datorate de el pentru munca prestata.
    Evreii au Statut juridic Superior-
    Baba Kamma 37b: “Dacă un bou al unui israelit raneste un bou al unui Canaanit nu există nici o răspundere, dar, în cazul în care un bou al unui Canaanit raneste un bou al unui israelit … acesta din urma trebuie să fie în întregime platit.”
    Evreii pot sa fure de la ne-evrei-
    Baba Mezia 24a: În cazul în care un evreu gaseste un obiect pierdut de un Gentile ( “păgân”), acesta nu trebuie sa fie returnat. (Afirmat, de asemenea, în Baba Kamma 113b); Sanhedrin 76a: ” Dumnezeu nu va schimba un evreu care “isi căsătoreşte cu fiica cu un om batran sau ia o soţie pentru fiul său minor sau întoarce un articol pierdut la un pagan. “
    Evreii pot fura si ucide ne-evreii –
    Sanhedrin 57a: Când un evreu ucide un ne-evreu ( “Cuthean”), nu va fi nici o pedeapsa cu moartea. Ce un evreu fura de la un Gentile poate să păstreze.
    Baba Kamma 37b: Gentilii sunt în afara protecţiei legii şi Dumnezeu a “pus banii lor la dispozitie în Israel.”
    Evreii pot sa-i minta pe ne-evrei –
    Baba Kamma 113a: Evreii pot folosi minciuni ( “subterfugii”) pentru a eluda un Gentile.
    Copiii ne-evreilor sunt sub-umani
    Yebamoth 98a: Toti copiii Gentililor sunt animale.
    Abodah Zarah 36b: Fetele Gentililor sunt într-o stare de necuratenie (mizerie), de la naştere.
    Abodah Zarah 22a-22b : Gentilii prefera sexul cu vacile.
    Insulte la adresa Maicii Domnului, Fecioara Maria –
    Sanhedrin 106a: Spune ca mama lui Iisus a fost o curvă: “Ea care a fost descendenta a printilor si guvernatorilor a curvit cu dulgherii.”
    De asemenea, în nota de subsol # 2 la Shabbath 104b din ediţia Soncino, se afirmă că în varianta”necenzurata” a textului Talmudului este scris că mama lui Isus, “Miriam coafeza,” a facut sex cu multi barbati.
    Privitor la faptul ca Iisus a murit tanar-
    Un pasaj din Sanhedrin 106 se refera la vârsta fragedă, la care Iisus a murit: “-Ai auzit cat de batran a fost Balaam (Isus) ? – El a răspuns: Nu este fapt declarat dar daca asa este scris, barbatii ai dracului si inselatori nu ar trebui sa trăiasca nici jumătate din zilele lor daca rezultă că el a avut treizeci şi trei sau treizeci şi patru ani. “
    Iisus în Talmud:
    Blasfemiile oribile împotriva lui Iisus Hristos
    Deşi este o practică standard de dezinformare a apologeţilor Talmudului de a nega că acesta conţine orice referiri injurioase la adresa lui Iisus Hristos, anumite organizatii ortodoxe evreiesti sunt mult mai deschise şi recunosc că Talmudul, nu numai ca il menţionează pe Iisus, dar il si denigreaza (ca fiind un vrăjitor şi un ciudat dement sexual). Aceste organizatii evreiesti ortodoxe admit acest lucru, probabil, din credinţa că supremaţia evreiască este atât de bine stabilita în lumea modernă incat nu trebuie să se mai preocupe de reacţiile adverse.
    De exemplu, pe site-ul internet al grupului Ortodoxe evreiesc hasidic Lubavitch – unul dintre cele mai mari din lume – găsim următoarea declaraţie, completata cu citate talmudice:
    ”Talmudul (ediţia babiloniana) înregistreaza alte păcate alte lui ” Iisus Nazarineanul “:
    1) El şi discipolii săi au practicat vrăjitoria şi magia neagra, i-au condus pe evrei la rătăcirea în idolatrie şi au fost sponsorizati de puterile straine ale gentililor(” agenturili straine”- daca va mai amintiti-nota mea) cu scopul de a submina cultul evreiesc (Sanhedrin 43a).
    2) A fost imoral sexual, a venerat statui de piatră (de caramida este menţionat), s-a rupt de poporul evreu din cauza răutatii lui şi a refuzat să se pocăiască (Sanhedrin 107b; Sotah 47a).
    3) A invatat vrăjitoria în Egipt şi, pentru a face minuni, s-a folosit de proceduri care au implicat tăierea trupului său, fapt care este în mod explicit interzis în Biblie (Shabbos 104b).
    Citate de la http://www.noahide.com/yeshu.htm (Lubavitch site) 20 iunie 2000. [Notă: avem tipărite şi conservate în fişierele noastre o copie din această declaraţie de la „Lubavitch Pactul lui Noe Website”, aşa cum a apărut pe site-ul lor la http://www.noahide.com în 20 iunie 2000, în cazul în care exista negări emise ulterior, precum şi cand declaraţia în sine este suprimata]. Să examinăm în continuare unele dintre aceste anti-Hristos, Talmud pasaje:
    Gittin 57a. .” Zice că Isus este în iad, fiind fiert în “excremente fierbinti.”
    Sanhedrin 43a. Spune ca Isus ( “Yeshu” şi în nota de subsol Soncino # 6, Yeshu “Nazarineanul”) a fost executat pentru că a practicat magia neagră: “ Sa învăţati că în ajunul Paştelui Isus a fost atarnat şi cu patruzeci de zile înainte a fost facuta această proclamaţie: Isus va fi ucis cu pietre pentru că el a practicat vrăjitoria şi i-a ademenit pe oameni la idolatrie … El a fost un ademenitor şi pentru asta nu exista milă sau toleranta.”
    Kallah 51a: “Bătrânii stateau o dată în poarta cand doi băieţi tineri au trecut pe lângă ei; unul si-a acoperit capul şi celalalt si l-a descoperit. Despre cel care si-a descoperit capul, rabinul Eliezer a remarcat faptul că el este un nenorocit. Rabinul Iosua a remarcat că el este fiul unui niddah (un copil conceput în timpul perioadei menstruale a femeii). Rabinul Akiba a spus că el este atât un ticălos cat şi un fiu al unui niddah. ” “Ei-au spus” Ce te-a determinat să contrazici opinia colegilor tai? El a răspuns: “Eu va voi dovedi aceasta cu privire la el.” El s-a dus la mama flăcăului şi a găsit-o in piaţa vânzand fasole. “El a zis,” Fiica mea, dacă imi vei răspunde la întrebare, voi aduce la tine viaţa veşnică. Ea i-a spus : “Jură-mi.” “Rabinul Akiba, spunand jurământul cu buzele lui, dar anulandu-l în inima, a spus catre ea:” Care este statutul fiului tău? “Când am intrat în camera matrimoniala am fost niddah ( la menstruaţie) şi soţul meu s-a ţinut departe de mine, dar nasul meu a avut contact cu mine şi acest fiu s-a născut.” Prin urmare, copilul a fost atât un ticălos cat şi fiul unui niddah. “El a declarat:’.. Binecuvântat este Dumnezeul lui Israel, care i-a dezvăluit secretul lui Rabin Akiba … În plus faţă de tema ca Dumnezeu ii recompenseaza pe mincinoşii inteligenti, discuţia precedenta din Talmud este, de fapt despre Isus Hristos (băiat nenorocit, care ” si-a descoperit capul ” şi a fost conceput în mizeria menstruaţiei). Mama adulteră a baiatului în această poveste din Talmud este mama lui Hristos, Fecioara Maria (numita, uneori, si Miriam, Miriam coafeza, în Talmud).
    Editia “Princeps” din Codul complet al legii talmudice, Mishneh Maimonide” Tora – este plina nu numai cu preceptele cele mai ofensive împotriva tuturor neamurilor( Gentiles), dar şi cu atacuri explicite cu privire la creştinism şi la Iisus (după al cărui nume autorul adaugă cu evlavie:” Fie ca numele celui rau sa piară”) – Dr. Israel Shahak, istoria evreilor, religia iudaică, p. 21.”Talmudul conţine câteva referiri explicite la Isus … Aceste referinţe nu sunt cu siguranţă magulitoare … Se pare că există îndoiala că descrierea execuţiei lui Iisus în ajunul Paştelui se referă la Iisus-ul Creştin … pasajul , în care este descrisa pedeapsa lui Isus în iad, insa, pare să se refere la Iisus creştin. Este o bucata de polemica anti-creştină, datând din perioada post-70 CE … ” –Hyam Maccoby, Judaism on Trial, pp. 26-27.
    “Potrivit Talmudului, Isus a fost executat de către o instanţă corespunzătoare rabinica pentru idolatrie, incitarea altor evrei la idolatrie şi sfidare a autorităţii rabinice. Toate sursele clasice evreiesti care menţionează executarea lui sunt destul de fericiţi să-şi asume responsabilitatea pentru ea, iar în descrierea talmudica romanii nici macar nu sunt menţionati. “Mai multe povesti populare – care cu toate acestea au fost luate foarte în serios – cum ar fi celebra Toldot Yeshu, sunt chiar mai rău, iar în plus faţă de crimele de mai sus ele îl acuză si de vrăjitorie. Numele lui Iisus a fost pentru evrei un simbol a tot ceea ce este abominabil şi această tradiţie populare încă persistă … “Forma ebraica a numelui lui Isus – Yeshu – a fost interpretată ca un acronim pentru blestem,” fie ca numele său şi memoria sa să fie şterse “, care este folosit ca o formă extremă de insulta. De fapt, evreii ortodocsi anti-sionisti (cum ar fi Neturey Qarta), uneori, se referă la Herzl ( intemeietorul sionismului politic) ca “Herzl al lui Isus” şi am găsit în scrierile religioase sioniste expresii, cum ar fi “Nasser al lui Isus” şi, mai recent, “Arafat al lui Isus.” –Dr. – Dr. Israel Shahak, Jewish History, Jewish Religion, pp. Israel Shahak, Istoria evreilor, Religia iudaică, pp.. 97- 98, 118. 97 – 98, 118. ( ca si sintagma-om al dracului).

  4. mikhail
    4 decembrie 2009 la 15:31

    Talmudul ataca crestinii si cartile crestine
    Rosh Hashanah 17a : Creştinii (minnim) şi alţii care resping Talmudul vor merge în iad şi să fie pedepsiti acolo pentru toate generaţiile.
    Sanhedrin 90a: Cei care au citit Noul Testament ( “cărţi necanonice”) nu vor avea nici o parte în lumea care va veni.(viata vesnica)
    Shabbath 116a: Evreii trebuie să distrugă cărţile creştinilor, adică Noul Testament.
    Dr. Israel Shahak de la Universitatea Evreiasca raporta că israelienii au ars sute de Biblii cu Noul Testament in Palestina ocupata pe 23 martie 1980 (cf. Istoria evreilor, Religia iudaică, p. 21).
    Invataturi bolnave şi demente din Talmud
    Gittin 69a: Pentru a-si vindeca trupul său, un evreu ar trebui să ia praful care se află în umbra unei toalete în aer liber, sa-l amestece cu miere şi sa-l manace.
    Shabbath 41a: Legea care reglementează cum sa urinezi într-un mod Sfânt este data.
    Yebamoth 63a: Stabileste că Adam a avut relaţii sexuale cu toate animalele din Grădina Edenului.
    Yebamoth 63a: Declară că agricultura este cea mai jalnica ocupatie.
    Sanhedrin 55b: Un evreu se poate căsători cu o fată in varsta de trei ani (în special, la trei ani “şi o zi”).
    Sanhedrin 54b: Un evreu poate avea relaţii sexuale cu un copil, atât timp cât copilul este mai mic de nouă ani.
    Kethuboth 11b: “Când un om adult are relaţii sexuale cu o fetita, nu este nimic.”
    Yebamoth 59b: O femeie care a avut relaţii sexuale cu un animal este eligibila de a se căsători cu un preot evreu. O femeie care a facut sex cu un demon este, de asemenea, eligibila să se căsătorească cu un preot evreu.
    Abodah Zarah 17a: Stabileste că nu există nici o curvă in lume, cu care inteleptul Rabin Talmudic, Eleazar, sa nu fi făcut sex cu ea.La una din harjonelile sale dintr-o casa de toleranta, rabinul Eleazar a auzit că ar exista o prostituată speciala, care locuieste într-un bordel aproape de mare, care ar primi un sac de bani pentru serviciile ei. El a luat o pungă cu bani şi s-a dus la ea, trecand şapte râuri ca să facă acest lucru. In timpul actului sexual prostituata s-a basit. După aceea curva i-a spus rabinului Eleazar: “Aşa cum acest gaz nu va reveni in anusul meu, asa rabinul Eleazar nu va ajunge niciodată in rai.”
    Hagigah 27a: Stabileste că nici un rabin nu va merge vreodată în iad.
    Baba Mezia 59b: Un rabin polemizeaza cu Dumnezeu şi-L învinge pe Dumnezeu. Dumnezeu admite ca rabinul a castigat dezbaterea.
    Gittin 70a: Rabinii au stabilit: “Pe cand se intoarce de la toaletă (WC în aer liber), un om nu ar trebui să aibă contact sexual pana cand nu a aşteptat destul de mult pentru a merge pe jos o jumătate de milă, pentru că demonul ascuns este inca cu el in acea vreme; dacă o face, copiii lui vor fi epileptici. “
    Gittin 69b: Pentru a vindeca boala de pleurezie ( “catarrh”), un evreu ar trebui “să ia excremente de la un câine alb şi sa le framante cu balsam, dar dacă el poate evita aceasta, eventual, el nu ar trebui să mănânce excrementele de câine, ci sa le intinda la nivelul membrelor.
    Pesahim 111a: Este interzis pentru câini, femei sau palmieri să treacă printre doi bărbaţi şi nici ceilalti nu se pot plimba între câini, femei sau palmieri. Pericolele speciale apar în cazul în care femeile sunt la menstruatie sau şed la o răscruce de drumuri.
    Menahoth 43b-44a: Un barbat evreu este obligat să spuna rugăciunea următoare în fiecare zi: Mulţumesc lui Dumnezeu pentru ca nu sunt un Gentile, o femeie sau un sclav.
    Povestirile fantastice ale Holocaustului Roman
    Iata două povestiri fantastice despre ”Holocaust” timpuriu din Talmud:
    Gittin 57b: Susţine că patru miliarde de evrei au fost ucişi de romani în oraşul Bethar.
    Gittin 58a: Susţine că 16 de milioane de copii evrei au fost înveliti în pergamente şi arsi de vii de către romani. (Demografia Antica indică faptul că nu au fost 16 milioane de evrei în întreaga lume la acea dată, mult mai puţin 16 milioane de copii evrei sau patru miliarde de evrei).
    O marturisire dezvăluita
    Abodah Zarah 70a. Întrebarea care i-a fost pusa rabinului a fost dacă vinul furat în Pumbeditha ar putea fi utilizat sau dacă a fost spurcat, datorită faptului că hoţii ar fi fost Gentiles (daca un Gentile atinge vinul il face necurat). Rabinul spune să nu va faceţi griji, că vinul este admis pentru utilizarea de catre evrei, deoarece majoritatea hoţilor în Pumbeditha, locul în care vinul a fost furat, sunt evrei.(De asemenea, CF. Gemara Rosh Hashanah 25b).

  5. mikhail
    4 decembrie 2009 la 15:31

    Genocidul susţinut de Talmud
    Tratatele Minore. Soferim 15, articolul 10.
    Aceasta este spusa Rabinului Simon ben Yohai: Tob harog shebe goyyim ( “Chiar şi cei mai buni din toate neamurile(Goym) ar trebui să fie ucişi”).
    Acest pasaj este din Orginalul ebraic al Talmudului babilonian citat de Encyclopedia Evreiasca din 1907, publicat de Funk şi Wagnalls şi compilat de Isidor Singer, în conformitate cu intrarea “Gentile,” (p. 617). Acest pasaj original din Talmud a fost eliminat în traducere. Jewish Encyclopedia precizează că, “… în diferitele versiuni citirea a fost modificata,” Cel mai bun dintre egipteni “fiind, în general, substituit.” În versiunea Soncino: “cel mai bun dintre păgâni” (minore Tractates, Soferim 41a -b]. Israelienii, anual, iau parte la un pelerinaj naţional la mormântul lui Simon ben Yohai, pentru a-l onora pe acest rabin care a susţinut exterminarea non-evreilor. ( Jewish Press , June 9, 1989, p. 56B).
    De Purim (considerata cea mai vesela sarbatoare a iudaismului), 25 februarie 1994, ofiţerul din armata israeliană, Baruch Goldstein, un evreu ortodox din Brooklyn, a masacrat 40 de civili palestinieni, inclusiv copii, în timp ce acestia se aflau îngenuncheati în rugăciune într-o moschee. Goldstein era un discipol al ultimului Rabin al Brooklyn-ului, Meir Kahane, care a declarat pentru CBS News, ca învăţătura că arabii sunt “câini” este derivata “din Talmud.” (CBS 60 Minutes, “Kahane”).
    Prof. Ehud Sprinzak de la Universitatea din Ierusalim a descris filozofia lui Kahane şi Goldstein: “Ei cred că este voinţa lui Dumnezeu sa comita violenţe împotriva goyimilor, un termen ebraic pentru non-evrei.” (NY Daily News, 26 februarie 1994, p. 5). Rabinul Yitzhak Ginsburg a declarat: “Noi trebuie să recunoaştem că sângele evreiesc şi sângele unui goy nu sunt acelaşi lucru.” (NY Times, 6 iunie, 1989, p. 5). Rabinul Yaacov Perrin a spus: “Un milion de arabi nu valoreaza cat o unghie evreiasca”. (NY Daily News, 28 februarie 1994, p. 6).
    Doctrina Talmudica : ne-evreii nu sunt oameni.
    Iata cateva pasaje din Talmud legate de acest topic.
    Talmudul defineşte în mod special pe toţi cei care nu sunt evrei ca fiind animale non-umane, şi în mod specific dezumanizeaza neamurile (Gentiles) ca nefiind descendenţi ai lui Adam. Iată câteva pasaje din Talmud care se referă la acest subiect.
    Kerithoth 6b:Utilizarea uleiului de ungere.
    ”Rabinii noştri au învăţat: Cel care pune ulei de ungere pe bovine sau la nave nu este vinovat; în cazul în care el pune pe neamuri (goyim) sau pe mort, el nu este vinovat. Legislaţia referitoare la bovine şi nave este dreapta, căci este scris: : “La carnea de om (Adam), nu trebuie să fie turnat (Exodul 30:32]); şi vitele şi navele nu sunt om (Adam). “De asemenea, în ceea ce priveşte morţii, [este plauzibil] că el este scutit, de vreme ce după moarte este numit un cadavru, şi nu un om (Adam). Dar de ce este scutit si cazul neamurilor (goyim), nu sunt şi ei în categoria om (Adam)? Nu, este scris: “Şi voi oile Mele, oile păşunii mele, sunteti om” (Adam); [Ezechiel 34:31]: Voi sunteti numite om (Adam), dar neamurilor (goyim) nu sunt numite om (Adam). “
    În pasajul precedent, rabinii discută porţiunea legii mozaice care interzice aplicarea de ulei sfânt pentru bărbaţi. Talmudul afirmă că nu este un păcat să se aplice ulei sfânt pentru ungerea neamurilor, pentru că neamurile nu sunt fiinţe umane (de exemplu, nu sunt ale lui Adam). “
    Un alt exemplu din Tratatul Yebamoth 61a: “A fost predat: Şi aşa a făcut Rabinul Simeon ben Yohai afirma(61a) că mormintele neamurilor (goyim) nu conferă necurăţia levitica de către un Ohel [în picioare sau prin îndoire peste un mormânt], pentru ca se spune, “Şi voi oile mele oile de pe păşunea mea, sunteti oameni (Adam), [Ezechiel 34:31]; voi sunteti numite oameni (Adam), dar idolatri nu sunt numiti oameni (Adam).” Legea Vechiului Testament Mozaic afirmă ca atingerea unui cadavru uman sau mormântul unui om conferă celor care le ating necuratenie. Dar, Talmudul învaţă că dacă un evreu atinge mormântul unui Gentile, evreul nu devine necurat, din moment ce neamurile nu sunt umane (nu sunt Adam).
    De la Baba Mezia 114b: “” Un preot evreu a fost în picioare într-un cimitir. Când a fost întrebat de ce a fost în picioare acolo, în aparentă încălcand legea mozaica, el a răspuns că a fost admis, în măsura în care legea interzice evreilor acest lucru daca vin în contact cu morminte ale oamenilor (Adamites), şi el a fost în picioare într-un cimitir Gentile. Pentru aceasta a fost predat de Rabbi Simon ben Yohai: “mormintele neamurilor [goyim] nu intineaza.” Pentru că este scris: “Şi voi turma mea, turma păşunii mele, sunteti oameni (Adam)” (Ezechiel 34:31); numai i voi sunteti desemnate (Adam). “
    Ezechiel 34:31 este textul biblic pretins ca dovada citată în mod repetat, în ultimele trei pasaje ale Talmudului. Dar Ezechiel 34:31 de fapt, nu sprijina ideea Talmudica că doar israeliţii sunt oameni. Ceea ce acesti rabini si ideologi anti-Gentili, au sustinut in absurdităţile afirmate precedent cu privire la neamuri este denaturare a unui pasaj din Vechiul Testament, pentru a justifica bigotismul lor.
    În Berakoth 58a Talmudul foloseste Ezechiel 23:20, ca dovadă a statutului sub-uman al neamurilor. De asemenea, ne învaţă că oricine (chiar si un barbat evreu) care dezvăluie această învăţătură talmudica despre non-evrei merită moartea, daca dezvăluind acest lucru face neamurile furioase şi a cauzeaza represiunea iudaismului.
    Referire talmudica la această scriere din Ezechiel ca ” dovadă – text” este înşelătoare, deoarece pasajul nu dovedeşte că neamurile sunt animale. Pasajul din Ezechiel spune doar că unii egipteni au organe genitale mari şi emisii puternice. Acest lucru nu este în nici un caz o dovada sau o conotatie care sa arate că egiptenii menţionati în Biblie au fost considerati animale. Inca o data, Talmudul a falsificat Biblia prin mijloace de interpretare distorsionată. Alte pasaje Talmudice, care expun Ezechiel 23:20 în acest mod rasist sunt: Arakin 19b, Berakoth 25b, Niddah 45a, Shabbath 150A, Yebamoth 98a. Mai mult, textul original al Sanhedrin 37a implică aprobarea lui Dumnezeu numai la salvarea vieţilor evreieşti ( CF. Hesronot Ha-shas, Cracovia, 1894).
    Moise Maimonide: Avocatul Exterminarii
    Il vom examina acum pe post-talmudicul comentator Rambam (Moise Maimonide). Acest venerat “înţelept”, a învăţat că, creştinii ar trebui să fie exterminaţi. El are cea mai mare autoritate in iudaism:”Moise Maimonide este considerat cel mai mare codificator şi filosof din istoria evreilor. El este, de multe ori, denumit cu afecţiune Rambam, după iniţialele numelui său şi titlul, Rabenu Moshe Ben Maimon,” Rabinul Nostru, fiul lui Moise Maimon. “[Moise Maimonide „Principiile, editat de Aryeh Kaplan, Uniunea congregaţiilor Ortodoxe evreieşti ale Americii,, p. 3].
    Aici este ceea ce Maimonide (Rambam),a predat cu privire la salvarea vieţii oamenilor, în special în ceea ce priveşte salvarea a neamurilor şi a creştinilor sau chiar a evreilor care au îndrăznit să nege inspiraţia “divină” din Talmud: Moise Maimonide, Mishnah Tora, (Moznaim Publishing Corporation, Brooklyn, New York, 1990, capitolul 10, de traducere în limba engleză), p. 184:
    “În consecinţă, dacă vom vedea un idolatru (Gentile) fiind măturat in larg sau înecându-se în râu, nu ar trebui să-l ajutam. Dacă vom vedea că viaţa sa este în pericol, nu ar trebui să-l salvam.”
    Textul ebraic al ediţiei Feldheim 1991 a Mishnah Torei afirma acestea, de asemenea. Imediat după îndemnul lui Maimonide “că este o datorie pentru evrei de a nu salva de la inec sau din pericol, un Gentile, el ne informează de datoria talmudica a evreilor faţă de creştini, şi, de asemenea, faţă de evreii care neagă Talmudul.
    Moise Maimonide, Mishnah Tora, (capitolul 10), p. 184: “Este un mitzvah [datorie religioasă], cu toate acestea, de a eradica trădători evrei, minnim, şi apikorsim, şi de a-i determina să coboare in groapa distrugerii, atata timp cat acestia cauzeaza dificultăţi evreilor şi ii poarta pe oameni departe de Dumnezeu, după cum a făcut Isus din Nazaret şi discipolii săi, precum şi Tzadok, Baithos, si elevii lor. Fie ca numele sa le putrezeasca. “ Comentariul editorului evreu care însoţeşte declaraţia precedenta a lui Moise Maimonide afirmă că Iisus a fost un exemplu de min (plural: minnim).
    Comentariul, de asemenea, afirmă că studenţii din Tzadok au fost definiti ca acei evrei care neagă adevărul Talmudului şi care susţin numai legea scrisă (adică Vechiul Testament). În conformitate cu principiile Maimonide , p. 5: Maimonide a petrecut doisprezece ani pentru extragerea fiecarei decizii şi legi din Talmud, şi aranjandu-le pe toate în 14 volume sistematizate. Lucrul, în cele din urmă, a fost finalizat în 1180, şi a fost numit Mishnah Tora, sau” Codul Torei. “ Maimonide a predat într-o altă parte a Mishnah Torei ca neamurilor nu sunt umane: ” Doar Omul, nu şi navele, poate contracta necurăţia de transport. … Cadavrul unui Gentile, cu toate acestea, nu transmite necurăţia prin umbră. … Un Gentile nu poate contracta necurăţenia de la cadavru, şi, dacă il atinge, transportă sau umbreste un cadavru, el este ca unul care nu l-a atins. ”De ce este asa? Pentru ca este ca o fiară care atinge un cadavru sau il umbreste. Şi aceasta nu se aplică doar la necuratenia cadavrului, ci la orice alt tip de necurăţenie: nici neamurile si nici vitele nu sunt sensibile la orice fel de necuratie”. (Codul lui Moise Maimonide, vol. 10, tradus de Herbert Danby, Yale University Press, New Haven, 1954, pp. 8-9).
    Maimonides, Mishneh Torah, Hilchot Rotze’ach 2:11: “Un evreu care a ucis un neprihănit Gentile nu este executat într-o instanţă de drept. Se spune în Exod 21:14,” Dacă un om unelteste impotriva fratelui său şi ucide un om în mod deliberat, du-l departe de altar şi pune-l la moarte. ” Dar un Gentile nu este considerat un om, şi chiar mai mult, un evreu nu este executat pentru uciderea un nelegiuit Gentile.

  6. mikhail
    4 decembrie 2009 la 15:34

    Citarea Listei lui Schindler
    Talmudul (de exemplu, Talmudul babilonian), textul Sanhedrin 37a, restrânge datoria de a salva vieţi numai la salvarea de vieţi evreieşti. Carte despre cenzura ebraică, scris de evrei înşişi (Hesronot Ha-shas), observă că unele texte ale Talmudului folosesc expresia universalistă: “Oricine va distruge viaţa o singură fiinţă umană … Este ca şi cum ar fi distrus o întreagă lume, şi oricine pastreaza viaţa unei singure fiinţe umane … Este ca şi cum ar fi păstrat-o lume intreaga.” Cu toate acestea, Hesronot Ha-shas subliniază faptul că acestea nu sunt cuvintele autentice ale Talmudului original. Cu alte cuvinte, referirea precedenta universalistă nu este textul autentic al Talmudului şi, prin urmare, de exemplu, aceasta versiune universalista, pe care Steven Spielberg, în filmul lui celebru” Lista lui Schindler” a atribuit-o Talmudului (şi care a devenit motto-ul filmului pe afişe şi în reclame), este o farsă şi constituie o propagandă destinata să ofere un luciu umanist Talmudului, care este, in esenta sa, o scriere rasista şi plina de ura şovină. În cel autentic, textul original al Talmudului prevede că “oricine pastreaza un singur suflet din Israel, este ca şi cum el ar fi păstrat o lume intreaga” ( accentuat cu emfaza). Talmudul autentic consfinteste numai textul cu salvarea vieţilor evreieşti.
    Înşelăciunea evreiască şi disimularea
    Răspunsul rabiniilor ortodocsi cu referitor la documentaţia privind rasismul şi ura în textele lor sacre, este pur şi simplu o minciuna cinica, în conformitate cu Talmudul- Baba Kamma 113a care prevede că evreii pot utiliza minciuni ( “subterfugiu”) pentru a eluda un Gentile. Centrul Simon Wiesenthal, un multi-milionar in dolari centru de propagandă rabinica, l-au desemnat pe Rabinul Daniel Landes în 1995 să nege că Talmudul dezumanizeaza non-evreii. “Acest lucru este tampenie totală”, a spus el. Dovada lui? Cuvântul lui, desigur.
    Minciuna pentru a ”eluda un Gentile” are un patrimoniu vechi in iudaism. Luaţi, ca exemplu,din secolul al 13-lea, dezbaterea Talmudului la Paris, între Nicolas de Donin, un evreu convertit la creştinism, despre care Hyam Maccoby admite ca a avut “o bună cunoaştere a Talmudului” ( “ The Jews on Trial “, p. 26) şi Rabinul Yehiel. Yehiel nu a fost sub ameninţarea decesului, vătămarii corporale grave, pedepsei cu închisoarea sau amenzii. Cu toate acestea, el a minţit cu obraznicie în timpul dezbaterii. Când a fost întrebat de către Donin dacă au existat atacuri asupra lui Iisus în Talmud, Yehiel negat că ar fi existat vreuna. Donin, un savant in ebraică şi aramaică, a ştiut că acesta minte. Hyam Maccoby, un comentator evreu, al secolului 20,al dezbaterii, apără minciuna rabinului Yehiel în acest mod:”Problema se poate pune si astfel: dacă într-adevăr Yehiel a crezut că Iisus nu a fost menţionat în Talmud sau dacă el le-a pus aceasta minciuna în fata, ca un truc ingenios în situaţia disperată în care s- a găsit el însuşi … I-a fost cu siguranţă scuzata rabinului aceasta tentativa in care el nu credea pe deplin, daca a fost facuta pentru a preveni astfel procedurile tiranice ale unei culturi religioase împotriva alteia. ” ( Maccoby, “The Jews on Trial,” p. 28). Acesta este modul în care, negarea de catre evreime a existenţei urii in textele odiosului Talmud, este justificată la această data. Un cuvânt fantezist pentru evrei, minciuna este invocata ( “iertare”) şi considerată a fi “scuzabila”, în timp ce orice control al cartilor sfinte evreiesti de către anchetatorii creştini este caracterizat ca fiind o procedură “tiranica”. În 1994, Rabinul Tzvi Marx, director al Educaţiei Aplicate la Institutul Shalom Hartman din Ierusalim, a făcut o admitere remarcabila în ceea ce priveşte modul în care rabinii evrei în trecut au emis două seturi de texte:1. textele autentice Talmudice cu care acestia isi instruiesc proprii tineri în şcolile Talmudice (yeshiviot) şi 2. textele “cenzurate şi modificate”, versiuni pe care le difuzează la credulii non-evrei, pentru consumul public. Rabinul Marx afirmă că, în versiunea cu învăţăturile lui Maimonide publicate pentru consum public, Maimonide se face ca spune că oricine ucide o fiinţă umană transgreseaza legea. Dar, rabinul Marx puncteaza in afara ”… aceasta reflectă doar versiunea cenzurata şi modificata a textului tipărit, în timp ce manuscrisele originale au o numai ca” oricine va ucide un israelit. “(Tikkun: o bi-lunara Critica evreiasca mai-iunie, 1994) .
    Cartea evreiasca, Hesronot Ha-shas ( “ceea ce este scos din Talmud”), este importanta în această privinţă. (Cf. William Popper, The Censorship of Hebrew Books p. 59). Hesronot Ha-shas a fost retiparita in 1989 de catre Editura Sinai din Tel-Aviv. Ea este valoroasa pentru ca publica atat textele originale ale Talmudului care au fost mai tarziu modificate sau omise, cat si textele falsificate date pentru consumul Gentililor drept autentice. Istoricul William Popper afirma: ” Nu intotdeauna au existat pasaje lungi ….care au fost cenzurate…dar adesea, numai anumite cuvinte au fost indepartate…Adesea, in aceste cazuri, o alta metoda de corectie a fost folosita in locul omiterii-substituirea.”(Cf. William Popper, The Censorship of Hebrew Books pp. 58-59).
    De exemplu, traducatorul versiunii Soncino in engleza a Talmudului a redat cuvantul ebraic goyim( Gentiles) sub diferite forme deghizate ca “pagan, Cuthean, Kushite, Egiptean, idolatru “,etc. Dar acestea sunt de fapt referiri la Gentiles ( toti ne-evreii). Notele de subsol pentru anumite pasaje din traducerea Talmudului Soncino afirma: Cuthean( Samaritean) este substitutul pentru originalul goy… Succesorii Fariseilor adesea neaga existenta in Talmud a pasajelor aici citate, in schimb pretind cu obraznicie ca aceste pasaje sunt ” fabricatii ale anti-semitilor”. In 1994, batrana Lady Jane Birdwood in varsta de 80 de ani a fost arestata si trimisa la o instanta penala din Londra, Anglia,pentru “crima” de a fi publicat in pamfletul sau “Cea mai Lunga Ura” , afirmatia adevarata ca Talmudul contine pasaje anti-Gentili si anti-Crestini. ( Ea a fost acuzata de violare a Legii Ordinii Publice din 1986). In cursul Orwellianului proces, asa-zis de criminalitate,care a fost ignorat de media americana, un rabin a fost chemat ca martor al acuzarii. Rabinul a negat categoric ca Talmudul contine pasaje anti-Gentili si anti-Crestini si, pe baza” renumelui” Rabinului , aceasta batrana si suferinda doamna a fost condamnata la trei luni de puscarie si la plata unei amenzi , echivalenta cu 1000 $.
    Raspunsul “Iudeo-Crestin” la Talmud
    Nici macar Papii moderni sau capii moderni ai Protestantismului nu au insistat vreodata ca rabinii iudaismului sa repudieze sau sa condamne rasismul din Talmud sau ura criminala fata de Crestini si gentili exprimata in el. Dimpotriva, capii Bisericilor le-au cerut adeptilor lui Hristos sa se supuna, sa onoreze si sa-i sprijine pe adeptii Talmudului. prin urmare, ar trebui sa fie evident ca acesti lideri Catolici si Protestanti sunt cei mai mari tradatori ai lui Iisus Hristos pe pamant, astazi. ( Matei 23:13-15; Tesal. 2:14-16; Tit 1:14; Luca 3:8-9; Apoc. 3:9).
    Ghici cum sunt „ortodocsii” ecumenisti din „bisericile” oficiale? Ganditi-va ca Patriarhul Daniel declara ca ei -adica Patriarhia- si cu iudeiii au aceleasi obiective! (???) care or fi ele? Dumnezeu sa ne lumineze!

  1. 17 decembrie 2009 la 13:59
  2. 5 aprilie 2010 la 18:51
  3. 24 mai 2010 la 0:16
  4. 24 mai 2010 la 0:21
  5. 26 iunie 2010 la 13:55

Lasă un comentariu